14 από τα πιο ασυνήθιστα τοπία του κόσμου που είναι πολύ όμορφα για να είναι αληθινά.

Αυγ 18, 2016 4:59 ΜΜ
More videos

Ο κόσμος μας είναι ένα τεράστιο μέρος με χιλιάδες υπέροχα μέρη, που περιμένουν ακόμη να ανακαλυφθούν. Κάποια από αυτά είναι ήδη γνωστά και έχουν χιλιάδες επισκέπτες, ενώ κάποια άλλα δεν έχουν ακόμα τον θαυμασμό, που τους αξίζει.

Δείτε παρακάτω τα 14 πιο ασυνήθιστα τοπία, που υπάρχουν στον κόσμο.

#14 Η εντυπωσιακή πισίνα του Εθνικού Πάρκου Yellowstone.

1

Chi Zhang

Η φυσική αυτή πισίνα θεωρείται από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του Εθνικού Πάρκου Yellowstone. Τα εντυπωσιακά της χρώματα οφείλονται στην ύπαρξη βακτηρίων. Η μπλε απόχρωση του νερού έχει δημιουργηθεί από θερμόφιλα βακτήρια, τα οποία ευδοκιμούν στην αποπνικτική ζέστη της πισίνας.

2

Arun Yenumula

Με την πάροδο των ετών, τα κέρματα και τα μπουκάλια που πέταγαν οι άνθρωποι μέσα στην πισίνα δημιούργησαν τα κόκκινα και πορτοκαλί βακτήρια.

3

Arun Yenumula

Τα σκουπίδια έχουν μπλοκάρει μερικές από τις θερμικές διόδους και έχουν μειώσει την θερμοκρασία της πισίνας. Παρόλο, που η φυσική αυτή πισίνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή, η ομορφιά της είναι πολύ εύθραυστη, γιατί τα κίτρινα βακτήρια έχουν αρχίσει και πολλαπλασιάζονται πολύ.

#13 Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα του Μπελίζ.

4

Avax News

Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών του Μπελίζ. Η τρύπα είναι κυκλικού σχήματος και έχει μήκος 300 μέτρα και βάθος 124 μέτρα.

5

belizetravelmag

Διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια πολλών επεισοδίων της τεταρτοταγούς εποχής των παγετώνων, όταν η στάθμη της θάλασσας ήταν πολύ χαμηλότερη. Η ανάλυση των σταλακτικών που βρέθηκαν μέσα στην Μεγάλη Μπλε Τρύπα δείχνουν, ότι δημιουργήθηκε πριν από περίπου 153.000 χρόνια. Όταν η στάθμη του ωκεανού άρχισε να αυξάνεται και πάλι, η σπηλιά πλημμύρισε.

6

visithopkinsvillagebelize

Πιστεύεται, ότι η Μεγάλη Μπλε Τρύπα είναι η μεγαλύτερη του είδους της και αποτελεί το σπίτι για διάφορα είδη θαλάσσιας ζωής.

#12 Η φυσική πέτρινη γέφυρα στην Αργεντινή.

7

Chau Dog

Η φυσική πέτρινη γέφυρα Puente del Inca στην Αργεντινή βρίσκεται 2.720 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην Μεντόζα. Οι έρευνες υποστηρίζουν, ότι κατά τα αρχαία χρόνια το ποτάμι ήταν καλυμμένο με πάγο και το φύλλο πάγου σχημάτισε ένα στήριγμα για το χιόνι και την σκόνη και οι βράχοι έπεσαν από τα γύρω βουνά σε χιονοστιβάδες.

8

taringa

Κάτω από την γέφυρα έχουν συλλεχθεί μεγάλες ποσότητες ορυκτών κοιτασμάτων. Επίσης, είναι μια από τις πιο διάσημες θερμικές πηγές.

9

Avax News

Αυτά τα βράχια καλύπτονται από φωτεινά πορτοκαλί και κόκκινα βακτήρια, που παράγουν φυσικές πηγές θείου.

#11 Η ροζ λίμνη Χίλερ στην δυτική Αυστραλία.

10

Australia / Facebook

Η ροζ λίμνη Χίλερ βρίσκεται πάνω στο νησί Middle, το μεγαλύτερο από τα νησιά του αρχιπελάγους Recherche στην δυτική Αυστραλία. Από ψηλά φαίνεται σαν μια ροζ τσιχλόφουσκα.

11

Vusal Alekberov

Η λίμνη έχει μήκος περίπου 600 μέτρα και περιβάλλεται από πυκνό δάσος.

12

Avax News

Το ασυνήθιστο ροζ χρώμα οφείλεται στην ύπαρξη φυκιών, τα οποία συνήθως συνδέονται με την διαδικασία αποχρωματισμού.

#10 Ο βράχος σε σχήμα ελέφαντα στην κοιλάδα State Park στη Νεβάδα.

13

Avax News

Ο βράχος είναι ένας σχηματισμός ψαμμίτη που μοιάζει με ελέφαντα και του οποίου ο κορμός σχηματίζεται από ένα φυσικό τόξο.

14

valley-of-fire

Ο βράχος αυτός είναι το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο στην Νεβάδα και το πιο παλιό στην κοιλάδα.

15

anotherangle

Αυτός ο σχηματισμός ψαμμίτη μοιάζει με ελέφαντα. Από κάποιες γωνίες φαίνεται να έχει ακόμα ωμοπλάτες, γόνατα και αυτιά, αν οι σκιές είναι στην σωστή θέση.

#9 Η Πυραμίδα του μπολ στην Αυστραλία.

16

Avax News

Η Πυραμίδα του Μπολ βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό, κοντά στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας. Μοιάζει με ένα κάστρο που έχει βγει από τα βάθη του ωκεανού.

17

nexttriptourism

Στην πραγματικότητα είναι απομεινάρι ενός αρχαίου ηφαιστείου, που σχηματίστηκε στον ωκεανό πριν από 8 εκατομμύρια χρόνια.

18

Slate

To ύψος του είναι 171 μέτρα.

#8 Οι ογκόλιθοι Moeraki στην Νέα Ζηλανδία.

19

Avax News

Οι ογκόλιθοι αυτοί είναι γεωλογικά θαύματα, που δημιουργήθηκαν από τη διάβρωση των ιζηματογενών πετρωμάτων πριν από 65 με 13 εκατομμύρια χρόνια πριν. Η αξία τους είναι πολύ σημαντική και για την επιστήμη και για τον τουρισμό.

20

jeffcotner

Αυτοί οι ασυνήθιστα μεγάλοι βράχοι βρίσκονται στην παραλία Koekohe στην Νέα Ζηλανδία. Οι μεμονωμένες ή σε συστάδες πέτρες προστατεύονται από την επιστημονική κοινότητα.

21

deniseandbrian

Από τα βάθη του ωκεανού αυτές οι πέτρες βρέθηκαν στην ακτή λόγω της διάβρωσης.

#7 Οι λόφοι σοκολάτας Μποχόλ στις Φιλιππίνες.

22

stigsworld

Υπάρχουν πάνω από 1.260 λόφοι που καλύπτουν μια έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

23

travelchannel

Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται, ότι πριν από χιλιάδες χρόνια το νησί Μποχόλ καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από θάλασσα. Μια σειρά από ηφαιστειακές εκρήξεις προκάλεσαν ανωμαλίες σε ορισμένα σημεία της θάλασσας. Τα ρεύματα νερού επηρέασαν αυτές τις ανωμαλίες, δίνοντάς τους κωνικό σχήμα.

24

Όταν το νησί αναδύθηκε και πάλι στην επιφάνεια, διατήρησε την ανώμαλη επιφάνεια του.

#6 Οι συρόμενες πέτρες στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια.

25

Avax News

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μυστήρια στην Κοιλάδα του Θανάτου είναι οι συρόμενες πέτρες. Τα πετρώματα αυτά μπορούν να βρεθούν στο έδαφος, έχοντας μεγάλα ίχνη πίσω τους.

26

Βρέθηκαν για πρώτη φορά από ανθρακωρύχους το 1900. Η μόνη απόδειξη για την κίνησή τους  είναι μια σειρά από μεγάλες και περίπλοκες διαδρομές στην αποξηραμένη κοιλάδα.

27

wikipedia

Για έναν αιώνα κανείς δεν είχε δει τις πέτρες να κινούνται, μέχρι που οι επιστήμονες έβαλαν GPS πάνω τους.

#5 Η πισίνα Σαμπάνιας στην Νέα Ζηλανδία.

28

Avax News

Πρόκειται για μια θερμή πηγή που βρίσκεται εντός της γεωθερμικής περιοχής Waiotapu στο νησί North στην Νέα Ζηλανδία. Το όνομα προέρχεται από τη συνεχή εκροή του αερίου διοξειδίου του άνθρακα, που μοιάζει με τις φυσαλίδες στο ποτήρι της σαμπάνιας.

29

tracinglight

Η θερμή πηγή σχηματίστηκε πριν από 900 χρόνια από μια υδροθερμική έκρηξη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας κρατήρας 65 μέτρων σε διάμετρο και 62 μέτρων βάθος. Η θερμοκρασία του νερού φτάνει τους 74 βαθμούς κελσίου.

30

travelphotoadventures

Τα έντονα χρώματα προέρχονται από την ύπαρξη μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού, του αργύρου και του αρσενικού.

#4 Το Κύμα στη Γιούτα.

31

Avax News

Το κύμα είναι ένας σχηματισμός βράχων κοντά στα σύνορα της Αριζόνα και της Γιούτα.

32

Pinterest

Είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για πεζοπόρους.

33

codrosu

Στην πραγματικότητα αυτός ο σχηματισμός κυμάτων είναι λαξευμένοι βράχοι.

#3 Η λίμνη- γιγαντιαίος κρατήρας.

34

Avax News

Αυτή η λίμνη βρίσκεται στο νότιο Όρεγκον στις ΗΠΑ. Είναι η πιο βαθιά λίμνη της Αμερικής και είναι διάσημη για το βαθύ μπλε χρώμα της.

35

fineartamerica

Η λίμνη σχηματίστηκε από την κατάρρευση του βουνού Mazama, ένα ηφαίστειο στο νότιο Όρεγκον. Μια σειρά από καταστροφικές εκρήξεις γύρω στο 5000 π.Χ. προκάλεσαν την κατάρρευση της κορυφής του βουνού.

36

justinsomnia

Οι βροχές και τα χιόνια που έλιωναν την έχουν κάνει σήμερα την πιο βαθιά λίμνη της Αμερικής βάθους 594 μέτρων.

#2 Το Εθνικό Πάρκο Νάμπουργκ στην δυτική Αυστραλία.

37

Avax News

Πρόκειται για χιλιάδες πυλώνες ασβεστόλιθου, που βρίσκονται πάνω από την κίτρινη άμμο. Σε ορισμένα σημεία φτάνουν μέχρι και τα 3,5 μέτρα σε ύψος. Η περιοχή βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια του Πέρθ.

38

davidenoz

Αυτοί οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί δημιουργήθηκαν πριν από 25.000 με 30.000 χρόνια, όταν η θάλασσα υποχώρησε και άφησε θαλάσσια όστρακα. Με την πάροδο του χρόνου, η άμμος υποχώρησε και άφησε τους σχηματισμούς εκτεθειμένους σε καιρικά φαινόμενα.

39

australiantraveller

Οι σχηματισμοί αυτοί ήταν άγνωστοι μέχρι το 1960, όταν η περιοχή προστέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Νάμπουργκ. Σήμερα, έχει πάνω από 250.000 επισκέπτες ετησίως.

#1 Οι πυραμίδες στην λίμνη Μόνο στην Σιέρα Νεβάδα.

40

Avax News

Πρόκειται για τα απομεινάρια ενός μεγαλύτερου σώματος νερού, της λίμνης Ράσελ.

41

atjehcyber

Η λίμνη Μόνο έχει πολύ μεγάλη συγκέντρωση αλάτων, επειδή η λεκάνη της είναι κλειστή.

42

promine

Οι πύργοι από ηφαιστειακή τέφρα δημιουργήθηκαν από ασβεστόλιθο, που έκατσε γύρω από τις πηγές γλυκού νερού στα αλμυρά βάθη.

Ακολουθήστε μας στο facebook: