14 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε στο ψυγείο

18 Φεβρουαρίου, 20172:41 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν προϊόντα που μπορεί να χάσουν τη θρεπτική τους αξία, τη γεύση και την υφή τους αρκετά γρήγορα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί κανείς, αλλά πολλές φορές γίνεται εν αγνοία μας.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 14 τροφές που δεν πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο.

Αβοκάντο

© depositphotos.com

Όταν τοποθετείτε τα αβοκάντο στο ψυγείο, απορροφούν γρήγορα την υγρασία με τη φλούδα τους και γίνονται μαλακά. Είναι προτιμότερο να τα αποθηκεύσετε σε ένα μπολ με φρούτα

Πατάτες

© depositphotos.com

Κρατώντας τις πατάτες σε θερμοκρασία μικρότερη των 7 βαθμών Κελσίου, θα αποκτήσουν μια μη ευχάριστη γλυκιά γεύση. Αντί να τις τοποθετήσετε στο ψυγείο, βάλτε τες σε μια χάρτινη σακούλα, σε ένα δροσερό αλλά όχι κρύο μέρος.

Σοκολάτα

© depositphotos.com

Σε ψυχρές θερμοκρασίες, οι κρύσταλλοι σακχαρόζης της σοκολάτας, βγαίνουν στην επιφάνεια και δημιουργούν λευκά σημάδια. Ως αποτέλεσμα, το προϊόν χάνει τη φυσική του γεύση.

Τροπικά φρούτα

© depositphotos.com

Αν τα τροπικά φρούτα μπουν στο ψυγείο, θα σαπίσουν γρήγορα και θα γίνουν επιβλαβή για την υγεία. Μπορείτε τα να τυλίξετε σε αρκετές στρώσεις χαρτιού και να τα αποθηκεύσετε σε ένα ξηρό σκοτεινό μέρος.

Βασιλικός

© depositphotos.com

Το ψυγείο δεν είναι το ιδανικό μέρος για τη διατήρηση του βασιλικού. Θα μαραθεί γρήγορα και θα απορροφήσει όλες τις άλλες μυρωδιές γύρω του. Είναι καλύτερο να τον τοποθετήσετε σε ένα φλιτζάνι με νερό, όπως τα κομμένα λουλούδια.

Φασολάκια

© depositphotos.com

Αν μπουν τα πράσινα φασολάκια στο ψυγείο, θα χάσουν τις χρήσιμες ιδιότητές τους. Μπορείτε να καταψύξετε τα φρέσκα φασολάκια και να τα απολαμβάνετε όλο το χρόνο.

Κρεμμύδια

© depositphotos.com

Τα κρεμμύδια στο ψυγείο, θα μαλακώσουν και θα είναι ακατάλληλα για κατανάλωση λόγω της υγρασίας. Επιπλέον, μέσω αυτής, θα διευκολυνθεί η ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και μούχλας.

Καφές

© depositphotos.com

Δεν πρέπει να τοποθετείτε τον καφέ στο ψυγείο: Θα απορροφήσει τις μυρωδιές των άλλων τροφίμων και θα χάσει τη μοναδική του γεύση. Τοποθετήστε τον σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος ώστε να διατηρήσει την ποιότητά του. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες ποσότητες καφέ μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη.

Ελαιόλαδο

© depositphotos.com

Συνιστάται να αποθηκεύεται το ελαιόλαδο σε θερμοκρασίες από 12 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Αν μπει στο ψυγείο, θα αποκτήσει μεγαλύτερη πυκνότητα.

Μέλι

© depositphotos.com

Το κρύο και η υγρασία αυξάνουν την ταχύτητα κρυστάλλωσης του μελιού. Ως αποτέλεσμα, χάνει γρήγορα τη γεύση και τα υγιεινά του οφέλη. Η θρεπτική αυτή τροφή παραμένει πάντοτε καλή αν κρατηθεί σε ένα ερμητικά σφραγισμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

Ντομάτες

© depositphotos.com

Το ψυγείο δεν είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τις ντομάτες αφού ο κρύος αέρας σταματά τη διαδικασία ωρίμανσης. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τη γεύση και την υφή ενώ τις κάνουν ευαίσθητες.

Ψωμί

© depositphotos.com

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως με το να αποθηκεύσουν το ψωμί στο ψυγείο, θα το κρατήσουν φρέσκο. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το ψωμί στεγνώνει και γίνεται μπαγιάτικο. Αν έχετε περισσότερο ψωμί από όσο θα καταναλώσετε, μπορείτε να το μετατρέψετε σε τσιπς ψωμιού.

Μελιτζάνες

© depositphotos.com

Οι μελιτζάνες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στις κρύες θερμοκρασίες. Γίνονται μαλακές και σακουλιάζουν επιφανειακά. Καλύτερα να τις κρατήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπανάνες

© depositphotos.com

Οι μπανάνες θα γίνουν γρήγορα μαύρες και αντιαισθητικές αν τοποθετηθούν στο ψυγείο. Αν δείτε μπανάνες με μαύρα σημάδια, δεν σημαίνει πως σάπισαν, αλλά πως δεν είχαν αποθηκευτεί σωστά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

[kitchenmag.ru]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News