15 πράγματα που δεν μας λένε για την μεγάλη απώλεια βάρους.

21 Αυγούστου, 2016 4:13 ΜΜ
More videos

H Άριελ τον Μάιο του 2015 αποφάσισε να αλλάξει τελείως τον τρόπο ζωής της και να υιοθετήσει υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Σχεδόν όλη της την ζωή βασανιζόταν με δίαιτες και δεν φανταζόταν ποτέ, ότι θα ερχόταν η στιγμή, που θα ένιωθε άνετα και όμορφα με το σώμα της.

Τώρα, όμως, έχοντας χάσει 50 κιλά νιώθει όμορφα με τον εαυτό της. Δείτε μερικά από τα συμπεράσματα, που έβγαλε από την εμπειρία της.

1.Απλά επειδή έφτασα τον στόχο μου, δεν σημαίνει, ότι δεν χρειάζεται να διατηρήσω κάποιες από τις συνήθειες που με βοήθησαν να φτάσω εδώ.

Η συντήρηση είναι πιο δύσκολη ακόμα και από την ίδια την διατροφή. Μπορεί να σου περάσουν σκέψεις, όπως αφού έφτασα ως εδώ δεν πειράζει να φάω ένα γλυκό παραπάνω ή δεν χρειάζεται να γυμνάζομαι τακτικά.

Το μυστικό εδώ είναι να αλλάξεις τις κακές διατροφικές σου συνήθειες και όχι να φτάσεις έναν στόχο και μετά να ξαναγυρίσεις εκεί που ήσουν.

2.Επίσης, πρέπει να καταλάβουμε, ότι επειδή είναι μια αλλαγή στην στάση ζωής, πρέπει να έχουμε υπομονή με το σώμα και τον εαυτό μας.

Τα δραστικά μέτρα δεν έχουν αποτελέσματα και πρέπει να έχεις υπομονή με τον εαυτό σου, αν έχεις μια κακή βδομάδα. Ένα ωραίο γλυκό μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αναιρεί την προσπάθεια που καταβάλλεις.

3.Το ταξίδι της απώλειας βάρους γίνεται μέρος του εαυτού σου και δεν ξέρεις ποιος είσαι χωρίς αυτό.

Είναι σαν να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου από την αρχή. Σίγουρα, στο τέλος του ταξιδιού δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος, που ήσουν στην αρχή. Είσαι πιο χαρούμενος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

4.Η σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους αλλάζουν, κάποιες σχέσεις γίνονται πιο δυνατές και κάποιες άλλες διαλύονται.

2

Arielle Calderon

Όταν ξεκινάς μια τέτοια διαδικασία, αλλάζουν τα πάντα, ακόμα και οι σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους. Με κάποιους που μπορεί να έχετε περισσότερα κοινά σε αυτή την φάση μπορεί να έρθετε πιο κοντά, ενώ με κάποιους άλλους, που μπορεί να σας συνδέουν μόνο τα ξενύχτια να απομακρυνθείτε.

5.Στα ραντεβού υπάρχει μια αμηχανία, όταν έρχεται το θέμα της απώλειας βάρους.

Πάντα υπάρχει το άγχος για το πως θα αντιδράσει ο άλλος, όταν μάθει για την απώλεια βάρους. Υπάρχει η αγωνία για το αν θα ξενερώσει ο άλλος με την απώλεια βάρους ή θα χαρεί και θα είναι υποστηρικτικός.

6.Όταν πηγαίνω για φαγητό με φίλους και συγγενείς, υπάρχει η αίσθηση, ότι παρακολουθούν τι τρώω και με σχολιάζουν κρυφά.

Είτε τρώω απλά μια σαλάτα, είτε λέω να το ρίξω έξω και να φάω ό,τι επιθυμώ, νιώθω, ότι με παρακολουθούν κρυφά και με σχολιάζουν.

7.Κάποιες φορές, πανικοβάλλομαι και νομίζω, ότι θα χάσω τον έλεγχο και θα ξαναπάρω βάρος.

Είναι μια γρήγορη σκέψη, που περνάει από το μυαλό σου. Κατά βάθος κρύβεται ο φόβος του να μην απογοητεύσεις τους ανθρώπους γύρω σου.

8.Τώρα δεν φοβάμαι, ότι “πιάνω χώρο” και συνειδητοποιώ, ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να φοβάμαι.

Πάντα νόμιζα, ότι εξαιτίας του σώματός μου “έπιανα χώρο” και ενοχλούσα τους άλλους. Πάντα καθόμουν άβολα στο κάθισμα του αεροπλάνου για να μην ενοχλώ τους άλλους ή όταν κοιμόμουν με κάποιον φίλο, ξάπλωνα στην άκρη του κρεβατιού για να μην ενοχλώ.

Τώρα, καταλαβαίνω, ότι κακώς ένιωθα έτσι. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει νιώθει, ότι ενοχλεί τους άλλους, απλά ζώντας την ζωή του.

9.Οι νίκες εκτός ζυγαριάς είναι οι πιο σημαντικές.

Συνήθως, βάζω μικρούς στόχους και όταν τους επιτυγχάνω, το γιορτάζω με καινούργια ρούχα, που παλαιότερα δεν μπορούσα να φορέσω.

10.Πλέον, κυριολεκτικά μου αρέσουν τα υγιεινά φαγητά.

Αν μου αρέσουν ακόμα τα γλυκά; Εννοείται! Αλλά, πλέον προτιμώ ένα υγιεινό γεύμα από ένα μπέργκερ με τηγανιτές πατάτες.

11.Παρόλο που η καταγραφή του ταξιδιού μου με έκανε αρκετά ευάλωτη, μου έδωσε και κίνητρο.

Το να δημοσιοποιήσω την διαδικασία απώλειας βάρους μου στο Instagram με έκανε ευάλωτη, αλλά ταυτόχρονα μου έδινε κίνητρο, βλέποντας και άλλους ανθρώπους που έκαναν το ίδιο και κατάφεραν τους στόχους τους.

12.Το να εμπνέω τους άλλους ανθρώπους ήταν το πιο όμορφο κομμάτι ολόκληρης της διαδικασίας.

3

Arielle Calderon

Το να διαβάζω τα γράμματα και τα e-mail που μου έστελναν άνθρωποι, που ήταν στην ίδια κατάσταση με εμένα και μοιράζονταν μαζί μου την εμπειρία τους με έκανε να νιώθω, ότι κάνω κάτι με νόημα στην ζωή μου.

13.Εξαιτίας αυτού, άγνωστοι με ρωτάνε συχνά πολύ προσωπικές ερωτήσεις.

4

Arielle Calderon

Έχει χαλαρώσει το δέρμα σου; Πόσα κιλά είσαι τώρα; Αυτές οι ερωτήσεις είναι πολύ προσωπικές και παρόλο που θέλησα να μοιραστώ την εμπειρία μου με τον κόσμο, χρειάζομαι λίγη ιδιωτικότητα.

14.Το να αγοράζεις συνέχεια καινούργια ρούχα κοστίζει, αλλά αξίζει τον κόπο.

Το να βλέπεις τον εαυτό σου να μπορεί να φοράει ρούχα, που προηγουμένως δεν μπορούσε και να φαίνεσαι όμορφος είναι ίσως η μεγαλύτερη επιβράβευση. Τα μαγαζιά με ρούχα από δεύτερο χέρι είναι η καλύτερη λύση.

15.Επιτέλους, έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου και αυτό είναι ένα υπέροχο συναίσθημα.

Πάντα πίστευα, ότι η αγάπη για τον εαυτό σου είναι συνδεδεμένη με ένα αριθμό, είτε πρόκειται για τον αριθμό της ζυγαριάς, είτε για το νούμερο στα ρούχα. Τώρα, καταλαβαίνω, ότι η αγάπη για τον εαυτό σου έρχεται από το πόσο εκτιμάς τον άνθρωπο που έχεις γίνει.

“Τώρα, είμαι πιο αθλητική και γεμάτη ενέργεια. Είμαι ανοιχτή σε καινούργιες εμπειρίες, αλλά το κυριότερο είναι, ότι είμαι περήφανη για τον εαυτό μου.”

Ακολουθήστε μας στο facebook: