15 κόλπα ύπνου που θα σας κάνουν να κοιμηθείτε αμέσως

31 Οκτωβρίου, 2017 5:55 ΜΜ
More videos

Όλοι μερικές φορές μπαίνουν σε μια κατάσταση όπου ο ύπνος γίνεται πραγματικά δύσκολος. Εκεί είναι που χρειάζονται μερικά χρήσιμα κόλπα.

Θα σας δείξουμε έναν κατάλογο με καταπληκτικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να γλιστρήσετε στον ονειρεμένο κόσμο του Μορφέα. Στο τέλος του άρθρου, υπάρχει ένα ωραίο μπόνους, που τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας θα απολαύσετε! Καληνύχτα και καλή τύχη!

15. Κρατήστε ένα πρόγραμμα.

© Universal Pictures

Μια συγκεκριμένη ώρα για ύπνο μπορεί να είναι πολύ ευεργετική, επειδή βοηθάει στη διαμόρφωση μιας συνήθειας. Η συνήθεια θα κάνει άλλη δουλειά: το σώμα σας θα συνηθίσει στο ίδιο χρονοδιάγραμμα και θα αρχίσει να “απενεργοποιείται” από μόνο του.

14. Σβήστε τα φώτα.

© Focus Features

Τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο, σβήστε όλα τα φώτα, εκτός από τις νυχτερινές λυχνίες ή τα κεριά. Θα κάνει τον εγκέφαλό σας να σκέφτεται “Ώρα για ύπνο!” Αντί για “Ω, είναι ακόμα ημέρα.”

13. Κρατήστε το χώρο δροσερό.

© Walt Disney Pictures

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ακόμη και τα μωρά κοιμούνται καλύτερα εάν η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι μεταξύ 18 ° C και 21 ° C. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ψυχρό, αλλά μπορείτε πάντα να αφήσετε ένα παράθυρο ανοιχτό και να χαλαρώσετε κάτω από μια μεγάλη ζεστή κουβέρτα!

12. Αποφύγετε τις μπλε οθόνες.

© Paramount Pictures

Οι μπλε οθόνες μας κουράζουν, αλλά κρατούν τον εγκέφαλο μας ενεργό. Για να τον απενεργοποιήσετε, πατήστε το πλήκτρο απενεργοποίησης της τηλεόρασής σας και απενεργοποιήστε το smartphone σας.

11. Διαβάστε ένα βαρετό βιβλίο.

© ITV Studios   © Hallmark Channel

Σε όλους μας έχει συμβεί αυτό. Στις σχολικές μέρες μας, κάποιοι καθηγητές και βιβλία μας έκαναν να νυστάζουμε. Τώρα είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο – απλά διαβάστε ένα βαρετό βιβλίο!

10. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές και μηχανήματα λευκού θορύβου.

© Amazon   © Calm

Ο λευκός θόρυβος κάνει επίσης θαύματα σε μωρά και ενήλικες. Επενδύστε σε μια εφαρμογή ή σε μια λευκή συσκευή ήχου. Καληνύχτα!

9. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο ή ένα ντους + μασάζ.

© Lee Hisu

Ένα ζεστό μπάνιο ή ντους θα χαλαρώσει τους μύες σας και θα προετοιμάσει το σώμα σας για έναν καλό ύπνο. Και το μασάζ είναι τόσο χαλαρωτικό. Πολλοί άνθρωποι έχουν πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια ενός μασάζ.

8. Δοκιμάστε καλό παλιό γάλα με μέλι.

© Nickelodeon

Όταν η γιαγιά μας έβαζε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα με μέλι, ήξερε τι έκανε. Έτσι, χρησιμοποιήστε το και τώρα. Απλά θυμηθείτε να μην το πιείτε αμέσως πριν τον ύπνο – μισή ώρα πριν είναι η καλύτερη επιλογή.

7. Μην τρώτε βαριά φαγητά πριν από τον ύπνο.

© Warnerbros.Television

Πρωτεΐνες και μερικοί υγιείς υδατάνθρακες για δείπνο μαζί με ένα φλιτζάνι τσάι ή γάλα ή χαμομήλι πριν από τον ύπνο είναι η καλύτερη συνταγή για μια καλή και ξεκούραση τη νύχτα.

6. Μην πίνετε καφεΐνη το απόγευμα.

Η καφεΐνη και ο καφές σε γενικές γραμμές πρέπει πάντα να καταναλώνεται το πρωί. Αν νιώθετε ότι θέλετε να πιείτε ένα φλιτζάνι, προτιμήστε ντεκαφεϊνέ.

5. Χρησιμοποιήστε σύγχρονη τεχνολογία: ακουστικά ύπνου.

© Amazon.com

Αυτά τα ακουστικά μπορούν να σας προετοιμάσουν για ύπνο παίζοντας διαλογιστική μουσική. Δοκίμασε το!

4. Κρατήστε τα πόδια σας ζεστά.

© Depositphotos.com

Όταν ήμασταν παιδιά, αγαπήσαμε όλοι την κουβέρτα που έπρεπε να μπαίνει καλά γύρω μας, διότι, ίσως ασυνείδητα, δεν θέλαμε τα πόδια μας να είναι κρύα. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε κάτι από την παιδική ηλικία για άλλη μια φορά!

3. Μάχη ροχαλητού.

© Aliexpress

Το ροχαλητό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα τόσο για εκείνον που πάσχει από την πάθηση όσο και για εκείνον που βρίσκεται δίπλα του. Επενδύστε σε μια συσκευή προστασίας από το ροχαλητό. Θα βοηθήσει με την αναπνοή και τον ύπνο.

2. Επενδύστε σε ένα καλό στρώμα.

Ένα άνετο στρώμα είναι, με κάθε τρόπο, ένας σημαντικός παράγοντας σε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με τον ύπνο. Κάνετε κάποια έρευνα και πάρετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

1. Άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

© Warnerbros.

Η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει να χαλαρώσετε το σώμα σας, αλλά να το κάνετε μια καθημερινή ρουτίνα.

Μπόνους: Κρατήστε το κρεβάτι σας μόνο για 2 δραστηριότητες – ύπνο και sεξ.

© FocusFeatures

Προγραμματίστε το μυαλό σας να πιστεύει ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι μόνο για 2 πράγματα: για ύπνο και ρομαντικές απολαύσεις. Αυτό σίγουρα θα διευκολύνει τον ύπνο σας. Όνειρα γλυκά!