15 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να κάνει

25 Σεπτεμβρίου, 2017 12:25 ΜΜ
More videos

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα γεύματα και αλμυρές λιχουδιές χωρίς να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο σας; Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φούρνο μικροκυμάτων.

Ο φούρνος μικροκυμάτων σας είναι επίσης σε θέση να ξεφλουδίσει τα φρούτα και τα λαχανικά και να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σπίτι.

Εδώ είναι μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας πέρα από το να ζεσταίνετε τα πρόχειρα φαγητά.

Αφαιρέστε ένα γραμματόσημο από έναν φάκελο

Bob Vila

Ρίξτε μερικές σταγόνες νερού στο γραμματόσημο και τοποθετήστε το φάκελο στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Όταν βγει θα πρέπει να μπορείτε να ξεκολλήσετε το γραμματόσημο αμέσως.

Ψήστε ξηρούς καρπούς

J. Kenji Lopez-Alt

Χρειάζεστε μερικούς ξηρούς καρπούς για τη συνταγή σας ή για σνακ; Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να τους ψήσει για εσάς. Απλά βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο σε ένα πιάτο και στη συνέχεια ρίξτε ένα φλιτζάνι ξηρούς καρπούς πάνω από αυτό και τοποθετήστε το πάνω από το πιάτο του φούρνου.

Βάλτε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό και ανακατέψτε τους ξηρούς καρπούς στο μεταξύ. Συνεχίστε για τρία έως οκτώ λεπτά ή έως ότου οι ξηροί καρποί σας γίνουν τραγανοί.

Απολυμάνετε το σφουγγάρι σας

Moms Against Cooties

Βυθίστε το σφουγγάρι σας στο νερό και στη συνέχεια βγάλτε το και στραγγίστε το. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων σας για 2 λεπτά στην μέση σκάλα για να σκοτώσετε έως και 99 τοις εκατό των μικροβίων.

Ξανά κάνετε τα πατατάκια τραγανά

Wikimedia Commons

Έχει αφήσει κάποιος ανοικτή την σακούλα με τα τσιπς; Τοποθετήστε μερικά πατατάκια σε μια χαρτοπετσέτα και βάλτε τα για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό θα τα κάνει ξανά τραγανά.

Απολυμάνετε μια πλάκα κοπής

 The Kitchn

Τρίψτε κάθε πλευρά της πλάκας σας με μια φέτα λεμόνι. Τοποθετήστε την στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό σε μια μεσαία ρύθμιση για να απολυμανθεί.

Αποφύγετε το πιτσίλισμα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων

Clean Eating Veggie Girl

Τα τρόφιμα που έχουν παχιά φλούδα τείνουν να εκρηγνύονται στον φούρνο μικροκυμάτων μας. Η λύση για αυτό είναι να τρυπήσετε την σάρκα αυτών των τροφίμων όπως οι πατάτες και οι ντομάτες, πριν τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων έτσι ώστε ο ατμός να περάσει μέσα από τις τρύπες.

Καθαρίστε με ατμό τον φούρνο μικροκυμάτων

Quest for Delish

Μπορείτε να στύψετε τα λεμόνια σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια να τα ρίξετε μέσα στο μπολ. Τοποθετήστε το μπολ σας στο φούρνο μικροκυμάτων για πέντε λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Θα πρέπει εύκολα να σκουπίσετε όλες τις βρωμιές στο φούρνο μικροκυμάτων αφού βγάλετε το μπολ.

Ομελέτα

Incredible Egg

Χτυπάτε τα αυγά σας και τα ρίχνετε σε μια κούπα μαζί με λίγο γάλα, τυρί, αλάτι, πιπέρι και οτιδήποτε άλλο θέλετε στην ομελέτα σας. Θερμάνετε για 45 δευτερόλεπτα σε μέση θερμοκρασία, στη συνέχεια, πάρτε την κούπα σας και ανακατέψτε την. Βάλτε την ξανά για άλλα 45 δευτερόλεπτα και μετά απολαύστε το υπέροχο πρωινό σας.

Κοπή κρεμμυδιών χωρίς δάκρυα

Kasandra Brabaw

Κόψτε τις άκρες και βάλτε το κρεμμύδι στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα. Όταν κόψετε το κρεμμύδι, δεν θα καίνε τα μάτια σας.

Αποξηράνετε βότανα

Serious Eats

Τοποθετήστε τα βότανα σας σε χαρτοπετσέτα ή πετσέτα και βάλτε τα στον φούρνο για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε τα και γυρίστε τα. Συνεχίστε για περίπου 2 έως 4 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν τα βότανα σας.

Ξεφλουδίστε σκόρδα

 Kick Vick

Σταματήστε να ξεφλουδίζετε προσεκτικά το σκόρδο σας. Μπορείτε να βάλετε ένα κεφάλι σκόρδο στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα και όταν το βγάλετε, η φλούδα θα γλιστρήσει εύκολα.

Κάντε ξανά φρέσκο το μπαγιάτικο ψωμί

Instructables

Μην πετάτε το μπαγιάτικο ψωμί ή το δώσετε στα πουλιά. Μπορείτε να το ξανά κάνετε φρέσκο, τοποθετώντας γύρω του μια υγρή χαρτοπετσέτα και τοποθετώντας το στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα στην υψηλότερη ρύθμιση.

Επιταχύνετε τη διαδικασία μουλιάσματος των φασολιών 

Tidyup

Ορισμένες συνταγές απαιτούν φασόλια ή φακές που πρέπει να μουλιάσουν σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν υπάρχει κανένας χρόνος για αυτό! Απλά τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με λίγη μαγειρική σόδα και βυθίστε τα στο νερό. Τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά, στη συνέχεια βγάλτε το και αφήστε το να μείνει για 30 έως 40 λεπτά.

Ξεφλουδίστε ντομάτες ή ροδάκινα

 The Kitchn

Το ξεφλούδισμα μιας ντομάτας ή ενός ροδάκινου μπορεί να είναι δύσκολο και κουραστικό, αλλά όχι εάν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε τα μέσα για 30 δευτερόλεπτα στην μεσαία ρύθμιση και αφήστε τα να παραμείνουν εκεί για περίπου 2 λεπτά. Η φλούδα πρέπει να γλιστρήσει αμέσως μετά από δύο λεπτά.

[shareably]