Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024
διάφορα14 πανέμορφες γυναίκες από το παρελθόν που η μοίρα τους έπαιξε άσχημο...

14 πανέμορφες γυναίκες από το παρελθόν που η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι

Κατάσκοποι και χορεύτριες, βασίλισσες και εταίρες. Αυτές ήταν οι μοιραίες γυναίκες του παρελθόντος που πολλές φορές η ομορφιά τους, τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Μπορεί να μην είχαν πτυχία πανεπιστημίου, αλλά ήταν αρκετά χαρισματικές για να επηρεάσουν την ιστορία. Ήταν όμορφες, το ήξεραν και ήξεραν πως να χρησιμοποιήσουν την ομορφιά τους. Οι ζωές είναι γεμάτες από μύθους και θρύλους. Είναι οι πιο γοητευτικές και σαγηνευτικές γυναίκες της ιστορίας.

Δείτε παρακάτω 14 πανέμορφες γυναίκες από το παρελθόν και τις εκπληκτικές ιστορίες τους.

Κλεοπάτρα

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 6

© pixabay

Η Κλεοπάτρα σύμφωνα με τις παραδόσεις της Αιγύπτου παντρεύτηκε πρώτα τα αδέρφια της. Σε ηλικία 21 ετών την έβαλαν κρυφά στο παλάτι του Ιούλιου Καίσαρα και γέννησε τον γιο τους 9 μήνες μετά την γνωριμία τους. Σε αυτό το σημείο ο Καίσαρας εγκατέλειψε τα σχέδιά του για προσάρτηση της Αιγύπτου και επικεντρώθηκε στην αξίωση του θρόνου από την Κλεοπάτρα. Η σχέση τους ήταν γνωστή στον λαό, αλλά προκλήθηκε σκάνδαλο, καθώς ο Ρωμαίος δικτάτορας ήταν ήδη παντρεμένος με την Καλπουρνία. Μετά τον θάνατο του Καίσαρα, γοήτευσε τον Μάρκο Αντώνιο, τον παντρεύτηκε και έκαναν 3 παιδιά.

Η ιστορία υποστηρίζει ότι είχε κάποιο πρόβλημα με την αιγυπτιακή κόμπρα: ή είχε βάλει κάποια τοξική αλοιφή ή την είχε δαγκώσει μια κόμπρα στο στήθος. Δεν γνωρίζουμε την αλήθεια, αλλά πέθανε σε ηλικία 39 ετών.

Κλεό ντε Μερόντ

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 2

© Nadar/ Wikipedia

Η Κλεό ντε Μερόντ ήταν γνωστή χορεύτρια από την Γαλλία. Το χτένισμα που είχε επιλέξει συζητούνταν πολύ από τις γυναίκες στο Παρίσι και πολλές το υιοθέτησαν. Επίσης, φήμες αναφέρουν ότι έγινε ερωμένη του βασιλιά Λεοπόλδου Β’, ο οποίος γοητεύτηκε από εκείνη όταν την είδε να χορεύει. Ο βασιλιάς είχε 2 παιδιά με μια πόpνη και αυτό έπληξε την φήμη της.

Η Μερόντ έγινε παγκοσμίως γνωστή και έκανε παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Αργότερα, γνώρισε τον καλλιτέχνη Γκούσταφ Κλιμτ και άνθισε ένα ειδύλλιο μεταξύ τους.

Μάτα Χάρι

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 2

© wikipedia

Το πραγματικό της όνομα ήταν  Μαργαρίτα Τσέλε και γεννήθηκε στην Ολλανδία. Παντρεύτηκε έναν Ολλανδό καπετάνιο που κατευθυνόταν στην Ινδονησία. Ο γάμος δεν ήταν πετυχημένος και όταν γύρισε στην Ευρώπη έγινε γνωστή ως στριπτιζέζ. Σταδιακά, άρχισε να εμφανίζεται χωρίς σουτιέν στο σόου της.

Στο τέλος της καριέρας της είχε γίνει μια πολύ πετυχημένη εταίρα και είχε σχέσει με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, πολιτικούς και ανθρώπους σε ισχυρές θέσεις με επιρροή. Στην αρχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου έγινε διπλή πράκτορας. Κάποια έγγραφα αναφέρουν ότι δεν ήταν τόσο καλή ως πράκτορας, αλλά γνώριζε πολλά σeξουαλικά μυστικά των Γάλλων πολιτικών και αξιωματικών, οπότε καταδικάστηκε σε θάνατο.

Λίνα Καβαλιέρι

a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c 1 1

© Postcard 1900

Η Λίνα Καβαλιέρι ήταν σοπράνο και ηθοποιός από την Ιταλία και μια από τις πιο φωτογραφημένες σταρ της εποχής της. Στένευε τόσο πολύ τον κορσέ της που η μέση της είχε διάμετρο μόλις 30 εκατοστά. Στις 5 Δεκεμβρίου 1906 η Λίνα Καβαλιέρι έδωσε στον τενόρο Ενρίκο Καρούσο ένα πολύ παθιασμένο φιλί που ξάφνιασε τον ίδιο και το ακροατήριο.

Η προσωπική της ζωή ήταν τόσο έντονη όσο η καριέρα της: αμέτρητοι εραστές, 5 σύζυγοι και ένας γιος που γεννήθηκε από την σχέση της με έναν δάσκαλο μουσικής. Αποσύρθηκε από τον κόσμο της όπερας το 1921, μετακόμισε στο Παρίσι και άνοιξε κέντρο αισθητικής. Πέθανε το 1944 κατά την διάρκεια μιας βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι της στην Φλωρεντία.

Πρασκόβια Ζεχτσούγκοβα

e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5 1 1

© André Ernest Modeste Grétry

Υπάρχει τουλάχιστον μία πραγματική ιστορία όπου ο Πρίγκιπας παντρεύτηκε την Σταχτοπούτα. Η Πρασκόβια Ζεχτσούγκοβα και η οικογένειά της ανήκαν στους Σερμεμέβες, μία από τις πλουσιότερες ευγενείς οικογένειες στη Ρωσία εκείνη την εποχή. Η Πρασκόβια είχε υπέροχη φωνή και έκανε μαθήματα για να γίνει τραγουδίστρια της όπερας σε ένα έργο που συνέθεσε ο κόμη Πιότρ και ο γιος του Νικολάι Σρεμέμεβ. Έγινε η ερωμένη του Κόμη Νικολάι Σερεμέβ και παντρεύτηκαν κρυφά. Στη συνέχεια τους δόθηκε επίσημη αναγνώριση από τον αυτοκράτορα, η οποία προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο στην υψηλή κοινωνία.

Άννα Μπολέυν

1679091c5a880faf6fb5e6087eb1b2dc 1 1

© Anonymous painter/Hever Castle, Kent.

Η Άννα Μπολέυν ήταν η 2η γυναίκα του βασιλιά Ερρίκου του 8ου. Του αντιστάθηκε για πολύ καιρό και αρνιόταν να γίνει ερωμένη του, όπως η αδερφή της. Ο βασιλιάς την ήθελε τόσο πολύ που αποφάσισε να ακυρώσει τον γάμο του βασίλισσα Αικατερίνη για να είναι ελεύθερος να παντρευτεί την Άννα. Όταν έγινε ξεκάθαρο ότι ο Πάπας Κλήμης Ζ’ δεν θα ακύρωνε τον γάμο ξεκίνησε η απόσχιση της Εκκλησίας της Αγγλίας από την Καθολική εκκλησία.

 Πολλοί την περιγράφουν ως γλυκιά και πρόσχαρη. Της άρεσαν το κυνήγι και η τοξοβολία. Ωστόσο, είχε αιχμηρό λόγο και ήταν κυκλοθυμική. Ο γάμος του Ερρίκου με εκείνη και ο μετέπειτα αποκεφαλισμός της την έκαναν βασική φιγούρα στην πολιτική και θρησκευτική αναταραχή που ήταν η αρχή της Αγγλικής Μεταρρύθμισης.

Αν “Νινόν” Ντε Ενκλός

8f14e45fceea167a5a36dedd4bea2543 1 1

© wikipedia

Η Αν “Νινόν” Ντε Ενκλός ήταν Γαλλίδα συγγραφέας και εταίρα. Στα 30 της ήταν υπεύθυνη για την ενθάρρυνση του νεαρού Μολιέρου. Όταν πέθανε άφησε χρήματα για τον γιο του λογιστή της, που αργότερα έγινε γνωστός ως Βολταίρος, για να μπορεί να αγοράζει βιβλία.

Στην Γαλλία το όνομά της είναι ταυτίζεται με την ομορφιά και το πνεύμα. Ως συγγραφέας υπερασπιζόταν μια καλή και ελεύθερη ζωή χωρίς την ύπαρξη θρησκείας.

Σιμονέτα Βεσπούτσι

c9f0f895fb98ab9159f51fd0297e236d 1 1

© Sandro Botticelli

Η Σιμονέτα ήταν γνωστή ως η πιο ωραία γυναίκα της Βόρειας Ιταλίας στην εποχή της και ήταν πρότυπο για πολλούς πίνακες ζωγραφικής του Μποτιτσέλι. Αν έχετε δει ποτέ τον πίνακα “Η γέννηση της Αφροδίτης”, τότε σίγουρα έχετε δει αυτή την γυναίκα.

Φήμες λένε ότι όχι μόνο φαινόταν σεμνή, αλλά φερόταν και ανάλογα αφού ο σύζυγος της δεν επιτρεπόταν να μπει στο δωμάτιό της. Πέθανε σε ηλικία 22 ετών κατά πάσα πιθανότητα από φυματίωση.

Αγκνές Σορέλ

45c48cce2e2d7fbdea1afc51c7c6ad26 1 1

© Jean Fouquet

Η Σορέλ ήταν ερωμένη του βασιλιά Κάρολου 7ου της Γαλλίας και ήταν η πρώτη γυναίκα που αναγνωρίσθηκε ως επίσημη βασιλική ερωμένη.

Πιστεύεται ότι εκείνη ξεκίνησε την μόδα με τα κοντά φορέματα. Ασκούσε μεγάλη επιρροή στον βασιλιά με τον οποίο έκανε 3 κόρες. Είχε πολλούς εχθρούς και πέθανε από δηλητηρίαση με υδράργυρο σε ηλικία 28 ετών.

Ελεονώρα της Ακουιτανίας

d3d9446802a44259755d38e6d163e820 1 1

© Frederick Sandys

Σε ηλικία 15 ετών αυτό το κορίτσι παντρεύτηκε έναν άνδρα ο οποίος αργότερα έγινε ο βασιλιάς της Γαλλίας και έκαναν μαζί 2 κόρες. Χώρισαν και εκείνος πήρε τα κορίτσια και εκείνη την γη. Αργότερα, παντρεύτηκε τον μελλοντικό βασιλιά της Αγγλία, Ερρίκο Β’. Οπότε, τώρα η μισή Γαλλία ανήκε στην Αγγλία και αυτός ήταν ένας από τους λόγους της έναρξης του Εκατονταετούς πολέμου. Τα επόμενα 13 χρόνια έκανε 3 κόρες και 5 αγόρια με τον Ερρίκο.

Αργότερα, με την υποστήριξη του πρώτου άντρα της και των γιων της ξεκίνησε μια επανάσταση εναντίον του Ερρίκου και φυλακίστηκε για 16 χρόνια. Μετά τον θάνατο του Ερρίκου ο μεγαλύτερος γιος της, ο Ρίτσαρντ, απελευθέρωσε την μητέρα του.

Παρά την ηλικία της ήταν πολύ στενά συνδεδεμένη με την κυβέρνηση. Αυτό ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα τον 12ο αιώνα που οι γυναίκες δεν θεωρούνταν κάτι παραπάνω από κινητή περιουσία.

Όνο Νο Κομάσι

6512bd43d9caa6e02c990b0a82652dca 1 1

© Kikuchi Yōsai

Η Όνο Νο Κομάσι ήταν μια ποιήτριαγνωστή για την ασυνήθιστη ομορφιά της και το όνομά της είναι συνώνυμο της ομορφιάς στην σημερινή Ιαπωνία. Επίσης, ήταν γνωστή για την σκληρότητα και την κρύα καρδιά της.

Ένας θρύλος λέει ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός και την ερωτεύθηκε και εκείνη του είπε ότι αν την επισκέπτεται για 100 συνεχόμενα βράδια θα γίνει η αγαπημένη του. Ο αξιωματικός το έκανε, αλλά πέθανε από γρίπη τον 99ο βράδυ. Από εκεί πήρε την έμπνευσή της για τα μελαγχολικά ποιήματά της.

Φρύνη

c20ad4d76fe97759aa27a0c99bff6710 1 1

© wikipedia

Η Φρύνη ήταν μια αρχαία Ελληνίδα εταίρα. Λέγεται ότι ο Πραξιτέλης που ήταν εραστής της την χρησιμοποίησε ως πρότυπο για να φτιάξει την Αφροδίτη της Κνίδου, το πρώτο γuμνό άγαλμα της αρχαίας Ελλάδας. Ο μύθος λέει ότι κάποτε κατηγορήθηκε για ασέβεια. Όταν ο υπερασπιστής της είδε ότι η ετυμηγορία θα ήταν δυσμενής, της έβγαλε την ρόμπα και αποκάλυψε το στήθος της μπροστά στους δικαστές για να την λυπηθούν. Έτσι, οι δικαστές φοβήθηκαν και δεν καταδίκασαν την “προφήτισσα και ιέρεια της Αφροδίτης.”

Λαίδη Γκοντάιβα

9bf31c7ff062936a96d3c8bd1f8f2ff3 1 1

© Universal pictures

Σύμφωνα με τον μύθο, η Λαίδη Γκοντάιβα λυπήθηκε τους υπηκόους του άντρα της που υπέφεραν από την βαριά φορολογία του. Του ζήτησε πολλές φορές να βγάλει τους φόρους και εκείνος της απάντησε ότι θα το έκανε, αν έβγαινε στους δρόμους γuμνή πάνω σε ένα άλογο.

Αφού έβγαλε μια ανακοίνωση ότι όλοι οι άνθρωποι έπρεπε να μείνουν μέσα στο σπίτι και να κλείσουν τα παράθυρά τους βγήκε στους δρόμους πάνω σε ένα άλογο χωρίς ρούχα.

Παρόλο που η Λαίδη Γκοντάιβα έζησε τον 11ο αιώνα, ο θρύλος έγινε γνωστός 2 αιώνες αργότερα.

Τα πιο σημαντικά