13 σημάδια ότι σπαταλάτε την ζωή σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

1 Αυγούστου, 2016 6:31 ΜΜ
More videos

1

Η Κάρολ Μόργκαν, ψυχολόγος και εκπαιδευτικός, κάποτε έθεσε 2 ερωτήματα στους αναγνώστες της: Τι ήθελαν να γίνουν από τότε που ήταν παιδιά και αν είχαν πετύχει το όνειρό τους στην ενήλικη ζωή τους.

Για όσους απάντησαν αρνητικά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης έδωσε 13 ενδείξεις, για να συνειδητοποιήσουν, αν σπαταλούν την ζωή τους χωρίς να το καταλαβαίνουν.

1.Σπαταλάτε πολύ χρόνο, κάνοντας πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε.

Βιντεοπαιχνίδια, τηλεόραση, διαδίκτυο, υπερβολικό φαγητό και αλκοόλ. Ρίξτε μια πολύ προσεχτική ματιά στην ζωή σας. Που ξοδεύετε τον περισσότερο χρόνο σας; Σας κάνει καλό αυτό; Σας οδηγεί σε μια καλύτερη ζωή; Θέτει τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον. Αν όχι, τότε θα πρέπει να επαναξιολογήσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

2.Πιάνεται τον εαυτό σας να παραπονιέται συχνά.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν σταματούν ποτέ να παραπονιούνται για το πόσο άδικη είναι η ζωή μαζί τους. Διαμαρτύρονται για την δουλειά τους, την ζωή τους, το αφεντικό τους, τον γείτονά τους ή τον σύζυγό τους. Με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκπέμπουν αρνητική ενέργεια. Οι σκέψεις αυτές το μόνο που καταφέρνουν είναι να σας κρατούν κολλημένους στο ίδιο σημείο.

3.Δεν τροφοδοτείτε το μυαλό σας.

Αν δεν εξελίσσεστε συνεχώς ως άνθρωπος, τότε παραμένετε στάσιμοι. Αν δεν διατηρηθείτε ενεργοί και δεν μαθαίνετε συνεχώς καινούργια πράγματα, τότε το μυαλό σας παραμένει στάσιμο και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την εξέλιξή σας.

4.Έχετε πολλές αρνητικές συζητήσεις με τον εαυτό σας.

“Είτε νομίζεις, ότι μπορείς, είτε νομίζεις, ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο”, είχε πει ο Χένρι Φόρντ. Αν πείτε στον εαυτό σας, ότι είστε αρκετά έξυπνοι και ικανοί για να πάρετε προαγωγή ή να ξεκινήσετε μια δική σας επιχείρηση, τότε έχετε δίκιο. Αν πείτε στον εαυτό σας, ότι είστε πολύ κουρασμένοι για να κάνετε μια καινούργια αρχή στην ζωή σας, τότε έχετε πάλι δίκιο. Αυτό που θα πείτε στον εαυτό σας, αυτό θα γίνει η πραγματικότητά σας.

5.Νιώθετε, ότι δεν έχετε έμπνευση.

Υπάρχει κάτι που να σας αρέσει πολύ; Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν κάτι, που να τους παθιάζει. Αν ψάξετε, σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας αρέσει να κάνετε. Βρείτε τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει και κάντε το όσο πιο συχνά μπορείτε.

6.Δεν κάνετε σχέδια για το μέλλον σας.

Αν και καλό να ζούμε στο παρόν, κάποιες φορές πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε που θέλουμε να πάμε. Αν δεν έχετε ένα σχέδιο, τότε είστε σαν το φτερό στον αέρα. Οργανώστε το σχέδιό σας σχολαστικά για να φτάσετε εκεί που επιθυμείτε.

7.Περνάτε πολύ χρόνο με ανθρώπους που δεν συμβάλουν στην προσωπική σας ανάπτυξη.

Είναι πολύ εύκολο να κολλήσουμε με ανθρώπους που δεν μας βοηθούν στην προσωπική μας ανάπτυξη. Όμως, αν συνεχίσετε να το κάνετε αυτό θα παραμείνετε στάσιμοι ή θα σας τραβήξουν μαζί τους προς τα κάτω. Οι γνωστοί και ως “τοξικοί άνθρωποι”, απορροφούν την ενέργειά σας και δεν έχουν τίποτα καλό να σας δώσουν.

8.Είστε κολλημένοι στο κινητό σας.

Αναμφίβολα, τα κινητά είναι πολύ χρήσιμα και απαραίτητα σήμερα, αλλά σκεφτείτε πόσο χρόνο από την ζωή σας καταναλώνετε για να τσεκάρετε το κινητό σας. Μπορεί να ψάχνετε κάτι στο διαδίκτυο ή να απαντάτε σε ένα μήνυμα, ενώ έχετε βγει για φαγητό με την γυναίκα και τα παιδιά. Αυτό, όμως, σημαίνει, ότι χάνετε πολύ από τον ποιοτικό χρόνο που έχετε για να περάστε με την οικογένειά σας και τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

9.Ξοδεύετε χρήματα σε ασήμαντα πράγματα.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο “χρειάζομαι” και στο “θέλω.” Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, αλλά αγοράζουν πανάκριβα κινητά τελευταίας τεχνολογίας. Αν όμως το καλοσκεφτούμε, αυτά που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε είναι πολύ λιγότερα. Αυτά που χρειαζόμαστε είναι φαγητό, νερό, στέγη και αγάπη. Όλα τα υπόλοιπα είναι προαιρετικά.

10.Δεν κοιμάστε αρκετά.

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την διατήρηση της καλής υγείας. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ ή απλά έχετε πολύ κακές συνήθειες ύπνου, τότε πρέπει να επαναξιολογήσετε τις συνήθειές σας.

11.Δεν φροντίζετε το σώμα σας.

Η γυμναστική και η διατροφή είναι εξίσου σημαντικά για την διατήρηση της καλής υγείας. Η τακτική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει εκτός από την βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης και στην πνευματική σας ευεξία.

12.Δεν φεύγετε ποτέ από την ζώνη ασφαλείας σας.

Σίγουρα, όλοι έχουμε τις συνήθειες μας, στις οποίες πολλές φορές βολευόμαστε. Ωστόσο, αυτή η βολή πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη. Πάρτε ένα ρίσκο. Ένα ρίσκο που θα σας βοηθήσει να σας βελτιώσετε την ζωή σας. Να θυμάστε, ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο “ρίσκο” και το υπολογισμένο ρίσκο.” Σε κάθε ρίσκο υπάρχει η πιθανότητα της αποτυχίας, όμως στο υπολογισμένο ρίσκο έχουμε την δυνατότητα να ζυγίσουμε και να αξιολογήσουμε τις επιλογές μας και να καταλήξουμε στο τελικό σχέδιο δράσης.

13.Ζείτε μια ζωή που δεν σας αρέσει.

Ο τρόπος που υπολογίζεται η επιτυχία είναι το επίπεδο της ευτυχίας. Είστε ευτυχισμένοι; Αν όχι, κάντε κάτι για να το αλλάξετε. Ακόμα και η αίσθηση της ικανοποίησης δεν εγγυάται, ότι ζείτε την ζωή σας στο έπακρο. Αν δεν απολαμβάνετε την ζωή σας, ρίξτε μια ματιά και δείτε τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε για να οδηγηθείτε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Lifehack

Ακολουθήστε μας στο facebook: