Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
γυναίκα14 αλλαγές που είδε στον εαυτό της μια γυναίκα άνω των 50...

14 αλλαγές που είδε στον εαυτό της μια γυναίκα άνω των 50 ετών

Οι αλήθειες και οι αλλαγές, που περιγράφει η άγνωστη συγγραφέας του άρθρου, είναι τόσο μα τόσο αληθινές που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή σας. Το σημαντικότερο είναι ότι αφορούν τόσο το γυναικείο πληθυσμό, όσο και τον ανδρικό, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όσο μεγαλώνουμε συνειδητοποιούμε ότι πολλά από όσα κάναμε ή σκεφτόμασταν όσο ήμασταν νέοι έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά. Αντιλήψεις, πεποιθήσεις και συμπεριφορές αναθεωρούνται και τελικά αντιλαμβανόμαστε ότι το παρελθόν δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα μάθημα ζωής που μας έφερε στο σήμερα. Πολλά από όσα κάναμε νεότεροι δεν θα τα κάναμε σήμερα διότι τα θεωρούμε περιττά και ανούσια.

Όσο μεγαλώνουμε δίνουμε περισσότερη σημασία σε πιο ουσιώδη πράγματα και προσπαθούμε να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή όσο περισσότερο μπορούμε. Δεν υπάρχει ούτε χώρος, ούτε χρόνος για κακίες και αρνητισμό. Ότι έγινε, έγινε. Ότι ειπώθηκε, ειπώθηκε. Και ότι μπορεί να αλλάξει προσπαθούμε να το αλλάξουμε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο γιατί πιστεύω ότι αξίζει πραγματικά. Από τις 14 αλλαγές που περιγράφονται, αυτή που μου άρεσε περισσότερο ήταν η 14. Εσείς μπορεί να βρείτε κάποια άλλη που να σας αντιπροσωπεύει περισσότερο.

«Ρώτησα μια φίλη που έχει περάσει τα 50 και πάει προς τα 60 τι αλλαγές νιώθει στον εαυτό της; Μου είπε τα ακόλουθα:

1. Αφού αγάπησα τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τον σύζυγό μου, τα παιδιά μου και τους φίλους μου, τώρα άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου.

2. Έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν είμαι ′′ Άτλας “. Ο κόσμος δεν ξεκουράζεται στους ώμους μου.

3. Έχω σταματήσει να διαπραγματεύομαι της τιμές λαχανικών και φρούτων. Λίγες δεκάρες παραπάνω δεν θα με σπάσουν, αλλά μπορεί να βοηθήσει τον φτωχό μανάβη να μαζέψει τα δίδακτρα της κόρης του.

4. Αφήνω στη σερβιτόρα μου ένα μεγάλο φιλοδώρημα. Τα επιπλέον χρήματα μπορεί να της φέρνουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της. Μοχθήσει πολύ πιο σκληρά για να ζήσει από μένα.

5. Σταμάτησα να λέω στους ηλικιωμένους ότι έχουν ήδη αφηγηθεί αυτή την ιστορία πολλές φορές. Η ιστορία τους κάνει να περπατούν κάτω από τη λωρίδα μνήμης και να ξαναζήσουν το παρελθόν

6. Έχω μάθει να μην διορθώνω ανθρώπους ακόμα και όταν ξέρω ότι κάνουν λάθος. Ο λόγος να κάνεις τους πάντες τέλειους δεν είναι για μένα. Η ειρήνη είναι πιο πολύτιμη από την τελειότητα.

7. Κάνω κομπλιμέντα ελεύθερα & απλόχερα. Οι φιλοφρονήσεις είναι ενισχυτικό της διάθεσης όχι μόνο για τον αποδέκτη, αλλά και για μένα. Και μια μικρή συμβουλή για τον αποδέκτη ενός κομπλιμέντου, ποτέ, ΠΟΤΕ μην το απορρίψετε, απλά πείτε ′′ Ευχαριστώ.”

8. Έχω μάθει να μην ασχολούμαι με μια ματιά ή ένα σημείο στο πουκάμισό μου. Η προσωπικότητα μιλάει πιο δυνατά από τις εμφανίσεις.

9. Απομακρύνομαι από ανθρώπους που δεν με εκτιμούν. Μπορεί να μην ξέρουν την αξία μου, αλλά εγώ ξέρω.

10. Παραμένω με ψυχραιμία όταν κάποιος παίζει βρώμικα για να με ξεπεράσει στον αγώνα των αρουραίων. Δεν είμαι ρουφιάνα & ούτε είμαι σε κανένα αγώνα.

11. Μαθαίνω να μην ντρέπομαι για τα συναισθήματά μου. Είναι τα συναισθήματά μου που με κάνουν άνθρωπο.

12. Έχω μάθει ότι είναι καλύτερο να ρίχνεις τον εγωισμό παρά να χαλάς μια σχέση. Το εγώ μου θα με κρατήσει μακριά, ενώ με τις σχέσεις, δεν θα είμαι ποτέ μόνος.

13. Έχω μάθει να ζω την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Τελικά ίσως είναι η τελευταία.

14. Κάνω αυτό που με κάνει ευτυχισμένη. Είμαι υπεύθυνη για την ευτυχία μου, και το οφείλω στον εαυτό μου. Η ευτυχία είναι επιλογή. Μπορείς να είσαι ευτυχισμένος ανά πάσα στιγμή, απλά επέλεξε να είσαι!»

Επιμέλεια: Σιάμος Χρήστος

Τα πιο σημαντικά