Οι 14 πιο επικίνδυνοι δρόμοι του κόσμου που κόβουν την ανάσα

Μάιος 10, 2017 4:39 ΜΜ
More videos

Όποιος έχει ζήσει έστω και μία περιπέτεια, γνωρίζει τι σημαίνει η έκφραση «μου βγήκε η καρδιά από το στόμα». Ωστόσο, δύσκολα μπορεί να συγκριθεί κάτι με μια βόλτα στους αυτοκινητόδρομους που είναι χτισμένοι σε μεγάλα υψόμετρα, απότομες πλαγιές ή τη μέση του πουθενά.

Παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε στους πιο απρόσιτους δρόμους του κόσμου και να μάθετε μερικά στοιχεία γι’ αυτούς.

#1 Τούνελ Γκουολιάνγκ, Κίνα

© imgur

Το τούνελ Γκουολιάνγκ έχει μήκος 1,2 χιλιόμετρα και χτίστηκε μέσω μιας οροσειράς που οδηγεί στο χωριό με το ίδιο όνομα. Τη δεκαετία του 1970, οι κάτοικοι του χωριού έφτιαξαν αυτή τη σήραγγα και τα «παράθυρα», χρησιμοποιώντας μόνο εργαλεία χειρός. Το πλάτος της σήραγγας είναι περίπου 4 μέτρα, οπότε οι οδηγοί πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

#2 Σιδηροδρομική Αγορά Μάικλονγκ, Ταϊλάνδη

© Jennifer Lien/flickr

Εκ πρώτης όψεως, η Αγορά Μάικλονγκ μοιάζει με εκατοντάδες άλλες αγορές της Ταϊλάνδης… αλλά μόνο μέχρι να ακουστεί η σφυρίχτρα του τρένου που περνάει ακριβώς πάνω από τους πάγκους της αγοράς. Οι πωλητές παίρνουν τα αγαθά τους μακριά και διπλώνουν τις σκηνές τους σε δευτερόλεπτα. Δίνουν τη θέση τους στο τρένο που κινείται με ταχύτητα περίπου 15 χιλιόμετρα ανά ώρα.

#3 Οδός Γιούνγας, Βολιβία

© wikimedia

Η οδός Γιούνγας, συνδέει τις βολιβιανές πόλεις Λα Πας και Κορόικο. Βρίσκεται σε ύψος από 3.300 ως 360 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και σχηματίζει αρκετούς βρόγχους. Παρά το γεγονός ότι ο δρόμος είναι πολύ στενός, ακόμη και τα φορτηγά καταφέρνουν να προσπεράσουν το ένα το άλλο. Ωστόσο, ένας από τους οδηγούς πρέπει συχνά να διατηρεί απόσταση ασφαλείας για αρκετή ώρα.

#4 Αυτοκινητόδρομος Αϊρέ, Αυστραλία

© russellstreet/flickr

Κοιτάζοντας αυτή την εθνική οδό, δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί ότι είναι πραγματικά επικίνδυνη. Ωστόσο, ο αριθμός των ατυχημάτων σε αυτό το τμήμα της αυστραλιανής οδού των 1.600 χιλιομέτρων, που χτίστηκε μακριά από περιοχές, είναι πραγματικά υψηλός. Ο λόγος είναι πολύ απλός: τα τοπία εδώ είναι τόσο μονότονα, που οι οδηγοί απλώς κοιμούνται στο τιμόνι.

#5 Σιδηρόδρομος «Η Μύτη του Διαβόλου», Εκουαδόρ

© structuralia/twitter

Ο σιδηρόδρομος «Η Μύτη του Διαβόλου», είναι χτισμένος πάνω στο βράχο με το ίδιο όνομα, σε υψόμετρο 800 μέτρων. Μέχρι πρόσφατα, οι τουρίστες είχαν τη δυνατότητα να κοιτούν από τις κορυφές των βαγονιών, αλλά σήμερα απαγορεύεται.

#6 Γέφυρα του σιδηροδρομικού σταθμού Παμπάν, Ινδία

© Feng Zhong/flickr

Η γέφυρα Παμπάν συνδέει την ηπειρωτική χώρα της Ινδίας, με το νησί με το ίδιο όνομα. Το 1964, η γέφυρα καταστράφηκε από τους ισχυρούς ανέμους του στενού Παλκ. Αυτός είναι ο λόγος που τώρα, όταν η ταχύτητα του ανέμου υπερβαίνει τα 55 χιλιόμετρα ανά ώρα, τα τρένα λαμβάνουν ένα ειδικό σήμα που προειδοποιεί για πιθανό κίνδυνο.

#7 Αυτοκινητόδρομος Καρακοράμ, Πακιστάν – Κίνα

© depositphotos

Στα 1.300 χιλιόμετρα, ο αυτοκινητόδρομος Καρακοράμ θεωρείται ο πιο ψηλός διεθνής αυτοκινητόδρομος στον κόσμο. Ένα από τα τμήματά του περνά σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 4.600 μέτρα. Οι καλοκαιρινές βροχές των μουσώνων, συχνά τον ξεπλένουν και προκαλούν κατολισθήσεις. Τον χειμώνα ο αυτοκινητόδρομος είναι κλειστός λόγω των καιρικών συνθηκών και των πιθανών χιονοστιβάδων.

#8 Πέρασμα ντου Γκουά, Γαλλία

© Tudre/flickr

Αυτό το φαινομενικά κοινό πέρασμα, συνδέει το νησί Νουαρμουτιέ με την ηπειρωτική Γαλλία. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των παλιρροιών, καλύπτεται πλήρως με ένα στρώμα νερού μήκους 4 μέτρων και διατίθεται στους οδηγούς μόνο δύο φορές την ημέρα.

#9 Δρόμος Λεχ-Μαναλί, Ινδία

© wikipedia

Αυτός ο δρόμος διέρχεται από πολλά ορεινά περάσματα, που βρίσκονται σε υψόμετρο 4 έως 5 χιλιομέτρων. Ο δρόμος είναι εξαιρετικά στενός, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους τοπικούς οδηγούς να χρησιμοποιούν υψηλές ταχύτητες.

#10 Δρόμος στο βουνό Τιανμέν, Κίνα

© Liu Tao/flickr

Είναι ένας δρόμος μήκους 11 χιλιομέτρων με 99 στροφές, που οδηγεί στην κορυφή του βουνού Τιανμέν, όπου βρίσκεται ένας βουδιστικός ναός. Σε ορισμένα τμήματα, η απόσταση μεταξύ δύο καμπυλών είναι μικρότερη από 200 μέτρα, οπότε οι οδηγοί πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

#11 Δρόμος μεταξύ της ξηρής λίμνης Σαλάρ Ντε Ουγιούνι, Βολιβία

© Marco Verch/flickr

Ο αυτοκινητόδρομος που διασχίζει την ξηρή λίμνη Σαλάρ Ντε Ουγιούνι, βρίσκεται σε υψόμετρο 3.650 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα τοπία είναι τόσο ασυνήθιστα, που είναι εύκολο να χαθείτε σε αυτά και τα κινητά τηλέφωνα είναι άχρηστα. Παρόλο που είναι ασφαλές να βρεθείτε εκεί με μια τουριστική ομάδα, είναι καλύτερο να αποφύγετε να πάτε μόνοι, ειδικά τη νύχτα, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -30° C.

#12 Δρόμος μέσω του Φαραγκιού Σκίπερς, Νέα Ζηλανδία

© Bernard Spragg. NZ/flickr

Πολλές τρύπες και βράχια, απότομες κατηφόρες, ξαφνικές στροφές, κρεμαστές γέφυρες και στενώσεις του δρόμου, είναι μερικές από τις εκπλήξεις που κρύβονται στη διέλευση μέσα από το φαράγγι Σκίπερς. Τα τοπικά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων δεν παρέχουν ούτε καν ασφάλιση για όσους πρόκειται να κάνουν αυτή τη διαδρομή.

#13 Δρόμος Τζέιμς Γ. Ντάλτον, Αλάσκα, ΗΠΑ

© Alaska DOT&PF/flickr

Μόνο 175 χιλιόμετρα από αυτή τη διαδρομή 666 χιλιομέτρων καλύπτονται με πίσσα και πρέπει να οδηγήσετε το υπόλοιπο σε χαλίκι. Υπάρχουν μόνο 3 οικισμοί, 3 σταθμοί ανεφοδιασμού και μόνο 1 ιατρικό κέντρο σε όλη την εθνική οδό. Η τοπική αστυνομία ελέγχει την ύπαρξη όλων των αναγκαίων για την επιβίωση στις δύσκολες συνθήκες της Αλάσκα, για όσους εισέρχονται σε αυτή τη διαδρομή.

#14 «Τρένο στα σύννεφα», Αργεντινή

© Lep/flickr

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των 217 χιλιομέτρων, το τρένο διέρχεται από 21 σήραγγες, 42 γέφυρες και οδογέφυρες, 2 σπείρες και 2 ακόμη ζιγκ-ζαγκ. Το ρομαντικό όνομα του δόθηκε, γιατί μερικά τμήματα βρίσκονται τόσο ψηλά, που τα τρένα περνούν από τα σύννεφα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: