15 κανόνες στα σχολεία της Ιαπωνίας που δεν θα πετύχαιναν ποτέ στην Ελλάδα

24 Φεβρουαρίου, 2017 10:35 ΠΜ
More videos

Η πιο σημαντική ευθύνη που έχουν τα παιδιά ενώ μεγαλώνουν, είναι το να πηγαίνουν στο σχολείο και να αποκτούν γνώσεις. Παρά το γεγονός πως το πρωινό ξύπνημα δεν είναι εύκολο, η εκπαίδευση που λαμβάνουν, αξίζει τον κόπο.

Ωστόσο, κάθε μαθησιακό περιβάλλον είναι διαφορετικό. Το καθένα έχει τους δικούς του κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται, ίσως λίγο ή περισσότερο αυστηρούς. Για παράδειγμα, η Ιαπωνία έχει πολύ διαφορετικά σχολεία από αυτά της Ελλάδας.

Διαβάστε παρακάτω, μερικούς από τους πιο αυστηρούς κανόνες που ίσως δεν ξέρατε πως υπάρχουν.

#1 Η ακρίβεια είναι σημαντική σε κάθε σχολείο

Angie Harms

Αλλά ιδιαίτερα στην Ιαπωνία. Οι μαθητές, πρέπει να είναι στο σχολείο στις 08.30 ακριβώς! Αν φτάσουν αργοπορημένοι πάνω από 5 φορές, θα τιμωρηθούν αναλαμβάνοντας ευθύνες καθαριότητας ακόμη και νωρίτερα το πρωί, για μια εβδομάδα.

#2 Οι μαθητές είναι το προσωπικό καθαρισμού

lucky-japan

Δεν υπάρχουν επιστάτες και καθαρίστριες. Οι μαθητές στην Ιαπωνία, έχουν την ευθύνη να καθαρίζουν τις αίθουσες διδασκαλίας. Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα και καθάρισμα του πίνακα.

#3 Οι μαθητές τρώνε στις τάξεις τους

ashventures

Αντί να φάνε μεσημεριανό στο κυλικείο, οι μαθητές δημιουργούν τα δικά τους γεύματα στην τάξη με τα δικά τους σουπλά και πιάτα. Έπειτα, το φαγητό σερβίρεται πάλι από μαθήτριες και μαθητές, που έχουν αναλάβει αυτή την εργασία. Η σπατάλη τροφίμων δεν επιτρέπεται, και απαιτείται να τρώνε όλο το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο τους.

#4 Τα μαθήματα κολύμβησης λαμβάνονται σοβαρά υπόψη

ithinknot

Είναι ένα μέρος του προγράμματος σπουδών. Η πλειοψηφία των σχολείων στην Ιαπωνία, έχει πισίνα, όπου τα παιδιά χρειάζεται να μάθουν πώς να κολυμπήσουν μια ελάχιστη απόσταση. Οι μαθητές που δεν τα καταφέρνουν, θα πρέπει να εκπαιδευτούν το καλοκαίρι.

#5 Δεν επιτρέπεται να τροποποιούν τη φυσική τους εμφάνιση

lb

Αυτό δεν ισχύει για όλα τα σχολεία στην Ιαπωνία, αλλά για τα περισσότερα. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μακιγιάζ, χρωματιστούς φακούς επαφής, βαφές μαλλιών, βερνίκια νυχιών. Δεν μπορούν να περιποιηθούν ούτε τα φρύδια τους.

#6 Τα Σαββατοκύριακα στην Ιαπωνία, διαρκούσαν μόνο μία μέρα

MIKI Yoshihito

Η κυβέρνηση άλλαξε το Σαββατοκύριακο σε 2 ημέρες, το 1992. Κάποια λύκεια ωστόσο, αγνοούν αυτόν τον κανόνα και συνεχίζουν τα μαθήματα και το Σάββατο.

#7 Οι μαθητές απαγορεύεται να έχουν ανοιχτές σχέσεις και να βγαίνουν ραντεβού

Agustin Rafael Reyes

Απαγορεύεται σε όλα τα γυμνάσια. Ο κανόνας αυτός, υπάρχει για να εξασφαλίσει πως οι μαθητές δεν θα έχουν περισπασμούς.

#8 Οι καλοκαιρινές διακοπές των μαθητών, διαρκούς 5-6 εβδομάδες: από τις 20 Ιουλίου ως τέλος του Αυγούστου

thinglink

Αυτός είναι περίπου ο μισός χρόνος διακοπών από αυτόν που έχουν οι μαθητές στα ελληνικά σχολεία. Ακόμη κι έτσι, οι μαθητές περνούν συχνά χρόνο από τις διακοπές τους σε τάξεις μελετώντας, κάνοντας εργασίες ή συμμετέχοντας σε κάποια σχολική ομάδα.

#9 Οι μαθητές χαιρετούν πάντα τους μεγαλύτερους ως ένδειξη σεβασμού

kotaku

Ο χαιρετισμός είναι αναμενόμενος σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που θα παρέχουν γνώσεις και εκπαίδευση. Για να χαιρετήσουν τους καθηγητές, οι μαθητές υποκλίνονται τόσο πριν, όσο και μετά το μάθημα.

#10 Υπάρχουν αρκετά αυστηροί κανόνες για το πώς τα κορίτσια και τα αγόρια πρέπει να έχουν τα μαλλιά τους

Barbarella Buchner

Τα κορίτσια, δεν πρέπει να έχουν χρωματιστά ή βαμμένα μαλλιά και η φράντζα τους θα δεν πρέπει να βρίσκεται κάτω από τα φρύδια. Τα αγόρια δεν πρέπει να έχουν μακριά μαλλιά ενώ επιβάλλεται να εμφανίζονται περιποιημένα και καθαρά ανά πάσα στιγμή.

#11 Τα κινητά τηλέφωνα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του σχολείου

Jenn Vargas

Οι μαθητές μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στον χώρο στάθμευσης, στην μπροστινή είσοδο του σχολείου, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και αφού σχολάσουν.

#12 Οι στολές δεν πρέπει να παραποιηθούν με κανένα τρόπο

fuckyeahjapanandkorea

Οι μαθητές δεν μπορούν να είναι δημιουργικοί με τις στολές τους. Δεν μπορούν να τις αλλάξουν ή να τις διακοσμήσουν. Πρέπει να φοριούνται ακριβώς όπως πρέπει, σύμφωνα με οδηγίες, ακόμη και εκτός σχολικού κτιρίου.

#13 Σπάνια υπάρχουν αναπληρωτές καθηγητές

Jeffrey Friedl

Οι μαθητές απλά μελετούν μόνοι και δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Κάποιες στιγμές, μπορεί να εμφανιστεί κάποιος καθηγητής για να δει αν όλα είναι καλά στην τάξη.

#14 Οι μαθητές απαγορεύεται να φορούν χρωματιστά εξωτερικά ενδύματα πάνω από τις στολές τους

lb

Τα μπουφάν και τα πουλόβερ, πρέπει να έχουν σκοτεινούς τόνους: μαύρο, μπλε ή γκρι. Επίσης δεν επιτρέπεται να φορούν οποιοδήποτε κόσμημα.

#15 Οι μαθητές κάτω των 18 ετών, απαγορεύεται να κυκλοφορούν μετά τις 22:00

lb

Οι ακριβείς κανόνες διαφέρουν από πόλη σε πόλη. Παρ’ όλα αυτά, το Τόκιο και η Γιοκοχάμα, είναι δύο πόλεις που επιβάλλουν τον κανόνα αυτόν. Οι μαθητές οι οποίοι είναι κάτω των 18 ετών, απαγορεύεται να επισκεφτούν κινηματογράφους και άλλα μέρη, μετά τις 10 το βράδυ.