15 από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου

13 Ιανουαρίου, 2017 2:16 ΜΜ
More videos

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από μια ήρεμη βόλτα με το αυτοκίνητο στην εξοχή. Οι δρόμοι αυτοί είναι ωραίοι, λόγω της απουσίας των γρήγορων αυτοκινήτων. Όμως πέρα από τους ήρεμους αυτούς δρόμους, υπάρχουν και κάποιοι πολύ επικίνδυνοι, που παγώνουν το αίμα μας.

Είναι δύσκολο να συγκρίνει κανείς την οδήγηση σε επικίνδυνους δρόμους με ο,τιδήποτε άλλο. Κάποιοι είναι χειροποίητοι, άλλοι πάλι είναι παντελώς κρυμμένοι, εξαιτίας του νερού ή των βράχων.

Δέστε τις ζώνες σας, γιατί θα δείτε μια λίστα με τους 15 πιο τρελούς δρόμους του κόσμου. Μπορεί να σας τρομάζουν λίγο, αλλά αξίζει να τους εξερευνήσετε.

#1 Ζότζι Λα, Ινδία

© dnpmag.com

Η Λαντάκ και το Κασμίρ ενώνονται με τη βοήθεια ενός δρόμου 9 χιλιομέτρων. Εκτός των άλλων, ο δρόμος αυτός είναι απίστευτα στενός, αν και πρέπει να χωρούν κανονικά και οι οδηγοί, αλλά και το ζωικό βασίλειο.

#2 Τρανσφαγκαρασάν, Ρουμανία

© untravelledpaths.com

Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στα Καρπάθια Όρη και διαπερνά την οροσειρά Φαγκάρας. Φτάνει τα 2.034 μέτρα ύψος και είναι ο υψηλότερος δρόμος της Ρουμανίας. Το Τρανσφαγκαρασάν είναι γνωστό για την υπέροχη θέα, αλλά και τον κίνδυνό του.

#3 Αυτοκινητόδρομος Ντάλτον, Αλάσκα

© mashable.com

Ο αυτοκινητόδρομος Ντάλτον, είναι ο πιο απομονωμένος αυτοκινητόδρομος του κόσμου. Το μήκος του είναι 666 χιλιόμετρα και συνδέει μόλις 3 μικρά χωριά. Ο δρόμος αυτός, θεωρείται ο πιο χιονισμένος αυτοκινητόδρομος του κόσμου.

#4 Κάρντουνγκ Λα, Ινδία

© mashable.com

Ο δρόμος αυτός βρίσκεται σε υψόμετρο 5.602 μέτρων. Ουσιαστικά, ξεπερνά σε ύψος το βουνό Ελμπρούς. Με βάση το Ρεκόρ Γκίνες και το Νάσιοναλ Τζεογκράφικ, ο Κάρντουνγκ Λα είναι ο ψηλότερος δρόμος του κόσμου.

#5 Δρόμος Γιούνγκας, Βολιβία

© toranji.ir

Αυτός ο δρόμος είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου, αφού κατά μέσο όρο σκοτώνονται 200-300 άνθρωποι το χρόνο. Υπάρχουν απόκρημνα βουνά από μια μεριά και ένας γκρεμός από την άλλη (περίπου 600 μέτρα σε ύψος). Είναι τρομακτικό και μόνο να σκέφτεται κανείς πως οδηγεί σ’ αυτό το δρόμο!

#6 Ο δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού, Νορβηγία

© slate.com

Ο δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού συνδέει μικρά παραθαλάσσια χωριά. Παρεμπιπτόντως, ο δρόμος αυτός απευθύνεται στους τουρίστες, αφού τα αξιοθέατα κόβουν την ανάσα.

#7 Τούνελ Γκουόλιανγκ, Κίνα

© mashable.com

Το τούνελ αυτό, χτίστηκε από τους ντόπιους. Ένας δρόμος που “κόβει” το βουνό, ήταν η μόνος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των χωριών και του έξω κόσμου. Αργότερα, η κυβέρνηση έχτισε ένα τούνελ 1.200 μέτρων, για να βοηθήσει στη μετακίνηση των κατοίκων.

#8 Λε Πασάζ Ντου Γκουά, Γαλλία

© mashable.com

Παραδόξως, ο δρόμος αυτός είναι ανοιχτός μόνο μερικές ώρες την ημέρα, αφού καλύπτεται από το νερό για το υπόλοιπο της μέρας. Πριν μπει κανείς στον αυτοκινητόδρομο 1,5 χιλιομέτρων, πρέπει να έχει μελετήσει το πρόγραμμα της παλίρροιας. Διαφορετικά, το αυτοκίνητό του απλά θα βυθιστεί.

#9 Ο δρόμος του βουνού Τιάνμεν, Κίνα

© mashable.com

Αυτός ο δρόμος έχει μήκος 10 χιλιόμετρα. Έχει 99 απότομες στροφές και το ύψος της αρχής με το ύψος του τερματισμού, διαφέρουν κατά 1.000 μέτρα. Οι οδηγοί πρέπει να διαθέτουν ατσάλινα νεύρα!

#10 Χάνα, Χαβάη

© mashable.com

Αυτός ο δρόμος των 112 χιλιομέτρων, συνδέει το Καχουλούι και τη Χάνα, στο χαβανέζικο νησί Μάουι. Ο στενός ελικοειδής δρόμος συνδέει 59 γέφυρες, 46 από τις οποίες αποτελούνται από μόνο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Ο δρόμος είναι συχνά κλειστός, λόγω κατολισθήσεων.

#11 Κολίμα, Ρωσία

© mashable.com

Η επίσημη ονομασία του δρόμου που συνδέει το Γιακούτσκ και το Μαγκαντάν, είναι Κολίμα. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που τον φωνάζουν “ο θανατηφόρος δρόμος”. Τα πρώτα 90 χιλιόμετρα χτίστηκαν το 1932, από φυλακισμένους. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1953.

#12 Κολ Ντε Λα Μπονέτ, Γαλλία

© mashable.com

Αυτή η επικίνδυνη διαδρομή στο βουνό, βρίσκεται σε υψόμετρο 2.000 μέτρων στης Γαλλικές Άλπεις, ακριβώς στα ιταλικά σύνορα. Ο δρόμος έχει απότομες και απρόσμενες στροφές.

#13 Πέρασμα Γκότχαρντ, Ελβετία

© mashable.com

Είναι ένα από τα υψηλότερα περάσματα σε βουνό στις Άλπεις. Ένας δρόμος 64 χιλιομέτρων πηγαίνει από τη μια μεριά στην άλλη και εκπλήσσει τους περαστικούς με την υπέροχη, γραφική θέα.

#14 Καύκασος, Ρωσία

© mashable.com

Αυτός ο στενός δρόμος συνδέει το Σότσι με τη λίμνη Ρίτσα, μέσα από τα βουνά. Είναι τρομακτικός, αλλά και εντυπωσιακός ταυτόχρονα. Αξίζει να τον επισκεφθεί κανείς, έστω και για μία φορά.

#15 Γέφυρα Έσιμα Οχάσι, Ιαπωνία

© metro.co.uk

Αν και είναι γέφυρα, είναι όσο επικίνδυνοι είναι οι παραπάνω δρόμοι. Η γέφυρα συνδέει το Σακαϊμινάτο και το Ματσούε. Έχει μήκος περίπου 1,7 χιλιόμετρα και πλάτος 11,3 μέτρα. Από μακριά, φαίνεται να είναι αδύνατη η διάσχισή της. Το ύψος της επιτρέπει τα μεγάλα πλοία να περάσουν από κάτω.

Ακολουθήστε μας στο facebook: