14 ιδιοφυή κόλπα για υγιή και χαρούμενα πόδια

11 Μαΐου, 2017 3:43 ΜΜ
More videos

Οι περισσότεροι άνθρωποι ταλαιπωρούν καθημερινά τα πόδια τους. Με τα παπούτσια, βρίσκονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε περιορισμένο χώρο και συχνά πονούν, ερεθίζονται και πρήζονται.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες λύσεις για να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα και να ανακουφιστείτε από τους πόνους, ακόμη κι αν φοράτε παπούτσια για πολλές ώρες.

Παρακάτω θα βρείτε τις συμβουλές και τις έξυπνες μεθόδους που θα σας φανούν αρκετά χρήσιμες. Αναφέρονται τόσο στα νέα, όσο και στα παλιά σας υποδήματα.

Κόλπα καθαρισμού

#1 Επαναφέρετε το άσπρο χρώμα με οδοντόκρεμα

Tayra Lucero For LittleThings

Η οδοντόπαστα έχει πολλές ασυνήθιστες χρήσεις. Λειτουργεί ιδιαίτερα ως μέσο καθαρισμού για τα βρώμικα πάνινα παπούτσια. Εφαρμόστε λίγη ποσότητα σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε τα βρώμικα σημεία του καουτσούκ, φροντίζοντας να καθαρίσετε τις πλευρές καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οδοντόκρεμα και στο ύφασμα των παπουτσιών. Αφήστε την να καθίσει για λίγα λεπτά και σκουπίστε την με μια υγρή πετσέτα.

#2 Περιποιηθείτε το δέρμα με οινόπνευμα

Tayra Lucero For LittleThings

Το ισοπροπύλιο, μια ουσία που ονομάζεται και οινόπνευμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή απομάκρυνση λεκέδων από το δέρμα. Μπορείτε να το βρείτε σε σχεδόν όλα τα φαρμακεία και τα καταστήματα. Όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα ή λίγο βαμβάκι και τρίψτε απαλά με λίγο οινόπνευμα. Τρίψτε το στον λεκέ των παπουτσιών και αφήστε το να καθίσει για περίπου 30 λεπτά.

#3 Φρεσκάρετε τα αθλητικά παπούτσια με μαγειρική σόδα

Tayra Lucero For LittleThings

Απομακρύνετε τις άσχημες οσμές με μαγειρική σόδα. Τοποθετήστε λίγη ποσότητα στα αθλητικά παπούτσια για να φρεσκαριστούν και αφήστε την όλη νύχτα. Η μαγειρική σόδα έχει ειδικές ιδιότητες που της επιτρέπουν να απομακρύνει αποτελεσματικά τις οσμές από πολλά αντικείμενα και συσκευές γύρω από το σπίτι.

#4 Απομακρύνετε τις γρατσουνιές και τα σημάδια με μια λίμα νυχιών

Tayra Lucero For LittleThings

Οι λίμες νυχιών, είναι εξαιρετικά εύχρηστες για τους ξηρούς και τους υγρούς λεκέδες. Μπορούν επίσης να απομακρύνουν τις γρατσουνιές από τις σουέτ επιφάνειες. Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε πρώτα ένα μαλακό πανί και τρίψτε απαλά την περιοχή του λεκέ. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο από το σημείο. Αν είναι ένας πραγματικά επίμονος λεκές, τρίψτε απαλά με μια λίμα νυχιών ή γυαλόχαρτο, μέχρι να μειωθεί η εμφάνιση του λεκέ.

#5 Μουσκέψτε τα παπούτσια σε ένα διάλυμα ξυδιού

Tayra Lucero For LittleThings

Το ξύδι είναι ιδανικό για την απομάκρυνση των οσμών, επειδή έχει όξινες ιδιότητες. Για να αφαιρέσετε τις οσμές από τα παπούτσια, δοκιμάστε να τα βυθίσετε σε ένα διάλυμα ξυδιού. Χρησιμοποιήστε περίπου 2 φλιτζάνια ξύδι με 8 λίτρα νερού. Βυθίστε τα παπούτσια στο διάλυμα και προσθέστε κάτι βαρύ επάνω τους για να παραμείνουν στο νερό, σύμφωνα με το wikiHow.

#6 Γυαλίστε τα παπούτσια με βαζελίνη

Tayra Lucero For LittleThings

Τα δερμάτινα παπούτσια, μπορούν εύκολα να αποκτήσουν και πάλι την λάμψη τους με διάφορα γυαλιστικά υποδημάτων που υπάρχουν στα καταστήματα. Αν δεν έχετε τέτοιο προϊόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη σε ένα πανί και να τρίψετε με αυτό τα θαμπά σημεία. Επίσης, στο τέλος μπορείτε να γυαλίσετε και ολόκληρα τα παπούτσια.

#7 Χρησιμοποιήστε καλαμποκάλευρο για να απορροφηθούν οι λεκέδες στα σουέτ

Tayra Lucero For LittleThings

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, το αλεύρι καλαμποκιού μπορεί να τριφτεί σε περιοχές με λιπαρούς λεκέδες στα σουέτ παπούτσια. Τρίψτε το πάνω στο παπούτσι και αφήστε το να απορροφήσει το λίπος ή το λάδι. Στη συνέχεια, βουρτσίστε το με ένα πανί.

Κόλπα άνεσης

#1 Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών για να ανοίξετε τα νέα σας παπούτσια

Tayra Lucero For LittleThings

Είναι σημαντικό να έχετε καθαρά και άνετα παπούτσια. Αν αγοράσατε ένα νέο ζευγάρι παπουτσιών, ένα κόλπο για να τους δώσετε τη φόρμα του ποδιού σας, είναι ο εξής: Χρησιμοποιήστε τη θερμότητα από το πιστολάκι των μαλλιών, ενώ φοράτε μάλλινες χοντρές κάλτσες και τα παπούτσια που σας σφίγγουν.

#2 Χαλαρώστε τα σφιχτά παπούτσια, τοποθετώντας τα στην κατάψυξη

Tayra Lucero For LittleThings

Ένας έξυπνος τρόπος να χαλαρώσετε τα παπούτσια σας, είναι να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Γεμίστε με νερό 2 σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς, βάλτε τες στα παπούτσια και αφήστε τα στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Καθώς το νερό παγώνει, τεντώνει τα τοιχώματα των παπουτσιών. Βγάλτε τα από την κατάψυξη, αφήστε τα 20 λεπτά ώσπου να ξεπαγώσει το νερό και αφαιρέστε τις σακούλες.

#3 Τρίψτε τις σόλες με γυαλόχαρτο

Tayra Lucero For LittleThings

Πολλοί άνθρωποι τρίβουν γυαλόχαρτο στις σόλες των νέων παπουτσιών τους, για καλύτερη πρόσφυση. Με το τρίψιμο του γυαλόχαρτου στο ομαλό τμήμα της σόλας, δημιουργείται μια πιο τραχιά υφή στο κάτω μέρος των παπουτσιών, σύμφωνα με το wikiHow.

#4 Αποφύγετε τις φουσκάλες με αποσμητικό τζελ

Tayra Lucero For LittleThings

Μπορείτε πολύ εύκολα να αποτρέψετε τις φουσκάλες ενώ φοράτε νέα παπούτσια, εφαρμόζοντας αποσμητικό στις περιοχές που είναι πιθανότερο να προκαλέσουν τριβές με το δέρμα σας. Το αποσμητικό τζελ δρα ως λιπαντικό, σύμφωνα με το Lifehacker.

#5 Δέστε τα δάχτυλα μαζί όταν φοράτε τακούνια

Tayra Lucero For LittleThings

Όταν περιορίζετε τα δάχτυλα των ποδιών σας στα τακούνια, τοποθετείτε μεγάλη πίεση στα νεύρα που βρίσκονται στα δάχτυλα των ποδιών. Για να το διορθώσετε, δοκιμάστε να δέσετε το δεύτερο και το τρίτο (ή το τρίτο και το τέταρτο) δάχτυλο με ιατρική ή κολλητική ταινία, για να μειώσετε την πίεση στα πόδια.

#6 Κάντε τα παπούτσια αδιάβροχα με κερί μέλισσας

Tayra Lucero For LittleThings

Στεγανοποιήστε τα παπούτσια με κερί μέλισσας, για να κρατήσετε τα πόδια σας στεγνά σε βροχερό ή χιονισμένο καιρό. Καλύψτε ολόκληρη την επιφάνεια των παπουτσιών και χρησιμοποιήστε τη θερμότητα από ένα πιστολάκι μαλλιών για να εισχωρήσει η ουσία στα παπούτσια, σύμφωνα με τις οδηγίες του Lifehacker.

#7 Τοποθετήστε τα πόδια σας στο τσάι για να καταπραΰνετε τις φουσκάλες

Tayra Lucero For LittleThings

Ένας τρόπος για να μειώσετε δραστικά τους πόνους στα πόδια και τις φουσκάλες, είναι να τρίψετε τζελ από αλόη βέρα στα πόδια σας. Αυτό θα σας ανακουφίσει από την ερυθρότητα και τις φλεγμονές. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι μηλίτη. Μια άλλη εναλλακτική λύση, είναι το ποδόλουτρο. Αφήστε τα πόδια να χαλαρώσουν σε νερό με μαύρο ή πράσινο τσάι που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σύμφωνα με το Everyday Health.