Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
lifehacks13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή

13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή

Αν ένιωσες μια ανακούφιση και μια χαρά που βρήκες εδώ την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα «Από πάνω ή από κάτω το χαρτί;», ήδη μπορούμε να φανταστούμε την ευχαρίστηση σου με τα παρακάτω tips για πράγματα που κάνεις μια ζωή λάθος.

1. Το στέγνωμα των χεριών

Screen Shot 2016-04-17 at 22.54.27

Αν χρησιμοποιείς πάνω από ένα κομμάτι χαρτί για να στεγνώσεις τα χέρια, είσαι λάθος. Αντ’ αυτού δίπλωσε ένα κομμάτι χαρτί κατά μήκος και σκούπισε τα. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει την άμεση απορρόφηση του νερού μεταξύ των δύο στρωμάτων του χαρτίου. Έτσι, δεν θα χρειαστείς ποτέ ξανά ένα ολόκληρο ρόλο χαρτί για να σκουπίσεις τα χέρια!

2. Η στάση του σώματος στη λεκάνη (για το Νο2)

21

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, οι δυτικές τουαλέτες είναι εξαιρετικά βλαβερές για το έντερο. Δεν χρειάζεται να τρέξεις στην φύση για να πάρεις την σωστή θέση!  Όταν βρίσκεσαι στον κεραμικό θρόνο, χρησιμοποίησε απλά ένα σκαμνί κάτω από τα πόδια.

3. Ο τρόπος που ρυθμίζεις τους καθρέφτες του αυτοκινήτου

4. Ο τρόπος που καθαρίζεις τις πατάτες

things you do wrong 17

Οι αποφλοιωτές είναι για όσους θέλουν να σπαταλήσουν τον χρόνο τους άδικα. Πρώτα πλύνε και βράσε τις πατάτες με την φλούδα τους. Ύστερα βούτα τις σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα όλη η φλούδα θα γλιστράει αφήνοντας μόνο την σάρκα. Άσε που με αυτόν τον τρόπο νοστιμίζουν και παραπάνω! #νομνομνομ

5. Ο τρόπος που σπας τα αυγά

Χτυπώντας στην άκρη του μπολ ένα αυγό κάποια τσόφλια θα μείνουν και μετά άντε να τα βγάλεις. Για να το αποφύγεις αυτό χτύπα ελαφρά το αυγό στον πάγκο ή σε ένα ξύλο κοπής και στη συνέχεια άνοιξε το και με τα δύο χέρια. Κανένα ίχνος από τσόφλι!

6. Τραβάς το καζανάκι χωρίς να κλείσεις το καπάκι

21

Αν τραβάς το καζανάκι με το καπάκι πάνω φαντάσου όλα τα σωματίδια και τα μικρόβια που πρόκειται να εξαπλωθούν από την λεκάνη. Στον αέρα, στα ρούχα, πιθανώς και την οδοντόβουρτσά σου… Κράτα αυτήν την εικόνα στο μυαλό σου και κατέβασε το καπάκι της λεκάνης ΠΡΙΝ τραβήξεις την λαβή.

7. Ο τρόπος που τρως pizza

things you do wrong 07

Πεινάς σαν τρελός/ή και θες να φας ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσα. Την πιάνεις και όλο το τυρί ξεχειλίζει δεξιά και αριστερά. Τι φταίει; Ο τόπος που την κρατάς και… η βαρύτητα. Όταν κρατάς την πίτσα στην μέση με το ένα χέρι, το κέντρο βάρους λυγίζει την ζύμη. Για να το αποφύγεις αυτό, κράτα την πίτσα και σχημάτισε την σε σχήμα U (μην την διπλώσεις τελείως στην μέση, δεν είναι καμιά σκεπαστή πίτα), έτσι οι άκρες θα μείνουν τεντωμένες με όλο το τυρί πάνω.

8. Το καθάρισμα του καρπουζιού

f8931641d30ac78d4b6512930183be99

Για να φας ένα κομμάτι καρπούζι χωρίς να στάξουν τα ζουμιά, κόψε τις άκρες από την φέτα σχηματίζοντας ένα ρόμβο. Οι γωνίες θα σου επιτρέψουν να φας το φρούτο ομοιόμορφα χωρίς να λερωθείς.

9. Το άδειασμα χυμού από το κουτί Screen Shot 2016-04-17 at 22.57.15

Όταν αδειάζεις χυμό από ένα κουτί, το ένστικτό σου σου λέει να κρατάς το στόμιο προς τα κάτω και κοντά στο ποτήρι. Στην πραγματικότητα με τον τρόπο αυτό το  μόνο που γίνεται -όπως πολύ καλά έχει παρατηρήσει- είναι να πιτσιλάει παντού το υγρό. Γύρνα το κουτί ανάποδα και κράτα το στόμιο προς τα πάνω για ένα ομαλό αποτέλεσμα.

10. Ο τρόπος που κρατάς το burger

things you do wrong 11

Όπως με την πίτσα παραπάνω, έτσι και με το burger για να παραμείνουν όλα τα υλικά μέσα πρέπει να το κρατάς με τον σωστό τρόπο. Χρησιμοποίησε και τα δύο χέρια και στήριξε το burger όπως στην εικόνα.

11. Ο τρόπος που στεγνώνεις τα ποτήρια

things you do wrong 12

Όταν  βάζεις τα πιάτα να στεγνώσουν ανάποδα το νερό λόγω βαρύτητας γλιστρά προς τα κάτω. Οκ, και μετά που πάει; Μένει εγκλωβισμένο στην βάση δίνοντας στα πιάτα μια μυρωδιά μούχλας. Για να το αποφύγεις αυτό, άφηνε τα πιάτα να στραγγίζουν στο πλάι (σε ένα σημείο με κλίση) ή κρεμασμένα από ειδική βάση ώστε να μπορεί ο αέρας να εισχωρεί παντού.

12. Καθάρισμα lime

things you do wrong 23

Ποιος λεμονοστύφτης και ποια πιρούνια; Για να αποσπάσεις όσο περισσότερο χυμό από ένα lime κόψε εξωτερικά το φρούτο σε λωρίδες. Στην συνέχεια στύψε τις λωρίδες και στριφογύρνα το μπαστούνι σαν να στύβεις φρεσκοπλυμένη μπουγάδα. Όλος ο χυμός θα βρίσκεται στο ποτήρι σου με τον πιο εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο.

13. Το άνοιγμα μιας πλαστικής συσκευασίας

13 Things You're Probably Doing Wrong

Το άνοιγμα μιας πλαστικής συσκευασίας με ένα ψαλίδι μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο. Για να μην πάρεις το ρίσκο να κοπείς -και ακόμα περισσότερο να παιδευτείς- χρησιμοποίησε ένα ανοιχτήρι κονσέρβας.

14. Η κοπή μιας τούρτας/κέικ  

things you do wrong 24

Έχοντας μια τούρτα ξέρεις πως για να την φας πρέπει να την κόψεις σε τριγωνικά κομμάτια. Κι όμως, είναι ακόμα ένα λάθος που κάνεις! Κόψε τις τούρτες/κέικ στην μέση αφαιρώντας μια φέτα από εκεί. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να ενώσεις ξανά την τούρτα και να μην σου ξεραθεί.

Επιμέλεια: RISE

Τα πιο σημαντικά