14 εξαιρετικές και διαφορετικές χρήσεις του ξυδιού που δεν γνωρίζατε

2 Οκτωβρίου, 2017 4:28 ΠΜ
More videos

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα με ακριβά απορρυπαντικά που δεν κάνουν πάντα αυτό που υπόσχονται, δηλαδή να καθαρίσουν. Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να ψάχνουμε για πιο εύκολες και αποτελεσματικέ μεθόδους καθαριότητας.

Δείτε παρακάτω 14 σπιτικές χρήσεις του μηλόξυδου, που θα σας βοηθήσουν να έχετε πάντα το σπίτι σας καθαρό.

14. Αφαλάτωση οικιακών συσκευών

© depositphotos

Μπορείτε να καθαρίστε εύκολο το πλυντήριο ή το πλυντήριο πιάτων με λίγο μηλόξυδο. Βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει άδειο στην συνηθισμένη λειτουργία του. 3-4 λεπτά αργότερα προσθέστε 2 ποτήρια μηλόξυδο.

13. Επιμηκύνετε την ζωή των φρέσκων λουλουδιών

Αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 λίτρο ζεστό νερό και βάλτε τα λουλούδια μέσα σε αυτό το μείγμα. Αυτό το κόλπο θα βοηθήσει τα λουλούδια σας να φαίνονται φρέσκα για περισσότερες μέρες.

12. Καθαρίστε ξηρά σημεία

© hunker   © hunker

Αναμίξτε μια κουταλιά σαπούνι πιάτων, 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Αυτό το μείγμα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε παλιούς ξεραμένους λεκέδες, όπως κρασί ή καφέ.

11. Μην αφήσετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου να παγώσουν από το κρύο

© depositphotos

Για να μην παγώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου σας τον χειμώνα, πλύντε το με ένα μείγμα μηλόξυδου και νερού με αναλογία 1:3.

10. Ξεβουλώστε βουλωμένες

© mrsjanuary   © mrsjanuary

Ρίξτε μισό ποτήρι μαγειρικής σόδας στην αποχέτευση και μετά ρίξτε ίσες ποσότητες ζεστού νερού και μηλόξυδου. Στην συνέχεια, ρίξτε λίγο νερό βρύσης. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ξεμπλοκάρει ο νιπτήρας.

9. Αποτελεσματικό απέναντι στην μούχλα

© depositphotos

Ρίξτε ξύδι στις περιοχές που έχει ήδη μούχλα και τρίψτε με ένα σκληρό σφουγγάρι.Αφήστε το ξύδι να εξατμιστεί.

8. Αποτελεσματικό κατά των μικροβίων

© depositphotos

Κάντε ένα μείγμα με νερό και μηλόξυδο, βάλτε σε ένα μπουκαλάκι και ψεκάστε με αυτό τις επιφάνειες της κουζίνας. Σκουπίστε με ένα πανί.

7. Καθαρίστε τις βρύσες και το ντους 

© mom4real   © mom4real

Φτιάξτε ένα μείγμα με νερό και ξύδι σε μια κατσαρόλα, βάλτε μέσα το τηλέφωνο του μπάνιου και βράστε το μείγμα για 5-7 λεπτά. Μετά, αφήστε το να κρυώσει. Επίσης, μπορείτε να καθαρίσετε τις βρύσες σας με απλό ξύδι και ένα σφουγγάρι.

6. Απαλλαχτείτε από τα μικρόβια στα ρούχα των παιδιών

© depositphotos

Για να απομακρύνετε τα μικρόβια από τα ρούχα απλά ρίξτε ένα ποτήρι μηλόξυδο στο πλυντήριο, όταν πλένετε τα ρούχα, χωρίς να το αναμίξετε με το απορρυπαντικό. Τα ρούχα θα είναι φρέσκα και αποστειρωμένα.

5. Γυαλιστερά χρώματα

© depositphotos

Ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και μηλόξυδο θα σας βοηθήσει να γυαλίσετε πολλές επιφάνειες στο σπίτι σας.

4. Απαλλαγείτε από τα ζιζάνια

Ψεκάστε τα φυτά σας με μηλόξυδο μέχρι να εξαφανιστούν τα ζιζάνια.

3. Ξεφορτωθείτε τα κατακάθια από το ενυδρείο

© depositphotos

Πλύντε το ενυδρείο με ένα μείγμα από νερό και μηλόξυδο και στην συνέχεια αφήστε το ξύδι να εξατμιστεί και ξεπλύνετε με νερό. Με αυτή την μέθοδο μπορείτε να καθαρίσετε και την καφετιέρα σας.

2. Κρατήστε τον φούρνο σας καθαρό

© ovencleanuk / instagram

Πλύντε τον φούρνο σας με ένα μείγμα νερού και μηλόξυδου και θα είναι πάλι σαν καινούργιος.

1.Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα

Αναμίξτε 3/4 μηλόξυδου με έλαιο βιταμίνης Ε και κάντε μασάζ στο δέρμα σας με αυτό το μείγμα 2 φορές την ημέρα. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα.