Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
βαθυστόχαστα14 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε τώρα για να είστε...

14 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε τώρα για να είστε ευτυχισμένοι.

Οι συμβουλές για την αυτο-βελτίωση βασίζονται σχεδόν πάντα στην ιδέα, ότι πρέπει να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο για να αλλάξουμε την ζωή μας. Αυτή η συμβουλή είναι πολύ επιτυχημένη, αν ανήκετε στους ανθρώπους που έχουν τόσο μεγάλη αυτοπειθαρχία και μπορούν να μείνουν αφοσιωμένοι στους στόχους τους για παραπάνω από μια βδομάδα.

Αλλά ως ατελή ανθρώπινα όντα το πιθανότερο είναι, ότι θα υπακούσουμε σε κάτι μόνο όταν ακούσουμε “Όχι, μην το κάνεις.” Το αρνητικό είναι πάντα πιο ισχυρό. Οπότε, ίσως ήρθε η ώρα να δούμε αυτό το θέμα από άλλη οπτική γωνία. Δείτε παρακάτω 14 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε για να είστε ευτυχισμένοι.

#1 Σταματήστε να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα σε υλικά αγαθά παρά σε εμπειρίες.

Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να αισθανόμαστε όμορφοι και ελκυστικοί. Μια και μόνο φιλοφρόνηση για την εμφάνισή μας μπορεί να φτιάξει όλη την μέρα μας. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να στερηθείτε από οτιδήποτε υλικό. Απλά μαζέψτε χρήματα για στιγμές που θα θυμάστε για το υπόλοιπο της ζωής σας και θα αναμνήσεις που θα σας κόβουν την ανάσα. Όταν θέλουμε κάτι πολύ πάντα βρίσκουμε τον χρόνο και τα χρήματα για να το καταφέρουμε.

#2 Μην επινοείτε ιστορίες για να κάνετε την ζωή σας να φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα από όσο είναι.

Δεν υπάρχει τίποτα ένδοξο στην επιπολαιότητα και τίποτα κακό στην κοσμικότητα. Απλά πείτε την αλήθεια στους άλλους και τον εαυτό σας. Διαφορετικά, θα έχετε την λανθασμένη εντύπωση για τον εαυτό σας και θα επαναπαυτείτε σε αυτές τις ιστορίες. Από ένα σημείο και μετά δεν θα μπορείτε να διακρίνετε τι είναι πραγματικό και τι όχι.

#3 Σταματήστε να φοβάστε να λέτε “ναι” σε περισσότερα πράγματα.

Το να κάθεστε σπίτι και να είστε όλη μέρα στο ίντερνετ είναι οικείο και βολικό, αλλά υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες να κάνετε κάτι διαφορετικό, αρκεί να τις αρπάξετε. Πηγαίντε σε περισσότερες συναντήσεις, αναλάβετε καινούργια πρότζεκτ, εξερευνήστε ένα καινούργιο μέρος μόνος σας και μην φοβάστε να λέτε την άποψή σας. Όταν έχουμε πάθος και νιώθουμε δημιουργικοί όλα φαίνονται καλύτερα.

#4 Σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας, επειδή δεν έχετε χρόνο να γυμναστείτε.

Επίσης, σταματήστε να βρίσκετε δικαιολογίες για να μην γυμνάζεστε, όταν έχετε χρόνο. Αν αισθάνεστε σαν μια άμορφη μάζα στον καναπές, τότε και το μυαλό σας μοιάζει έτσι ακριβώς.

#5 Σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας, επειδή τρώτε επιδόρπιο.

Επίσης, σταματήστε να τρώτε γλυκό, επειδή μισείτε τον εαυτό σας. Η σοκολάτα μπορεί να φαίνεται ως μια στιγμιαία θεραπεία για όλες τις ανασφάλειες, αλλά υπάρχουν και άλλοι πιο παραγωγικοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε το άγχος και τις ανασφαλειές μας.

#6 Σταματήστε να ασχολείστε όλη μέρα με τα social media.

Σταματήστε να ανανεώνετε την αρχική σελίδα του Facebook, όταν είστε σε ένα πάρτι. Σταματήστε να κοιτάτε τις ειδοποιήσεις σας κάθε φορά που είστε έξω. Έχετε όλο τον χρόνο να ασχοληθείτε τα social media, αλλά μην το κάνετε όταν είστε μαζί με άλλους ανθρώπους.

#7 Σταματήστε να έχετε στην ζωή σας ανθρώπους και φίλους που δεν ανταποδίδουν την αγάπη που τους δείχνετε.

Σταματήστε να επιτρέπετε στους άλλους να σας μεταφέρουν τις αρνητικές σκέψεις τους και να σας τρώνε ενέργεια. Δεν το αξίζουν. Βρείτε φίλους που να ενδιαφέρεστε για αυτούς και να ενδιαφέρονται και εκείνοι για εσάς.

#8 Σταματήστε να είστε τόσο επικριτικοί.

Σταματήστε συνειδητά να βασίζεστε στις πρώτες εντυπώσεις για το πόσο ελκυστικός είναι ένας άνθρωπος. Οι άνθρωποι είμαστε πολλά περισσότερα από μια φωτογραφία στο Facebook. Μπορεί πραγματικά να σας εκπλήξουν με την ομορφιά τους.

#9 Σταματήστε να βασίζετε την κάθε πράξη σας στην γνώμη των άλλων.

Αν βρίσκετε κάποιον όμορφο και ελκυστικό, συστηθείτε και πιάστε του συζήτηση. Αν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια καινούργια ομάδα ή λέσχη, μην σκέφτεστε την αμηχανία του πρωτάρη. Μην πηγαίνετε ενάντια στις αρχές και τις αξίες σας, επειδή οι άλλοι διαφωνούν με αυτές. Μην φαίνεστε ψυχροί  ή αδιάφοροι, γιατί θεωρείτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα φανείτε περισσότερο ενδιαφέροντες.

#10 Σταματήστε να παραπονιέστε, επειδή είστε συνέχεια απασχολημένοι.

Δεν ενδιαφέρει κανέναν και δεν θα σας λυπηθεί κανείς. Την επόμενη φορά που θα αναβάλετε κάτι, επειδή βαριέστε, θυμίστε στον εαυτό σας, ότι τελικά δεν είστε και τόσο πολυάσχολοι.

#11 Σταματήστε να υπερ-αναλύετε τα πάντα.

Κάποιοι άνθρωποι θα σας αγαπήσουν και μετά θα εξαφανιστούν, χωρίς να σας πουν ποτέ τον πραγματικό λόγο. Οι άλλοι μπορεί να φέρονται άστατα ή επιπόλαια στην προσπάθειά τους να βρουν τι θέλουν, αλλά το ίδιο κάνουμε και εμείς. Γιατί όλα πρέπει να έχουν κάποια συγκεκριμένη σημασία και να κρύβουν κάποιο νόημα; Απλά αφήστε την αμφιβολία να υπάρχει.

#12 Σταματήστε να διαγράφετε και να μετανιώνετε.

Γράψτε τις ιδέες σας σε ένα χαρτί όσο είναι ακόμα φρέσκιες. Τραβήξτε πολλές αχρειάστες φωτογραφίες. Ζήστε την ζωή στο έπακρο όσο μπορείτε ακόμα να αποκαλείτε τον εαυτό σας νέο. Θα έχετε όσο χρόνο θέλετε για να μετανιώσετε αργότερα. Ή πολύ απλά μην μετανιώνετε.

#13 Μην φοβάστε να κυνηγήσετε το όνειρό σας, όσο τετριμμένο και αν φαίνεται.

Ονειρεύεστε να γράψετε ένα βιβλίο, να γίνεται σκηνοθέτης ή διευθυντής μιας πολυεθνικής; Γιατί δεν επιτρέπετε στην επιθυμία σας να ξεπεράσει τους φόβους σας και να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας;

#14 Σταματήστε να τιμωρείτε τον εαυτό σας, επειδή δεν είστε πάντα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Η αυτο-βελτιώση είναι μια σταδιακή διαδικασία. Η αυτοπειθαρχία είναι πολύ σημαντική, αλλά κάποια στιγμή όλοι τα κάνουμε θάλασσα. Χρειαζόμαστε να σταματήσουμε για λίγο, να πάμε διακοπές για να ανακτήσουμε δυνάμεις και μετά να επιστρέψουμε δυναμικά.

elitedaily.comΤα πιο σημαντικά