Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
τατουάζ15 χαρακτηριστικά τατουάζ φυλακισμένων και τι σημαίνουν

15 χαρακτηριστικά τατουάζ φυλακισμένων και τι σημαίνουν

Το ότι παλαιότερα τα τατουάζ προσδιόριζαν κυρίως τους φυλακισμένους και τους ναυτικούς είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους. Σήμερα, που το σπάνιο είναι να βρεις άνθρωπο που να μην έχει τατουάζ, δεν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Παρ’όλ’αυτά εμείς σου βρήκαμε 15 πολύ χαρακτηριστικά τατουάζ που χτύπουσαν σε φυλακές οι κρατούμενοι, και τα οποία το καθένα έχει και τη δική του μικρή ιστορία. Για δες, είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέροντα…

Τα περίτεχνα σχέδια

. Σε πολλές φυλακές ανά τον κόσμο, κρατούμενοι χτυπούν περίτεχνα και δαιδαλώδη σχέδια, τα οποία στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν πολύ συγκεκριμένες έννοιες, που αποκαλύπτονται μόνο μέσω αποκρυπτογράφησης. Πώς ήταν στο Prison Break; Ε, κάπως έτσι!

prison1

Το δάκρυ

Το δάκρυ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τατουάζ φυλακισμένων. Αν και υπάρχουν πολλές διαφορετικές ερμηνείες του, η πιο γνωστή είναι πως όποιος έγκλειστος έχει δάκρυ τατουάζ, σημαίνει ότι έχει σκοτώσει άνθρωπο. Αυτό μεταφράζεται σε «μείνε μακριά του» εντός των φυλακών.

prison2

Το ατελές δάκρυ

Εκείνο δηλαδή που δεν έχει γέμιση, σημαίνει πως μια δουλειά έμεινε ημιτελής. Είτε, λοιπόν, ο κρατούμενος είχε διαπράξει απόπειρα δολοφονίας είτε ζητάει εκδίκηση.

prison3

Το ρολόι χωρίς δείκτες

Το ρολόι χωρίς δείκτες είναι ένα τατουάζ που συνήθως έχουν όσοι εκτίουν μακροχρόνιες ποινές ή ισόβιας κάθειρξης. Ο συμβολισμός εμφανής: Δεν έχει σημασία τι ώρα είναι…

prison4

Τα μάτια στο κάτω μέρος του στομαχιού

Τα μάτια στο κάτω μέρος του στομαχιού στις Ρωσικές φυλακές υποδηλώνουν ότι ο φυλακισμένος είναι ομοφυλόφιλος.

prison5

Το τατουάζ που έχει 5 τελίτσες

Το τατουάζ που έχει 5 τελίτσες δεν είναι καθόλου τυχαίο, συνήθως συναντάται σε άτομα που έχουν περάσει κάποιο μέρος της ζωής του σε φυλακή. Οι 4 τελίτσες συμβολίζουν τους τοίχους της φυλακής και 1 στο κέντρο τον φυλακισμένο.

prison6

Τατουάζ με το τριφύλλι ή/και τα γράμματα ΑΒ.

Τατουάζ με το τριφύλλι ή/και τα γράμματα ΑΒ. Όχι εδώ δε μιλάμε για σλόγκαν του γνωστού σουπερμάρκετ αλλά σίγουρα για κακοποιό και μάλιστα από τους πιο επικίνδυνους, μιας και τα δύο αυτά σύμβολα αποτελούν ανήκουν στην αδερφότητα Aryan, μια από τις γνωστότερες αδερφότητες λευκών κακοποιών.

prison7

ACAB

Το «ACAB» (συντομογραφία του «All Cops Are Bastards») σημαίνει -προφανώς- όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι.

prison8

Ιστοί αράχνης

Οι ιστοί αράχνης στους αγκώνες είναι τατουάζ που συνήθως κάνουν όσοι έχουν εκτίσει κάποια ποινή φυλάκισης. Μάλιστα, λένε, πως όσο μεγαλύτερος είναι ο ιστός, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η ποινή.

prison9

Τατουάζ στιλέτο

Στις Ρωσικές φυλακές το τατουάζ στιλέτο από τον έναν ώμο στον άλλο, σαν να διαπερνά το λαιμό, είναι ένα από τα πιο σκληρά τατουάζ και υποδηλώνει πως ο άνθρωπος που το έχει χτυπήσει έχει σκοτώσει κάποιον και στην φυλακή και ότι οι φύλακες θα πρέπει να τον προσέχουν διπλά.

prison10

Αριθμός 14

Το 1488 είναι ένα τατουάζ που έχουν λευκοί ναζί φυλακισμένοι. Το 14 αναφέρεται στο σλόγκαν 14 λέξεων (στα αγγλικά) του, γνωστού για τις ρατσιστικές του αντιλήψεις, David Lane, η μετάφραση του οποίου είναι: «Θα πρέπει να εξασφαλίζουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον για τα λευκά παιδιά» και το 88 προέρχεται από το όγδοο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου, το οποίο είναι το «H». Τα δύο οκτάρια σημαίνουν δύο «H» για το «Heil Hitler.»

prison11

Αγκαθωτό στεφάνι

Το αγκαθωτό στεφάνι – τατουάζ στις ρωσικές φυλακές το έχουν οι φυλακισμένοι που εκτίουν ποινή ισόβιας φυλάκισης χωρίς κανένα δικαίωμα έφεσης.

foto1

Στέμμα με τις 5 προεξοχές

Το στέμμα με τις 5 προεξοχές είναι το σήμα κατατεθέν μιας συμμορίας ισπανόφωνων με το όνομα «Latin Kings», η οποία έχει ως βάση της το Σικάγο των ΗΠΑ.

foto2

Τράπουλα

Τα τατουάζ- σύμβολα της τράπουλας υποδηλώνουν ότι ο κρατούμενος έχει πάθος με το τζόγο. Στη Ρωσία κάθε ένα έχει διαφορετική έννοια. Το σπαθί συνήθως σημαίνει ότι κάποιος είναι κλέφτης, ενώ η καρδιά ότι ο κρατούμενος ψάχνει (με ρομαντικό κατά μια έννοια τρόπο) για συνεργάτη στη φυλακή. Αν κάποιος φυλακισμένος έχει τατουάζ- διαμάντι, αυτό σημαίνει ότι είναι πληροφοριοδότης.

the_meaning_behind_various_prison_tattoos_640_high_03-458x580

Γράμμα M

Το «M» σαν αρχικό σε τατουάζ αποδίδεται στους φυλακισμένους που ανήκουν στην Μεξικάνικη Μαφία, μια από τις μεγαλύτερες και πιο αδίστακτες συμμορίες των ΗΠΑ.

eme

[rise]

Τα πιο σημαντικά