15 γεγονότα για την πολυτελή ζωή στο Ντουμπάι που αποδείχτηκαν ψεύτικα

24 Νοεμβρίου, 20178:35 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν τεράστιες φήμες και πολλά στερεότυπα σχετικά με την πολυτελή μητρόπολη. Υπάρχουν  εκατομμυριούχοι σεΐχηδες, ένας σωρός από χρυσό και διαμάντια, κομψά σκάφη και τσιτάχ αντί για γάτες καθώς και πετρελαιοπηγές σε κάθε αυλή και εκατοντάδες χαρέμια σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες 15 από τις πιο διαδεδομένες ψεύτικες εικόνες των ΗΑΕ.

15. Το Ντουμπάι είναι η πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων.

Υπάρχουν περίπου 5.000 δισεκατομμυριούχοι Αμερικάνικων δολαρίων στον κόσμο, και μόνο περίπου 20 από αυτούς ζουν στο Ντουμπάι (καθώς και πολλοί “ντροπαλοί” εκατομμυριούχοι). Στην πραγματικότητα, η παγκόσμια πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων είναι το Πεκίνο, και η 2η θέση καταλαμβάνεται από τη Νέα Υόρκη.

14. Δεν υπάρχει φτώχεια στο Ντουμπάι.

© imgur

Λαμβάνοντας υπόψη τους μετανάστες, μπορούμε να πούμε ότι εδώ υπάρχουν πραγματικά πολλοί φτωχοί. Ο μισθός ενός εργαζομένου είναι 170 – 300 ευρώ. Και το φθηνότερο πακέτο για κινητή σύνδεση κοστίζει περίπου 25 ευρώ. Η ζωή είναι πολύ ακριβή εδώ, και πολλοί άνθρωποι ζουν σε μικρά δωμάτια μαζί με άλλους ανθρώπους (ο συνηθισμένος αριθμός ατόμων σε ένα δωμάτιο είναι 5).

13. Το Ντουμπάι είναι ιδανικό μέρος για την ανατροφή των παιδιών.

Οι περισσότεροι μετανάστες εγκαταλείπουν τα παιδιά τους στις πατρίδες τους επειδή δεν είναι σε θέση να πληρώσουν για την εκπαίδευσή τους. Η μελέτη σε δημόσιο σχολείο κοστίζει 85.000 ευρώ για 11 χρόνια, ενώ ένα πανεπιστημιακό πτυχίο θα σας κοστίσει μια περιουσία. Επιπλέον, το έντονο ζεστό κλίμα δεν βοηθά στην ανάπτυξη ενός παιδιού, καθώς τα παιδιά περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο.

12. Το Ντουμπάι είναι χώρα.

© depositphotos

Tο Ντουμπάι είναι μια πόλη στα ΗΑΕ, αλλά δεν είναι η πρωτεύουσα (αυτό είναι το Αμπού Ντάμπι). Υπάρχουν 7 εμιράτα στα ΗΑΕ που έχουν διαφορετικούς σεΐχιδες. Ωστόσο, το Ντουμπάι είναι ένα πολύ πυκνοκατοικημένο εμιράτο.

11. Δεν υπάρχει αλκοόλ στο Ντουμπάι.

Το αλκοόλ επιτρέπεται για τους τουρίστες και τους μη μουσουλμάνους. Για να το αγοράσετε, χρειάζεστε μια ειδική κάρτα ή μια τουριστική βίζα. Μπορείτε να απολαύσετε αλκοολούχα ποτά σε σχεδόν κάθε ξενοδοχείο, σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ. Συνήθως, οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης βρίσκονται σε ξενοδοχεία και υπάρχουν περισσότερα από 500 από αυτά στο Ντουμπάι!

10. Δεν υπάρχει ανεργία στο Ντουμπάι.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rich Kids of Dubai (@richkidsofdubai) στις

Είναι πολύ απλό: οι πελάτες χωρίς εργάσιμες βίζες απελάθηκαν από το σπίτι τους μέσα σε 30 ημέρες. Οι ντόπιοι μπορούν εύκολα να αλλάξουν τη δουλειά τους, επειδή η απόκτηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο του κόσμου είναι δωρεάν για αυτούς (καταβάλλεται από την κυβέρνηση των ΗΑΕ).

9. Το Ντουμπάι είναι μια οικολογικά καθαρή πόλη.

Λόγω της συνεχούς αύξησης του πληθυσμού, των ασταμάτητων κατασκευών και της έλλειψης πηγών νερού, των αλλαγών στα φυσικά τοπία λόγω των αρχιτεκτονικών αντικειμένων, της απουσίας ενός ενοποιημένου συστήματος διαχείρισης των αποβλήτων και ενός τεράστιου αριθμού αυτοκινήτων, το Ντουμπάι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί οικολογικά ελκυστική πόλη.

8. Είναι αιώνιο καλοκαίρι στο Ντουμπάι και ο καιρός είναι πάντα καλός.

Μόνο αν σας αρέσουν τα ρωσικά λουτρά 24/7. Την άνοιξη και το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει τους 48 ° C, χωρίς να αναφέρεται η υψηλή υγρασία και η αιώνια ηλιοφάνεια. Ο ουρανός στη χώρα είναι γκρίζος λόγω της μεγάλης ποσότητας σκόνης στον αέρα. Τι περιμένατε από ένα κλίμα στην έρημο;

7. Πήρε πολλά χρόνια για να φτάσει το Ντουμπάι στο σημερινό επίπεδό του.

© imgur

Τα ΗΑΕ έχουν την ικανότητα να καταπλήξουν κάποιον, και αυτό περιλαμβάνει την ηλικία τους. Τα εμιράτα ενώθηκαν το 1971. Το Ντουμπάι είναι μια πολύ νέα πόλη που αναπτύσσεται δυναμικά και μας κρατά έκπληκτους με τις καινοτομίες, τα επιτεύγματά του στον οικονομικό τομέα, τις τεχνολογίες και τον τουρισμό του.

6. Η αστυνομία στο Ντουμπάι χρησιμοποιεί μόνο αυτοκίνητα πολυτελείας.

© imgur

Όλος ο κόσμος μιλάει για τις Lamborghini και τις Bentley που εμφανίζονται ως αστυνομικά αυτοκίνητα στους δρόμους του Ντουμπάι. Ωστόσο, μπορεί κανείς να δει και “μέτριες” BMW, Audi, ακόμα και Toyota. Λόγω του μεγάλου αριθμού σπορ αυτοκινήτων μεταξύ των ντόπιων, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να έχει αρκετά γρήγορα αυτοκίνητα για χρήση.

5. Όλα είναι αυτοματοποιημένα στο Ντουμπάι

© imgur

Η τεχνολογία είναι παντού στην πόλη: κλιματισμός σε στάσεις λεωφορείων και ΑΤΜ, ρομπότ-αστυνομικούς, μετρό στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, το απλό σύστημα αποστράγγισης απουσιάζει σε πολλές περιοχές και ένα μικρό ντους βροχής μπορεί να παραλύσει τη ζωή της πόλης. Με την ευκαιρία, συστήματα αποχέτευσης δεν υπάρχουν παντού …

4. Οι τσιτάχ και τα λιοντάρια είναι κατοικίδια ζώα στο Ντουμπάι.

Η κατοχή άγριων εξωτικών ζώων αποτελεί παραβίαση του νόμου στο Ντουμπάι. Εάν βγείτε με ένα τσιτάχ ή ένα λιοντάρι στο Ντουμπάι, μπορεί να φυλακιστείτε για 6 μήνες και να πάρετε μια ποινή από 2.200 ως 115.000 ευρώ. Οι περισσότεροι ντόπιοι προτιμούν τις γάτες παρά τα σκυλιά.

3. Το Ντουμπάι αποτελείται από ουρανοξύστες.

© imgur

Είναι μια πόλη των αντιθέσεων, με ουρανοξύστες 163 ορόφων, πολυεπίπεδες βίλες, πολυκατοικίες και μονοκατοικίες. Αναμφισβήτητα, η πόλη “ανεβαίνει ψηλά”, αλλά οι ντόπιοι προτιμούν να ζουν σε ιδιωτικές βίλες όπου δεν υπάρχουν γείτονες.

2. Κυρίως οι Άραβες και οι ντόπιοι ζουν στο Ντουμπάι.

© imgur

Περίπου το 25% του πληθυσμού του Ντουμπάι είναι … Ινδοί. Οι ντόπιοι αποτελούν το 9% περίπου του πληθυσμού. Η επόμενη θέση μετά τους Ινδούς καταλαμβάνεται από μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως εργάζονται σε εργοτάξια και εργοστάσια. Το 91% του πληθυσμού του Ντουμπάι είναι άνθρωποι από άλλες χώρες.

1. Ο πλούτος του Ντουμπάι εμφανίστηκε χάρη στο πετρέλαιο.

© depositphotos

Πολύ πριν από την παραγωγή πετρελαίου, οι άνθρωποι του Ντουμπάι άρχισαν τις καταδύσεις για μαργαριτάρια, και τα κατάφεραν σε αυτή την επιχείρηση. Τα κοσμήματα με Πέρλες από τον Περσικό Κόλπο εκτιμήθηκαν πολύ υψηλά. Υπάρχει μια ξεχωριστή θέση για την ιστορία του μαργαριταριού σε κάθε πολιτιστικό κέντρο και μουσείο των ΗΑΕ.

Παρόλα αυτά, το Ντουμπάι είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε για να δημιουργήσετε αξέχαστες εντυπώσεις … από πράγματα όπως “ένα σακίδιο που πετάει”, για παράδειγμα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News