15 λυπητερές φωτογραφίες που δείχνουν πως τα σκουπίδια επηρεάζουν την άγρια ζωή

19 Ιουνίου, 2017 3:32 ΜΜ
More videos

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο κόσμος είναι γεμάτος σκουπίδια. Μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για την άγρια φύση, τους ανθρώπους αλλά και όλα τα πλάσματα. Τα ζώα είτε μπερδεύουν τα απορρίμματα με τρόφιμα, είτε τα καταναλώνουν τυχαία.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει οχήματα που συλλέγουν τα σκουπίδια και τους χώρους υγειονομικής ταφής για να τα τοποθετήσουν, αλλά ένα μεγάλο μέρος των απορριμμάτων μπορεί να βρεθεί στο φυσικό περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, επηρεάζονται τα ζώα στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα.

Ο μόλυβδος έχει δηλητηριάσει πτηνά, οι μεφίτιδες κολλούν με το κεφάλι σε διάφορα δοχεία, μάτια πουλιών έχουν τραυματιστεί από άγκιστρα αλιείας και αυτά είναι μόλις μερικά παραδείγματα από τα όσα βλέπει η Ρενάτα Σνάιντερ, η οποία είναι γιατρός άγριων ζώων. Ωστόσο, ένα από τα χειρότερα που έχει συναντήσει, είναι ένα ρακούν που τα πόδια του κόλλησαν σε κουτιά μπύρας.

Για κάθε μικροσκοπικό κομμάτι από πλαστικό περιτύλιγμα, θα υπάρξουν τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Όπως δήλωσε ο Ρόμπυ Φερν, ο διευθυντής του Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών, τα σκουπίδια στο δρόμο δημιουργούν ένα φαινόμενο ντόμινο.

Το πέταγμα των σκουπιδιών έχει σημαντικό αντίκτυπο στην άγρια φύση

er

Τα ζώα τείνουν να τρώνε κομμάτια σκουπιδιών που βρίσκονται στο έδαφος

er

Το πέταμα των σκουπιδιών οδηγεί σε άσχημες καταστάσεις

Τα μικρά πλαστικά αντικείμενα εμποδίζουν τα έντερα των ζώων

er

Τα σκουπίδια, μπορούν επίσης να σκοτώσουν άμεσα τα άγρια ζώα. Όταν πετάτε σκουπίδια από το παράθυρο του αυτοκινήτου, τα πλάσματα γίνονται περίεργα και τα πλησιάζουν για να δουν τι είναι. Έτσι, θέτονται σε άμεσο κίνδυνο, μιας και βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο.

Σκεφτείτε πόσο επικίνδυνες μπορούν να είναι οι συσκευασίες για τα ζώα

er

Η θαλάσσια άγρια φύση, εύκολα μπλέκεται στα δίχτυα αλιείας

er

Και το αποτέλεσμα είναι ο θάνατος των άτυχων πλασμάτων

er

Αυτό το ζώο ήρθε αντιμέτωπο με μια μεγάλη δυσκολία

er

Ίσως να νομίζετε ότι το φαγητό που πετάτε έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου είναι εντάξει. Εξάλλου, είναι βιοδιασπώμενο και δε βλάπτει τα ζώα. Αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δε συνειδητοποιούν, είναι ότι θα τα προσελκύσουν και μπορεί να χτυπηθούν από διερχόμενα οχήματα.

Για κάθε μικρό κομμάτι πλαστικού που πετούν οι άνθρωποι, ακολουθούν μεγάλες επιπλώσεις στο περιβάλλον.

er

Εκτός από το πλαστικό, τα τσιγάρα βλάπτουν τα ζώα με την τοξική τους νικοτίνη. Επιπλέον, δεν είναι βιοδιασπώμενα.

er

Τα ζώα δεν έχουν γεννηθεί για να αντιμετωπίζουν τα διάφορα απορρίμματα

er

 Ιδιαίτερα τα σκουπίδια στους δρόμους, μπορούν να προκαλέσουν ένα ντόμινο επιπτώσεων.

er

Τα άγρια ζώα βρίσκονται εύκολα σε κίνδυνο

er

Τα οχήματα που συλλέγουν τα σκουπίδια και οι χώροι υγειονομικής ταφής είναι διαθέσιμα, αλλά και πάλι, πολλά σκουπίδια καταλήγουν στο φυσικό περιβάλλον.

er

Τα μπαλόνια αποτελούν επίσης έναν σημαντικό παράγοντα για τους θανάτους των θαλάσσιων ζώων. Τα μπαλόνια μοιάζουν με μέδουσες και οι κορδέλες με τα πλοκάμια τους. Έτσι, θεωρούνται τροφή για μερικά ζώα, όπως οι χελώνες, οι οποίες δοκιμάζουν να τις καταναλώσουν και το αποτέλεσμα είναι δραματικό.

Παρά τη ζημιά που προκαλείται στο περιβάλλον, δεν είναι ποτέ αργά να αρχίσετε να κάνετε προσπάθειες για να σωθεί η φύση από τα απορρίμματα. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε πως δεν είμαστε οι μόνοι κάτοικοι αυτού του πλανήτη. Μοιραζόμαστε αυτόν τον κόσμο και με άλλα ζώα, που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.