14 από τα μεγαλύτερα κατοικίδια που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα.

12 Απριλίου, 2016 11:18 ΜΜ
More videos

Μεγαλώνουμε και φροντίζουμε τα κατοικίδιά μας σαν να είναι μέλη της οικογένειας. Κάποια έρχονται στο σπίτι αρκετά μικρά και νέα όπως τα ανθρώπινα μωρά. Τα βλέπουμε να μεγαλώνουν και να ενηλικιώνονται. Ωστόσο, κάποια κατοικίδια μεγαλώνουν ασυνήθιστα πολύ με βάση τα συνηθισμένα μεγέθη και φτάνουν σε άλλο επίπεδο. Μερικές φορές είναι τόσο μεγάλα που σπάνε παγκόσμια ρεκόρ.

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά τα πλάσματα και θα εντυπωσιαστείτε από το μέγεθος, το βάρος και το ύψος τους. Είναι εντυπωσιακό ποια πλάσματα κερδίζουν αυτούς τους τίτλους.

#1 Ο Γιγάντιος George: Ο Μεγάλος Δανός από την Αριζόνα έχει ύψος 1,09 μέτρων και ζυγίζει 111,13 κιλά.

Ο George ήταν εξαιρετικά μικρός αλλά σταδιακά μεγάλωνε και εξέπληξε όχι μόνο τα αδέρφια του αλλά και κάθε άλλο σκύλο που υπήρχε. Το 2010, κέρδισε το Ρεκόρ Γκίνες, όχι μόνο ως το ψηλότερο σκυλί του κόσμου, αλλά και ως το ψηλότερο σκυλί που έχει υπάρξει ποτέ.

#2 Darious: Το κουνέλι από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μήκος 1,32 μέτρα και ζυγίζει 22,23 κιλά.

Ο Darious καταναλώνει 2.000 καρότα και 700 μήλα το χρόνο. Ο γιός του κουνελιού, ο Jeff είναι επίσης αρκετά μεγάλος μιας και το μάκρος του φτάνει τα 1,12 μέτρα ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τον πατέρα του.

#3 Gary: Το καπιμπάρα από το Τέξας ζυγίζει 50,8 κιλά.

Το είδος του Gary παραπέμπει σε αυτό του ινδικού χοιριδίου ή του χάμστερ. Κοιμάται σε κρεβάτι με τους ιδιοκτήτες του και του αρέσουν οι βουτιές στην πισίνα του κήπου. Το ζευγάρι υιοθέτησε τον Gary, όταν τον ερωτεύτηκαν στη Βενεζουέλα.

#4 Ralph: Το κουνέλι από το Ηνωμένο Βασίλειο που ζυγίζει 25,95 κιλά.

Ο Ralph τρώει φαγητό αξίας 90 δολαρίων κάθε εβδομάδα. Το μέσο καθημερινό γεύμα του αποτελείται από καλαμπόκι, μπρόκολο, λάχανο, καρότο, καλαμπόκι, μισό αγγούρι, δύο μαύρες φέτες ψωμί, 2 μήλα, μισή σακούλα από κάρδαμο και κράκερς. Το κουνέλι έχασε τη θέση του στα Ρεκόρ Γκίνες από τον Darious που τον ξεπέρασε σε βάρος το 2010.

#5 Zorba: Το μαστίφ από το Ηνωμένο Βασίλειο που φτάνει τα 2,51 μέτρα και έχει βάρος 155,58 κιλά.

Όταν στέκεται στα δύο του πόδια, ο Zorba ξεπερνά κάθε μπασκετμπολίστα του NBA. Έχει το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σκυλί.

#6 Ο μεγάλος Jake: Το άλογο από το Wisconsin έχει ύψος 2,10 μέτρα και ζυγίζει 1 τόνο και 18 κιλά.

Ο Jake ήταν μεγάλος από μωρό. Ζύγιζε 108,86 κιλά όταν γεννήθηκε (22,68 κιλά περισσότερο από το μέσο όρο).  Ονομάστηκε το μεγαλύτερο άλογο του κόσμου στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες του 2010 και διατήρησε τη θέση του και τα έτη 2011 και 2013.

#7 Sammy: Η χελώνα από την Καλιφόρνια που ζυγίζει 52,16 κιλά.

Η Sammy ανήκει στον διάσημο Colin Kaepernick, τον αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας 49ers. Οι γονείς του Kaepernick φροντίζουν τη χελώνα όταν ο ίδιος είναι απασχολημένος στο γήπεδο.

#8 Goldie: Το χρυσόψαρο από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει μήκος 38 εκατοστά.

Ο Goldie αγοράστηκε από ένα κατάστημα κατοικίδιων προς 99 σεντς, το 1993 και ήταν μόλις 2,54 εκατοστά. Δεν τον ταΐζουν επιπλέον εκτός από τις συνηθισμένες νιφάδες, δύο φορές την ημέρα.

#9 Trouble: Η γάτα 48,26 εκατοστών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέρος του λόγο για τον οποίο είναι τόσο μεγάλη, είναι γιατί είναι μέρος της Αφρικανικής Αγριόγατας. Στη φωτογραφία είναι στα δεξιά η Trouble και δίπλα στα αριστερά, η ανιψιά της που είναι μια συνηθισμένη σπιτίσια γάτα.

#10 Gibson: Ο Μεγάλος Δανός από το Grass Valley έχει ύψος 1,07 μέτρα.

Ο Gibson πέθανε το 2009 και είχε τον τίτλο του ψηλότερου σκύλου στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες για το 2004.

#11 Bandit: Το ρακούν από τη Πενσυλβανία που ζυγίζει 34,02 κιλά.

Ο Bandit γεννήθηκε με πρόβλημα στο θυρεοειδή, όπου και είναι ο βασικός λόγος του βάρους του. Αρχικά υιοθετήθηκε από μια γυναίκα με σκυλιά, η οποία το μεγάλωσε σαν ένα από τα κουτάβια της. Αργότερα, υιοθετήθηκε από μια γυναίκα στο Palmerton της Πενσυλβανία.

#12 Urlic: Η γάτα Νορβηγικού Δάσους που ζυγίζει 13,61 κιλά.

Η Urlic ζυγίζει όσο ένα κατά μέσο όρο 3 ετών παιδί. Περνά τον περισσότερο χρόνο της κλέβοντας το φαγητό της αδερφής της μαζί με μπισκότα για γάτες. Αφού ο κτηνίατρος την δήλωσε δύο φορές ως: παθολογικά παχύσαρκη, ο ιδιοκτήτης της, της κάνει δίαιτα.

#13 Zeus: Ο Μεγάλος Δανός από το Μίσιγκαν έχει ύψος 1,12 μέτρα.

Ο Zeus τρώει μια σακούλα 13,61 κιλών καθημερινά και πίνει νερό κατευθείαν από τη βρύση όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Αναγνωρίστηκε ως το ψηλότερο εν ζωή σκυλί του 2012 από τα Ρεκόρ Γκίνες.

#14 Stewie: Ο γάτος από τη Νεβάδα που έχει μήκος 1,23 μέτρα.

Ο Stewie ονομάστηκε έτσι από τον χαρακτήρα του Family Guy και αναγνωρίστηκε ως η μακρύτερη γάτα του κόσμου για το 2010. Πέθανε στην ηλικία των 8 ετών μετά από μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.