13 ταξιδιωτικά κόλπα που θα κάνουν το ταξίδι και τις διακοπές σας πιο απολαυστικές

Ιούλιος 21, 2017 8:11 ΜΜ
More videos

Οι διακοπές είναι πάντοτε ευχάριστες. Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα που μπορεί να σας τις χαλάσουν, όπως η έλλειψη άνεσης και οι πολλές ώρες που διαρκεί η διαδρομή.

Παρακάτω θα μάθετε μερικές καλές συμβουλές και χρήσιμα κόλπα που θα κάνουν το επόμενο ταξίδι σας ακόμη πιο ευχάριστο και άνετο.

#13 Φόρτιση τηλεφώνου

© Jcwang/wikipedia   © embedded

Αν δεν μπορείτε να βρείτε βύσμα για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση του αεροδρομίου, της καφετέριας ή του ξενοδοχείου. Οι περισσότερες τηλεοράσεις διαθέτουν υποδοχές USB στο πίσω μέρος.

#12 Φάτε στο αυτοκίνητο με άνεση

© lookiewhatidid.blogspot

Όταν τρώτε στο αυτοκίνητο, είναι δύσκολο να βρείτε ένα μέρος για να τοποθετήσετε το φαγητό σας και να μην ρίξετε κάτι κάτω. Τοποθετήστε τα τρόφιμα σε ένα πλαστικό καλάθι και το πρόβλημα θα λυθεί.

#11 Προστατευτική συσκευασία κοσμημάτων

© rubyandperry

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά θα τοποθετήσετε τα κοσμήματά σας, θα εξακολουθούν πάντα να μπερδεύονται. Υπάρχει όμως μια καλή λύση: Βάλτε τις αλυσίδες ανάμεσα σε 2 στρώματα από πλαστική μεμβράνη ή χαρτί περιτυλίγματος και τυλίξτε τα σε ρολό. Εδώ θα βρείτε χρήσιμες οδηγίες για το πώς θα το κάνετε.

#10 Οργανωτές σε θέσεις αυτοκινήτου

© solidrop

Οι οργανωτές αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά χρήσιμοι. Μπορούν να κρατήσουν τακτοποιημένα όλα τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται συχνά στις πίσω θέσεις.

#9 Καθίστε στη σωστή θέση στο αυτοκίνητο

© william87/depositphotos

Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν όταν όλοι στο αυτοκίνητο κοιμούνται, εκτός από τον οδηγό. Στο κάθισμα του συνοδηγού πρέπει να κάθεται επίσης κάποιος που θα παραμείνει ξύπνιος. Οι άνθρωποι στα πίσω καθίσματα πρέπει να ξεκουραστούν για να αντικαταστήσουν τον οδηγό και τον συνοδηγό τις επόμενες ώρες.

Τοποθετήστε τα πράγματα στο αυτοκίνητό σας σύμφωνα με το σχέδιο της εικόνας, για να επιτύχετε μέγιστη άνεση:

1 – τα πιο σημαντικά αντικείμενα για τον οδηγό (πορτοφόλι, γυαλιά)

2 – τα πιο σημαντικά αντικείμενα για όλους (κουτί φαρμάκων, έγγραφα)

3 – δοχείο απορριμμάτων

4 – είδη ψυχαγωγίας, παιδικά αντικείμενα

5 – τρόφιμα

6 – τσάντες, μπουφάν

7 – αποσκευές

#8 Αν χάσετε τις αποσκευές σας

© TarasMalyarevich/depositphotos

Πριν ξεκινήσετε ένα ταξίδι, τοποθετήστε μια ετικέτα με το όνομα και τον αριθμό του τηλεφώνου στην αποσκευή σας. Βάλτε μια ετικέτα και μέσα στην τσάντα σας. Αυτό θα βοηθήσει να επιστρέψουν εύκολα τις αποσκευές σε περίπτωση που πάνε προς λάθος κατεύθυνση.

#7 Πάρτε ένα καλώδιο προέκτασης

© iProcione/pikabu

Θα είναι χρήσιμο στο αεροδρόμιο, την καφετέρια ή το ξενοδοχείο. Επίσης, θα βοηθήσετε και όσους θέλουν να φορτίσουν τις συσκευές τους.

#6 Κρατήστε τις θήκες καθαρές

© penelopeloveslists

Βάλτε βάσεις σιλικόνης στις ποτηροθήκες. Έτσι μπορείτε να κάνετε τις θήκες λιγότερο ολισθηρές και να κρατήσετε το αυτοκίνητο καθαρό, ακόμα και αν χυθεί κάποιο υγρό.

#5 Συσκευάστε σωστά

© angry_tigra/kosmetista

Μην παίρνετε μεγάλα δοχεία κρέμας ή μπουκάλια σαμπουάν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους ταξιδεύουν μόνο με χειραποσκευές. Αγοράστε μπουκάλια ταξιδιού ή χρησιμοποιήστε άλλα μικρά δοχεία.

#4 Πάρτε γάντζους μαζί σας

© hgtv

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κρεμάστρες και να  εξοικονομήσουν χώρο μέσα στο αυτοκίνητο.

#3 Βρείτε τα φθηνότερα βενζινάδικα

© itunes

Εγκαταστήστε μια εφαρμογή που δείχνει τα φθηνότερα βενζινάδικα γύρω από την τοποθεσία σας. Οι εφαρμογές ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα, οπότε βρείτε αυτή που χρειάζεστε εκ των προτέρων.

#2 Δημιουργήστε τη δική σας ψυχαγωγία

Πολλά αεροπλάνα και λεωφορεία δεν είναι εξοπλισμένα με οθόνες καθίσματος. Για να φτιάξετε τη δική σας οθόνη χρησιμοποιώντας το κινητό σας, πάρτε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς, τοποθετήστε το τηλέφωνο μέσα σε αυτήν και στερεώστε την στη θέση. Απολαύστε την ταινία σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μια τρύπα για τα ακουστικά, ώστε να μην ενοχλείτε τους άλλους επιβάτες.

#1 Βρείτε δωρεάν νερό

© Steven Depolo/flickr   © Amraepowell/wikimedia

Αυτή είναι μια συμβουλή για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Το νερό κοστίζει ακριβά στα βενζινάδικα και τα τουριστικά μέρη. Πάρτε μαζί σας ένα κενό μπουκάλι και θυμηθείτε τα εξής:

-Γεμίστε το μπουκάλι σας σε χώρους που προορίζονται για μητέρες και παιδιά

-Το προσωπικό των εστιατορίων θα σας δώσει δωρεάν νερό.

-Προσπαθήστε να μάθετε εκ των προτέρων σε ποιες χώρες μπορείτε να πιείτε νερό από τη βρύση με ασφάλεια(είναι πιθανό να επιτρέπεται σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης). Στις αναπτυσσόμενες περιοχές, είναι καλύτερα να αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μαζί σας ένα δοχείο με τσάι ή καφέ και να ζητήσετε ζεστό νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα.

Αφήστε το σχόλιό σας
Ακολουθήστε μας στο facebook: