14 από τις πιο μαγευτικές οάσεις που υπάρχουν πάνω στον πλανήτη μας

7 Μαΐου, 20172:38 ΠΜ
More videos

Η όαση μέσα στην έρημο είναι μια παραμυθένια εικόνα που μας παραπέμπει πολλές φορές στις Αραβικές Νύχτες. Αποτελούν ωστόσο σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της ερήμου προσφέροντας τις απαραίτητες στάσεις για τους εμπόρους και τις γύρω κοινότητες. Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο όμορφες από αυτές από όλο τον κόσμο.

Όαση Τσεμπικα, Τυνησίαoa14

Βρίσκεται στους πρόποδες των Όρων Ντζέμπελ ελ Νεγκουέμπ και η όαση ονομάζεται Κασρ ελ-Σαμς που σημαίνει στα αραβικά «το κάστρο του ήλιου». Σε αυτό το σημείο γυρίστηκαν πολλές σκηνές από την ταινία “Star Wars Episode IV: A New Hope”.

Όαση Τσεμπικα, Ομάν

oa1

Η χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής έχει μερικές από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές οάσεις του κόσμου και μία από αυτές είναι και η Γουαντί Μανί Χαλίντ. Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου τροφοδοτείται με νερό από μια φυσική πηγή που βρίσκεται στο επάνω μέρος της κοιλάδας και έτσι σε αυτό το σημείο η βλάστηση είναι άφθονη.

Όαση Χουακατσινα, Περού

oa2

Η συγκεκριμένη όαση στην περιοχή Ίκα του Περού φιλοξενεί περίπου 200 κατοίκους. Αποτελεί θέρετρο για τους ντόπιους και έναν δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν εκεί διάφορα σπορ και να οδηγήσουν στην έρημο τα ειδικά «dune buggies».

Εθνικό Πάρκο Μαρανχενσες, Μαρανχαο, Βραζιλία

oa3

Η συγκεκριμένη όαση βρίσκεται στο Μαρανχάο της Βραζιλίας και έχει ανακηρυχθεί από την κυβέρνηση εθνικό πάρκο. Βρίσκεται λίγο έξω από τη Λεκάνη του Αμαζονίου και στις αρχές του χρόνου δέχεται πολλές βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα το σχηματισμό λιμνών. Η περιοχή φιλοξενεί τους Ινδιάνους Καετέ και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Ταφιλαλτ, Μαρόκοoa4

Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες οάσεις του κόσμου και βρίσκεται στην περιοχή της ερήμου Σαχάρας στην περιοχή του Μαρόκου. Βρίσκεται κατά μήκος της όχθης του ποταμου Ζιζ και η περιοχή είναι γνωστή για τις χουρμαδιές της.

Λίμνη Ημισελήνου, Ντουνχουανγκ, Κίνα

oa5

Η πόλη Ντουνχουάνγκ αποτελούσε σημαντικό σταθμό στο Δρόμο του Μεταξιού και είναι περισσότερο γνωστή για τις Σπηλιές Μογκάο που βρίσκονται εκεί κοντά. Εκεί, ωστόσο, βρίσκεται και η όαση της Λίμνης της Ημισελήνου, η οποία πήρε το όνομά της από το χαρακτηριστικό της σχήμα και η οποία προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς τουρίστες. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν εκδρομές με καμήλες ή με οχήματα παντός εδάφους (ATV).

Τουρπαν, Κίνα

oa6

Η Τουρπάν γνωστή και ως Τουλουφάν είναι μια όαση πόλη στην περιοχή Xinjiang Uygur στην Κίνα. Η ιστορική αυτή περιοχή βρίσκεται κοντά στα ερείπια της πόλης Jiaohe η οποία καταστράφηκε από τον Τζέκινς Χαν κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν. Η περιοχή έχει ένα σκληρό, κρύο κλίμα της ερήμου με πολύ ζεστά και μεγάλα καλοκαίρια αλλά παγωμένους και σύντομους χειμώνες.

Τιμια, Νιγηρία

oa7

Πέρα από την περίφημη όαση, η Τίμια έχει και πολλούς φοίνικες, χουρμαδιές και εσπεριδοειδή. Οι επισκέπτες στη Νιγηρία έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καταρράκτη της γειτονικής πόλης Τουαρέγκ, να επισκεφθούν ένα πρώην γαλλικό οχυρό καθώς και τη γειτονική πόλη Ασοντέ.

Αιν Γκεντι, Ισραήλ

oa8

Βρίσκεται δυτικά της Νεκράς Θάλασσας, κοντά στη Μασάντα και στις Σπηλιές Κούμραν και ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός το 1971 από το κράτος του Ισραήλ Έχει τέσσερεις πηγές: τη Ναχάλ Νταβίντ, την Ναχάλ Αρουγκό, τη Σουλαμίτ και την Άιν Γκέντι. Φιλοξενεί επίσης τον Μαραθώνιο Σάλομ ο οποίος είναι επίσης γνωστός και ως Μισός Μαραθώνιος της Νεκράς Θάλασσας.

Αγουα Καλιεντε, Αριζόνα

oa9

To πάρκο αυτό είναι 400 στρέμματα και διαθέτει μια αιωνόβια θερμή πηγή. Σημάδια που μαρτυρούν τη γεωλογία και την ιστορία της θερμής αυτής πηγής καθώς και τη φυσική ιστορία της σημαντικής αυτής όασης υπάρχουν σε όλο το πάρκο.

Όαση Σιβα, Αίγυπτος

oa10

Η γόνιμη αυτή λεκάνη που βρίσκεται μόλις 50 χλμ, από τα σύνορα με τη Λιβύη είναι πλούσια σε ελαιόδεντρα και φοίνικες. Πλινθόκτιστα χωριουδάκια συνδέονται με γραφικούς χωματόδρομους όπου τα γαιδουράκια είναι εξίσου συχνό θέαμα με τις μοτοσυκλέτες.

Όαση Λιβα, ΗΑΕ

oa11

Η φυσικού κάλλους αυτή περιοχή περιτριγυρίζεται από χωριουδάκια και φάρμες πλούσια σε ζεστά χρώματα του χρυσού και της κανέλας και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ντόπιους οι οποίοι επισκέπτονται το μέρος για να βρουν τις ρίζες τους και να χαρούν τη σπάνια ομορφιά του τοπίου.

Φυσική Όαση του Μποσεντο στο Μοριγκερατι, Ιταλία

oa12

Η όαση αυτή στο Εθνικό Πάρκο του Σιλέντο βρίσκεται πίσω από την εκπληκτική ακτή Σιλένταν. Πρόκειται για ένα μαγευτικό χώρο πλούσιας βλάστησης που βρέχεται από τον Ποταμό Μπουσέντο.

Όαση Ουμπαρι, Λιβύη

oa13

Βρίσκεται κοντά στην περιοχή Φεζάν και αποτελεί μέρος του Εργκ Αουμπάρι στη Σαχάρα. Στο σημείο μαζεύονται πολλοί ντόποιοι για εμπορικούς σκοπούς οι οποίοι συγκεντρώνονται στις όχθες για να πουλήσουν σουβενίρ και άλλα αγαθά.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News