14 πράγματα που χρησιμοποιούσαν οι μυστικές υπηρεσίες πριν την μοντέρνα τεχνολογία

2 Δεκεμβρίου, 2017 1:24 ΜΜ
More videos

Όλοι αγαπάμε ταινίες με τον Μποντ, όπου πάντα υπάρχει ένας ειδικός που προμηθεύει τους συναδέλφους με ευχάριστα και εκπληκτικά πράγματα. Αλλά οι κατάσκοποι και οι μυστικοί πράκτορες υπάρχουν και στην πραγματική ζωή. Στην Ουάσινγκτον, μπορούμε να βρούμε ένα Διεθνές Μουσείο αφιερωμένο στην κατασκοπεία. Διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή διεθνών αντικειμένων για μυστικές υπηρεσίες.

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο ασυνήθιστα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες και οι κατάσκοποι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Βραχίονας με όπλο

Πρόκειται για έναν πρόσθετο βραχίονα με ενσωματωμένο όπλο. Για να πυροβολήσει το πιστόλι, απλά έπρεπε να σπρώξετε το δάχτυλό σας στον εχθρό. Μπορείτε να το δείτε στο μουσείο κατασκόπων στο Ομπερχάουζεν της Γερμανίας.

Κούτσουρο με αυτιά

Δεν είναι μόνο ένα κούτσουρο … είναι μια συσκευή ακρόασης που μπορεί να παρακολουθήσει ραδιοφωνικές μεταδόσεις για τη CIA. Το πρακτορείο πληροφοριών των ΗΠΑ το εγκατέστησε στα προάστια της Μόσχας στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κούτσουρο λειτούργησε σε ηλιακούς συλλέκτες. Αλλά στο τέλος, η KGB βρήκε και εξουδετέρωσε αυτό το “σφάλμα”.

 

Συσκευή ακρόασης Dragonfly insectothopter

International Spy Museum

Ένα ακόμα αξεσουάρ της CIA: το insectothopter dragonfly, εξοπλισμένο με μια κρυφή κάμερα. Το 1970, θεωρήθηκε ένα πραγματικά έξυπνο αντικείμενο. Η CIA σχεδίαζε να την χρησιμοποιήσει για την αφύσικη παράδοση συσκευών υποκλοπής. Τα σήματα από τη συσκευή ακρόασης έπρεπε να μεταδοθούν κατά μήκος δέσμης λέιζερ. Αυτή η συσκευή με μια υδραυλική έλικα συναρμολογήθηκε από έναν επαγγελματία ωρολογοποιό.

Μόδα της CIA

Ένα μικρό μαύρο φόρεμα για γυναίκες μυστικούς πράκτορες, που αναπτύχθηκε από τη CIA. Φαίνεται όμορφο, βγάζει φωτογραφίες και κάνει εγγραφή ήχου. Τέλειο!

Κραγιόν πιστόλι

Ένα άλλο αξεσουάρ για γυναίκες πράκτορες από την KGB. Ένα κραγιόν με εσωτερικό πιστολέτο 4,5 mm. Μπαμ! Μπαμ!

Εκρηκτικό δοχείο νερού

Αυτό το δοχείο νερού περιέχει εκρηκτικά και χρησιμοποιήθηκε από αξιωματούχους των ΗΠΑ για το στρατό μεταξύ 1942 και 1945.

Μανικετόκουμπα από την KGB

Αυτά τα μικρά μανικετόκουμπα έγιναν από την KGB. Έχουν κρυμμένο χώρο για μυστικά πράγματα. Μεγάλη συσκευή! Οι μυστικοί πράκτορες έχουν πάντα μυστικά πράγματα.

Γυαλιά με κυανιούχα

Αυτά τα γυαλιά έχουν ένα κρυφό σφαιρίδιο με δηλητήριο. Ένα αναντικατάστατο αξεσουάρ όταν πρόκειται για αποκάλυψη άκρως απόρρητων πληροφοριών ή για βασανιστήρια …

Κατασκοπευτικό παπούτσι με ένα τακούνι πομπό 

Όλοι γνωρίζουν ότι οι τρόποι κάνουν τον άνθρωπο. Αλλά και τα παπούτσια! Κοιτάξτε αυτό το κομψό παπούτσι, που δημιουργήθηκε από την KGB. Διαθέτει πομπό για καταγραφή και παρακολούθηση συνομιλιών. Η εκκίνηση αυτή χρησιμοποιήθηκε από το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ρουμανίας από τη δεκαετία του 1960 μέχρι τη δεκαετία του ’70 για να παρακολουθήσει τους Αμερικανούς διπλωμάτες.

Βασικά, διπλωμάτες διέταξαν παπούτσια από το εξωτερικό. Αλλά ειδικοί πράκτορες παρακολούθησαν πακέτα και δημιούργησαν ένα “σφάλμα” στη φτέρνα. Η έρευνα για σφάλματα στα γραφεία διπλωματών δεν έδωσε αποτελέσματα επειδή ο πομπός ήταν στον ίδιο τον διπλωμάτη. Έξυπνο!

Γάντι πιστόλι

Αυτό το γάντι-όπλο χρησιμοποιήθηκε από το Ναυτικό Γραφείο Πληροφοριών κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Για να το κρύψουν από τον εχθρό, το κάλυψαν με ένα μακρυμάνικο ρούχο. Ενεργοποιείται με το χτύπημα της γροθιάς. Πραγματικά έξυπνο!

Βουλγαρική ομπρέλα

Μια ομπρέλα για τη δολοφονία ενός αντιφρονούντα. Τροποποιήθηκε από την KGB για να περιέχει ένα δηλητηριώδες σφαιρίδιο αντί για σφαίρες. Χρησιμοποιήθηκε για να εξαλείψει τον βούλγαρο αντιφρονούντα και συγγραφέα Γκεόργκι Μάρκοφ, ο οποίος σκοτώθηκε στο Λονδίνο το 1978.

Ο Μάρκοφ πέρασε από μια στάση λεωφορείου και ένιωσε μια μαχαιριά. Όταν γύρισε, είδε έναν κύριο με ομπρέλα. Ο ιδιοκτήτης της ομπρέλας ζήτησε συγγνώμη και αποσύρθηκε σε άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Γκεόργι πέθανε 3 μέρες αργότερα, έχοντας πει πριν από το θάνατό του για το επεισόδιο με την ομπρέλα. Αργότερα, βρέθηκε ένα μικροσκοπικό μεταλλικό καψάκιο με κυανιούχο στην γάμπα του.

Δαχτυλίδι κάλυψης 

Ένα τέτοιο δαχτυλίδι είναι μια μικροσκοπική φωτογραφία ενός μυστικού εγγράφου ή ενός μηνύματος. Αυτός το δαχτυλίδι κατασκευάστηκε από την KGB και διαθέτει ένα μυστικό θάλαμο για την απόκρυψη τέτοιων φωτογραφιών.

Φωτογραφική μηχανή στυλό

Αυτό το στυλό σχεδιάστηκε από τη CIA. Περιέχει μια μικροσκοπική φωτογραφική μηχανή για να καταγράψει όλα όσα συμβαίνουν. Η CIA έκανε άλλες 2 αποκαλύψεις: έναν αναπτήρα τσιγάρων και μια αλυσίδα κλειδιού. Αυτό το στυλό σχεδιάστηκε για τη λήψη διαβαθμισμένων εγγράφων. Επίσης, στην περίπτωση αποχαρακτηρισμού, υπάρχει ένα δηλητηριώδες χάπι στο στυλό.

Ρολόι χειρός

Αυτό το μεταπολεμικό γερμανικό ρολόι χειρός επιτρέπει σε έναν πράκτορα να τραβήξει φωτογραφίες προσποιούμενος ότι κοιτάει την ώρα. Κατασκευάστηκε από την εταιρεία Steineck το 1949. Αντί του συνήθους φιλμ, περιείχε φωτοευαίσθητους δίσκους με διάμετρο 2 εκατοστών. Αλλά δεν θα μπορούσατε να εμφανίσετε τέτοιες φωτογραφίες σε ένα κατάστημα – έπρεπε να το κάνετε μόνοι σας. Αυτό ήταν το κύριο μειονέκτημα της συσκευής.

Είναι ενδιαφέρον, αλλά πώς μοιάζουν οι σύγχρονες συσκευές κατασκοπείας; Θα το μάθουμε πιθανότατα σε 20 χρόνια από τώρα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: