14 κανόνες που η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να σπάσει

28 Φεβρουαρίου, 20174:36 ΜΜ

Κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο. Ως εκ τούτου, υπάρχουν κανόνες που εφαρμόζονται και στα μέλη της υψηλής κοινωνίας. Η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου έχει το δικό της πρωτόκολλο, που πρέπει να ακολουθεί πάντα.

Δείτε παρακάτω 14 κανόνες, που ακόμα και η ίδια η Βασίλισσα δεν μπορεί να παρακάμψει.

1.Πρέπει να κρατάνε τουλάχιστον 6 κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου

© Londonist

“Αν τα κοράκια αφήσουν τον Πύργο, το βασίλειο θα πέσει”. Ο θρύλος λέει ότι θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον έξι κοράκια στο φρούριο, για να αποτρέψουν τον Πύργο και το βασίλειο να πέσουν. Μέχρι σήμερα φροντίζουν πολύ αυτά τα πουλιά και προσέχουν να παραμένουν παραπάνω από τον ελάχιστο αριθμό.

2.Δεν πρέπει να τους αγγίζουν μη-βασιλείς

© tjournal.ru

Αυτό λειτουργεί περισσότερο ως γενική κατευθυντήρια γραμμή και συχνά παραβλέπεται. Το κοινό δεν πλησιάζει πολύ στην βασιλική οικογένεια ούτως ή άλλως, αλλά καμιά φορά, όταν συναντούν διάσημους, φωτογραφίζονται μαζί τους και η επαφή δεν αποφεύγεται.

3.Δεν μπορούν να ψηφίσουν

© The Fountain Pen Network

Ο λόγος που η βασιλική οικογένεια δεν μπορεί να ψηφίσει, είναι ότι αν ψήφιζε, θα μπορούσε να επηρεάσει τον κόσμο με έναν άδικο τρόπο. Αντίθετα, επικεντρώνονται στο να συνεργάζονται με το κυβερνών κόμμα και να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των πολιτικών θεμάτων.

4.Δεν μπορούν να έχουν πολιτικό γραφείο

© Stock News USA

Αυτό συμβαίνει για να διασφαλιστεί, ότι κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα έχει την παραμικρή δύναμη να επηρεάσει το εκλογικό σώμα ή να αποκομίσει προσωπικά οφέλη.

5.Δεν μπορούν να παίζουν Μονόπολη

© TODAY.com

Αυτό υπονοήθηκε από τον Πρίγκιπα Άντριου, Δούκα του Γιόρκ, ενώ έκανε μια δημόσια εμφάνιση πριν από χρόνια και παρουσιάστηκε με το παιχνίδι συναλλαγών ακινήτων. Ο ίδιος παραδέχθηκε, ότι δεν επιτρέπεται να παίζουν αυτό το παιχνίδι στο σπίτι, γιατί μπορεί να γίνει πολύ άγριο κατά καιρούς.

6.Δεν μπορούν να τρώνε οστρακοειδή

© Express.co.uk

Αυτό είναι περισσότερο προληπτικό μέτρο, παρά πραγματικός κανόνας. Ορισμένοι βασιλείς, συμπεριλαμβανομένης και της βασίλισσας, επιλέγουν να μην τρώνε οστρακοειδή και ορισμένα άλλα είδη θαλασσινών, για να αποφύγουν αλλεργικές αντιδράσεις ή τροφικές δηλητηριάσεις. Άλλοι, όπως ο πρίγκιπας Κάρολος, απολαμβάνουν με ευχαρίστηση ένα στρείδι.

7.Πρέπει να τηρούν την σειρά ιεραρχίας στην διάταξη των θέσεων και των επαγγελμάτων

© daweiniu

Υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες όσον αφορά την σειρά προτεραιότητας στις εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, σε έναν γάμο, η βασιλική οικογένεια πρέπει να μπει στο χώρο σύμφωνα με την σειρά κατάταξης με τη βασίλισσα (ή τον μονάρχη).

8.Δεν μπορούν να είναι Ρωμαιοκαθολικοί

© Guardian Liberty Voice

Παρά το γεγονός ότι αυτός ο νόμος άλλαξε το 2011 και απελευθέρωσε την βασιλική οικογένεια από τον κανονισμό που τους απαγόρευε να παντρεύονται Ρωμαιοκαθολικούς, οι ίδιοι πρέπει να παραμένουν πιστοί στην Εκκλησία της Αγγλίας.

9.Τα ρούχα τους δεν πρέπει να στέλνουν διφορούμενα μηνύματα

© tsaiproject/flickr

Η βασιλική οικογένεια πρέπει να έχει ένα κομψό και εκλεπτυσμένο στυλ. Γι’ αυτό τα ρούχα τους είναι συνήθως σεμνά και ταυτόχρονα συμβαδίζουν με την μόδα.

10.Δεν πρέπει να φορούν γούνα

© Daily Star

Αυτό ανακηρύχθηκε από τον Εδουάρδο τον 3ο τον 12ο αιώνα και κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν μπορούσε να φοράει γούνα. Ωστόσο, σήμερα αυτός ο κανόνας φαίνεται να έχει ξεχαστεί, αφού πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, ακόμα και η Βασίλισσα, έχουν φορέσει γούνα.

11.Θα πρέπει να δέχονται δώρα με χάρη

© afamily.vn

Όποιο δώρο και αν δεχθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, θα πρέπει να το δεχτούν με ευγένεια. Επειδή όλα τα δώρα ανήκουν στο στέμμα, η βασίλισσα αποφασίζει ποιο δώρο θα κρατήσει ποιος.

12.Δεν μπορούν να ταξιδεύουν μαζί

© NewsOdy

Ήταν ένας γενικός κανόνας για τους άμεσους κληρονόμους να μην διανύουν μεγάλες αποστάσεις μαζί, κάτι που ήταν πολύ λογικό παλαιότερα που υπήρχαν πολλοί κίνδυνοι στα μακρινά ταξίδια. Τώρα που τα ταξίδια είναι πιο ασφαλή και άνετα, ταξιδεύουν μαζί όπου και αν πηγαίνουν.

13.Πρέπει να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα

© Madame Tussauds™

Παραδοσιακά, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να περνούν τις γιορτές των Χριστουγέννων μαζί. Η Δούκισσα του Κέμπριτζ έσπασε αυτόν τον κανόνα και γιόρτασε τα Χριστούγεννα με την οικογένειά της. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην βασίλισσα Ελισάβετ.

14.Δεν μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε, αφού η βασίλισσα σταματήσει να τρώει

© Wikimedia Commons

Όποιος τρώει μαζί με την βασίλισσα, συμπεριλαμβανομένης και της βασιλικής οικογένειας, πρέπει να τηρεί αυτό τον απλό κανόνα: πρέπει να ακολουθεί κάθε κίνηση της βασίλισσας. Έτσι, αν σταματήσει να τρώει θα πρέπει και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο.

[Talko]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News