Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
καθάρισμα15 συχνά λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε ρούχα

15 συχνά λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε ρούχα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τα ρούχα σας άσπιλα και όμορφα είναι να ξέρετε πώς να τα πλένετε σωστά.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικά από τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να καταστρέψουν τα αγαπημένα σας ενδύματα. Κανείς δεν τα γνωρίζει όλα αλλά σίγουρα αξίζει να ενημερωθείτε και να είστε σίγουροι πως θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα.

#1 Λάθος διαχωρισμός. Εκτός από το να σκεφτείτε το χρώμα, πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στον τύπο υφάσματος. Για παράδειγμα, τα φλις ρούχα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά. Δεν πρέπει να βάζετε μαζί τις πετσέτες με τα ρούχα που αποτελούνται από συνθετικές ίνες.

#2 Απομάκρυνση λεκέδων με λάθος τρόπο. Μην εκπλαγείτε από τη νέα τρύπα που εμφανίστηκε αν συνηθίζατε να τρίβεται ένα λεκέ έντονα. Πρέπει να πλένονται απαλά. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τη δημιουργία τρύπας είναι να βάλετε ένα λευκό ύφασμα πάνω στον λεκέ και να το αφήσετε να μουσκέψει.

2591305-eng1-650-1466587964

Daniil Shubin

#3 Χρήση υπερβολικής ποσότητας σκόνης πλυσίματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία πολύ αφρού που μπορεί να συλλέξει τη βρωμιά σε τέτοια σημεία του πουκαμίσου όπως το κολάρο. Θα κάνει τα ρούχα ακόμη πιο βρώμικα και δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει κανείς, σωστά;

2591605-eng2-650-1466587964

Daniil Shubin

#4 Καθόλου προσοχή στα φερμουάρ. Τα ρούχα με φερμουάρ θα πρέπει να κλείνουν καλά πριν το πλύσιμο γιατί τα δόντια του μπορούν εύκολα να χαλάσουν άλλα ρούχα.

#5 Ρούχα με κουμπιά. Πρέπει να θυμάστε πάντα να ξεκουμπώνετε τα κουμπιά από τα ρούχα σας αλλιώς ίσως βγουν και καταλήξει να φαίνεται το ρούχο ακατάστατο.

#6 Υπερβολική χρήση χλωρίνης. Η χλωρίνη κάνει τα ρούχα λιγότερο ανθεκτικά και μπορούν να σχιστούν εύκολα, για αυτό θα πρέπει να προσπαθείτε να βράσετε την πλύση. Μπορείτε να το κάνετε παίρνοντας μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας δύο σταγόνες χυμό λεμονιού.

2591655-eng3-650-1466587964

Daniil Shubin

#7 Πλύσιμο του μαγιό στο πλυντήριο. Τα μαγιό, τα αγωνιστικά ρούχα και οτιδήποτε έχει σπαντέξ ή ελαστάν δεν πρέπει να πλένεται στο πλυντήριο. Ο σωστός τρόπος είναι να πλυθούν στο χέρι με κρύο νερό.

#8 Χρόνος για να «ξεκουραστεί» το πλυντήριο. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να μην κάνουν συνεχόμενες πλύσεις ώστε να μην χαλάσει το πλυντήριο. Ωστόσο, αυτή η άποψη είναι λάθος. Η χρήση του μηχανήματος χωρίς διάλειμμα μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μιας και διατηρείται η θερμότητα από την προηγούμενη πλύση.

2591955-eng4-650-1466587964

Daniil Shubin

#9 Χρήση ενός κύκλου για μαξιλάρια και κουβέρτες. Αν πλένετε πουπουλένια μαξιλάρια και κουβέρτες σε ένα πλυντήριο, λειτουργήστε δύο κύκλους στη σειρά. Τα φτερά μπορεί να διατηρήσουν τον αφρό και έτσι το σαπούνι μένει μέσα στα μαξιλάρια αν πραγματοποιηθεί μόνο μια πλύση.

#10 Πλύσιμο ρούχων χωρίς διαλογή. Ένα από τα πιο κουραστικά καθήκοντα μετά το πλύσιμο των ρούχων είναι να ταιριάξετε τις κάλτσες. Γιατί δεν δοκιμάζετε να πλύνετε πρώτα αυτές; Σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας αρέσει.

#11 Χρήση μαλακτικού στις πετσέτες. Αυτές οι χημικές ενώσεις μειώνουν την απορρόφηση της χωρητικότητας των ινών οπότε καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό όταν πλένετε πετσέτες.

2592005-eng5-650-1466587964

Daniil Shubin

#12 Πλύση πολλών ρούχων με τη μια. Δεν πρέπει να υπερφορτώνετε το πλυντήριο μιας και μπορεί να χαλάσει.

#13 Πλύσιμο αντιανεμικού και άνορακ με λάθος τρόπο. Για να αποφευχθεί η απώλεια της φόρμας τους μπορείτε να βάλετε 3 μπάλες του τένις μέσα στο πλυντήριο. Επιπλέον, θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον αφρό.

2592055-eng6-650-1466587964

Daniil Shubin

#14 Χρήση πολύ ακριβής σκόνης πλυντηρίου και υγρών. Πολλά από τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιεί κανείς έχουν φθηνά οικιακά υποκατάστατα: το αλάτι κάνει τα ρούχα να φαίνονται πιο φωτεινά και η κιμωλία βοηθά στην εξάλειψη λεκέδων. Τα λευκαντικά σαπούνια απομακρύνουν τους λεκέδες. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τα ρούχα πιο απαλά και αρωματικά.

2591905-eng7-650-1466587964

Daniil Shubin

#15 Έλλειψη φροντίδας στο πλυντήριο. Είναι σημαντικό να φροντίζει κανείς το πλυντήριο. Θυμηθείτε πως σε πολλές περιπτώσεις το μέρος που τοποθετείται η σκόνη πλυσίματος είναι κινητό. Τα υπολείμματα απορρυπαντικού μπορεί να μείνουν πίσω και πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. Μην κλείσετε την πόρτα για να καταφέρει να στεγνώσει ο κάδος. Μια φορά τον χρόνο πραγματοποιήστε μια πλύση με ζεστό νερό και ξύδι. Αυτό θα βοηθήσει να αποτρέψετε το πλυντήριο από το να χαλάσει.

brightside

Τα πιο σημαντικά