13 σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ωριμάζεις

7 Σεπτεμβρίου, 2015 1:08 ΠΜ
More videos

Αργά ή γρήγορα συνειδητοποιείς πως πολλά από όσα έκανες μέχρι τα 20-21 σου όπως η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, η στιγμιαία δραματοποίηση της ζωής (είτε το λεωφορείο αργούσε 10 λεπτά παραπανω είτε δεν σου έστελνε εκείνος, η επόμενη αντίδραση ήταν “η ζωή μου είναι χάλια”), ημέρες που πήγαινες σερί από το ξενύχτι στη δουλειά, πάρα πολύ κοντά ρούχα και η βαθιά σου επιθυμία να έχουμε όλο το χρόνο καλοκαίρι, πλέον φαίνονται κάπως παράταιρα κι επίσης, πιθανότατα, δεν τα έχεις πλέον ανάγκη. Ακόμα κι αν όλα αυτά φαίνονται σαν μία μακρινή ανάμνηση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Μεγαλώνεις. Αλλάζεις. Εξελίσσεσαι. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι παύεις να περνάς καλά. Αν το καλοσκεφτείς -ακολουθεί τεραστίων διαστάσεων κλισέ αλλά θα το πω- Το νερό σε ένα ποτάμι χρειάζεται να τρέχει για να παραμείνει φρέσκο.
Να λοιπόν ποια είναι τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις ότι σιγά σιγά ωριμάζεις.

1. Το ΣΚ χρειάζεσαι περισσότερη ξεκούραση, όχι περισσότερη διασκέδαση

Πληρώνεις λογαριασμούς, πηγαίνεις σουπερ-μάρκετ, καθαρίζεις και πηγαίνεις σε γενέθλια φίλων που αρχίζουν στις 10 το βράδυ ενώ αύριο είναι εργάσιμη. Κι ενώ κάποτε μπορεί να έκανες όλα αυτά και το σαββατοκύριακο να έφευγες για διήμερο κάμπινγκ, πλέον το μόνο που θέλεις είναι να περάσεις ποιοτικό χρόνο μαζί με τον καναπέ και το λαπ τοπ σου.

2. Εκτιμάς το κρασί

200

Και αναρωτιέσαι πως μπορούσες να μεθάς ασύστολα κατεβάζοντας 3 ουίσκι κόλα και δεκάδες σφηνάκια σε ένα βράδυ.

3. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις για ποτό δύο μέρες συνεχόμενες 

Παλιά το να βγαίνεις και να εξαυλώνεσαι χορεύοντας σε κλαμπ συμπύκνωνε το νόημα της ζωής. Γι’ αυτό θα το έκανες όσο χρειαζόταν. Δηλαδή Κάθε Μέρα. Τώρα βγάινεις για ένα ένα ποτό και σκέφτεσαι ” Σε 15 μέρες πάλι”

4. Έχεις πολλούς λόγους για να επιλέξεις το σπίτι, αντί του να βγεις για ποτό.

5. Πλέον υπάρχουν ρούχα για τα οποία σκέφτεσαι “είμαι πολύ μεγάλη γι’ αυτό”.

Συνήθως είναι πολύ κοντά.

6. Έχει αυξηθεί επικίνδυνα ο αριθμός των γάμων στους οποίους είσαι καλεσμένη

Οι παλιοί σου φίλοι παντρεύονται. Για δες καιρό που διάλεξαν.

7. Αποταμιεύεις χρήματα για να αγοράσεις έπιπλα

Και όχι από το ικέα.

8. Έχεις ένα καλό εξοπλισμό κουζίνας

Έχεις επενδύσει σε ένα “καλό” μίξερ, ένα “καλό” αντικολλητικό τηγάνι, ένα πολυμίξερ που οπως έλεγε και στη διαφήμιση “είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο για την κουζίνα σου”.

9. Έχεις ρούχα που τα φοράς μόνο στη δουλειά

Πλέον τα χαμηλά γοβάκια, τα συντηρητικά πέδιλα, τα αυστηρά παντελόνια, τα μονοκόμματα σακάκια κταλαμβάνουν έναν διόλου ευκαταφρόνητο χώρο στην ντουλαπά σου.

10. Πληρώνεις τους λογαριασμούς σου

Σε κάθε ουρά που στέκεσαι μαζί με ανθρώπους που όντως σου φαίνονται μεγάλοι, τόσο πιο ενήλικη νιώθεις.

11. Θεωρείς ανυπόφορη την ποπ μουσική 

Και απορείς πως η νεολαία αντέχει αυτή την ενοχλητικά χαρούμενη μουσική με τους ανούσιους στίχους. Να σου θυμίσουμε πως μέχρι πριν λίγα χρόνια, πριν ακόμα αρχίσεις να χρησιμοποιείς την λέξη “νεολαία”, την χόρευες κι εσύ η ίδια.

12. Μερικές φορές σκαλώνεις, όταν ακούς τον εαυτό σου να μιλάει

200

Γιατί νιώθεις σαν να ακούς τους γονείς σου.

13. Νιώθεις ακόμα σαν τον 19χρονο εαυτό σου

Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον βλέπεις πλέον όταν κοιτάς στον καθρέφτη. Καλύτερα. Γιατί αν το καλοσκεφτείς βλέπεις την εξελιγμένη, σούπερ μοντέρνα, αναβαθμισμένη εκδοχή του.