13 πράγματα που οι άνδρες και οι γυναίκες κάνουν διαφορετικά

2 Φεβρουαρίου, 2016 7:02 ΜΜ
More videos

Είναι γεγονός πως οι άνδρες και οι γυναίκες είναι πολύ διαφορετικοί. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό απλά παρατηρώντας μικρά αλλά σημαντικά πράγματα στην καθημερινότητά τους καθώς επίσης είναι εμφανές και σε πράγματα που κάνουν με απόλυτη συνήθεια. Αν δεν είστε και τόσο σίγουροι για αυτό, δείτε τις παρακάτω εικόνες και θα αλλάξετε γνώμη.

1. Ξεντύνονται διαφορετικά.

275805-R3L8T8D-650-2

© pinterest   © livedoor

Οι άνδρες και οι γυναίκες βγάζουν τα ρούχα τους με διαφορετικό τρόπο. Πιο συχνά, οι άνδρες βάζουν το χέρι πίσω από τους ώμους τους και βγάζουν τη μπλούζα τους τραβώντας την κατά μήκος της σπονδυλικής τους στήλης από τον γιακά.

Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά, σταυρώνουν τα χέρια τους μπροστά τραβώντας τα ρούχα τους ενώ πιάνουν τις άκρες και τα γυρίζουν από μέσα προς τα έξω. Μπορεί οι άνδρες να χρησιμοποιήσουν και τις δύο μεθόδους αλλά οι γυναίκες δεν την αλλάζουν.

Αυτό δεν συμβαίνει επειδή έχουν μάθει σε αυτό τον τρόπο αλλά επειδή τα ρούχα των γυναικών είναι πιο εφαρμοστά άρα πιο δύσκολο να βγουν με τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι άνδρες.

2. Δείχνουν τα χέρια τους με διαφορετικό τρόπο.

Ζητώντας από άνδρες να δείξουν τα χέρια τους (εφόσον δεν έχουν τίποτα να κρύψουν), έχουν την τάση να τείνουν τις παλάμες τους σε αντίθεση με τις γυναίκες που δείχνουν το μπροστινό μέρος των χεριών.

 3. Πετούν μπάλες διαφορετικά.

Συνήθως οι άνδρες ρίχνουν τις μπάλες πάνω ή πίσω από το κεφάλι τους ενώ οι γυναίκες τις κρατούν μπροστά τους και τις πετούν από κάτω προς τα πάνω και με τα δύο χέρια. Γιατί; Κανείς δεν ξέρει.

4. Χασμουριούνται διαφορετικά.

276155-R3L8T8D-650-5

© pinterest   © dailymail

Paris Hilton και Tony Blair (πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας)

Οι άνδρες όταν χασμουριούνται καλύπτουν το στόμα τους με τη γροθιά τους ενώ οι γυναίκες με την παλάμη τους ανοιχτή. Ίσως επειδή ο γυναικείος τρόπος είναι πιο θηλυκός και κομψός.

5. Ακούν διαφορετικά τους ήχους.

Οι γυναίκες έχουν την αίσθηση της ακοής εντονότερη από τους άνδρες και ειδικεύονται στο να ακούν ήχους υψηλής συχνότητας. Περιέργως, ο θηλυκός εγκέφαλος είναι «προγραμματισμένος» να ακούει την κραυγή ενός παιδιού, ενώ οι άνδρες μπορούν αν κοιμηθούν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Αν ακουστεί μια γάτα που νιαουρίζει οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να την ακούσουν. Ωστόσο, εξίσου συναρπαστικό είναι το γεγονός πως οι άνδρες μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα από ποια κατεύθυνση έρχεται ο ήχος σε αντίθεση με τις γυναίκες. Έτσι οι άνδρες θα ενημερώσουν τη γυναίκα για το πιο μπορεί να είναι η γάτα που νιαούρισε προηγουμένως.

6. Κάθονται διαφορετικά.

275755-R3L8T8D-650-1

Τζένιφερ Λόπεζ και Τζόνι Ντεπ

Οι γυναίκες συνήθως κάθονται με τα πόδια τους σταυρωμένα ενώ συχνά τυλίγουν το ένα γύρω από το άλλο. Οι άνδρες προτιμούν να καθίσουν προς τα πίσω με τα πόδια τους σε απόσταση.

Αυτό οφείλετε κατά βάση στο ότι φορούν διαφορετικά ρούχα και δεν θεωρείτε καλή ιδέα για μια γυναίκα που φορά φούστα να κάτσε ως άνδρας. Από την άλλη πλευρά, η αντρική θέση έχεις τις ρίζες της στην εξέλιξη: Αυτή είναι η τυπική πόζα του «άλφα αρσενικού» και αποδεικνύει τον ανδρισμό του.

7. Διακρίνουν διαφορετικά το δεξί με το αριστερό.

Οι άνδρες ποτέ δεν μπερδεύουν το δεξί και το αριστερό καθώς το πιο δραστήριο μέρος του εγκεφάλου τους είναι είτε το ένα είτε το άλλο (όχι και τα δυο). Αν ρωτήσετε τις περισσότερες γυναίκες ποιο είναι το δεξί τους χέρι δεν θα σας απαντήσουν αυθόρμητα.

Συχνά, θα κοιτάξουν προς τα δεξιά ή θα σκεφτούν με ποιο χέρι γράφουν για να το υπενθυμίσουν στον εαυτό τους. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες σε όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το δεξί από το αριστερό.

8. Βλέπουν διαφορετικά.

276005-R3L8T8D-650-3

© 1tv

Οι άνδρες μπορούν να δουν καθαρά μπροστά και μακριά. Θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουν μάτια σαν κιάλια. Αυτό ονομάζετε όραση τούνελ, η όραση που επιτρέπει σε έναν κυνηγό να παρακολουθήσει το θήραμά του.

Αυτός είναι ο λόγος που πολλές φορές οι άνδρες κατηγορούν τις γυναίκες πως κρύβουν πράγματα. Ακόμη κι αν οι κάλτσες, τα κλειδιά ή το πορτοφόλι τους είναι στη σωστή θέση, οι άνδρες δεν μπορούν να τα δουν αν δεν είναι στο άμεσο οπτικό τους πεδίο.

Αντίθετα, οι γυναίκες έχουν πολύ καλή περιφερική όραση. Θεωρείτε πως αυτό είναι αποτέλεσμα τους γεγονότος πως μια γυναίκα πρέπει να βλέπει τι συμβαίνει γύρω της όσο περισσότερο μπορεί για να παρακολουθεί τα παιδιά της και να εντοπίζει τους κινδύνους.

Αυτές οι διαφορές μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες. Οι ασφαλιστικές εταιρίες ισχυρίζονται πως οι γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαία ατυχήματα με το αμάξι τους να συγκρούεται από την πλευρά τους.

Είναι όμως πιο πιθανό να το χτυπήσουν κατά τη διάρκεια παρκαρίσματος δεδομένου πως δεν έχουν αρκετά ανεπτυγμένη την αίσθηση του χώρου.

9# Δένουν τα μπουρνούζια τους διαφορετικά.

276105-R3L8T8D-650-4

© dailymail   © pinterest

Τσάρλι Σιν και Σκάρλετ Γιόχανσον

Οι γυναίκες τείνουν να δένουν το μπουρνούζι τους γερά στη μέση ενώ οι άνδρες στους γοφούς. Μερικοί λένε πως αυτό οφείλετε στο ότι οι γυναίκες θέλουν να τονίζουν το σώμα τους ακόμη και με φαρδιά ρούχα ενώ οι άνδρες δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Άλλοι πιστεύουν πως απλά είναι θέμα άνεσης.

10. Ερμηνεύουν τα αισθήματα με διαφορετικό τρόπο.

Λέγεται πως οι γυναίκες μπορούν να ερμηνεύσουν τα οπτικά, λεκτικά και όλα τα είδη σημάτων σχεδόν ακαριαία. Αν μια γυναίκα μπει σε ένα δωμάτιο με αγνώστους συχνά θα παρατηρήσει τον λιγότερο κοντινό της άνθρωπο, και θα επεξεργαστεί το ποιος περνά καλά με ποιον, ποιος όχι και ποια είναι οι διάθεσή τους.

Όταν ένας άνδρας μπει σε ένα δωμάτιο με αγνώστους θα ελέγξει γρήγορα το περιβάλλον, που είναι οι έξοδοι κινδύνου, θα ψάξει για γνωστά πρόσωπα και θα προσπαθήσει να δει ποιος είναι πιθανός εχθρός ή απειλή.

Επίσης, οι άνδρες δεν μπορούν να καταλάβουν πότε μια γυναίκα νιώθει προσβεβλημένη εκτός κι αν του το πει ευθέως ενώ η ίδια αναμένει να διαβάσει τα σημάδια ο άνδρας από μόνος του.

11. Διαχειρίζονται τα καθήκοντα με διαφορετικό τρόπο.

Οι άνδρες είναι ικανοί να συγκεντρωθούν μόνο σε ένα έργο μια δεδομένη στιγμή. Αν του μιλήσετε την ώρα που ξυρίζεται είναι πολύ πιθανό να κοπεί. Αντιθέτως, οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Ακόμη μια φορά, αυτό οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου τους και στην επιρροή των αρχαίων και κοινωνικά προσδιορισμένων ρόλων τους.

Χιλιάδες χρόνια πριν, αν ένας άνδρας δεν ήταν συγκεντρωμένος στο κυνήγι, η οικογένειά του θα πεινούσε. Ενώ, αν η γυναίκα ήταν καθαρά συγκεντρωμένη στο να μαζέψει μούρα ή ρίζες, τα παιδιά της ίσως βρίσκονταν σε κίνδυνο.

12. Αντιμετωπίζουν τα προβλήματα διαφορετικά.

275955-3-1-650-f2ab4a2e44-1471250494

© dailymail   © telegraph

Ντρου Μπάριμορ στo «Scream» και Έντουαρντ Νόρτον στο «Fight Club»

Συχνά, όταν μια γυναίκα αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα θα το μοιραστεί με τη μητέρα της, την καλύτερή της φίλη, το σύζυγό της ακόμη και το άτομο που κάθετε δίπλα της στο λεωφορείο. Θα το γράψει στο ημερολόγιό της, θα το στείλει σε μήνυμα σε κάποιον αποκαλύπτοντας τα πάντα και θα το γράψει σε post στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Όσο περισσότερο συζητά τα προβλήματά της, τόσο ευκολότερο είναι να το διαχειριστεί. Όταν ένας άνδρας έχει ένα πρόβλημα είναι πολύ πιθανό να κάτσει στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση και να μείνει σιωπηλός.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει το άγχος αποσπώντας τον εαυτό του από τα προβλήματά του. Όταν νιώσει πιο ήρεμος ψάχνει για λύση μόνος του. Το να του προσφέρει κάποιος συμβουλές και προτάσεις απλά θα τον ενοχλήσει.

13. Θυμούνται διαφορετικά κάποιες πληροφορίες.

Η μνήμη μιας γυναίκας είναι σαν ένα μεγάλο ντουλάπι με δεκάδες ράφια που όλα βρίσκονται στη σωστή θέση. Οι γυναίκες διατηρούν με ακρίβεια πληροφορίες για όλους όσους συναντούν και όσα συμβαίνουν.

Ποιος αγαπά τι φαγητό, πότε έχει κανείς γενέθλια, τι της ζήτησε να κάνει η μητέρα της και τι χρειάζεται το παιδί της για το σχολείο. Οι άνδρες από την άλλη πλευρά, σε γενικές γραμμές θυμούνται όσα θεωρούν σημαντικά, κάτι που πολλές φορές τους οδηγεί στο να κατηγορούν τις γυναίκες που γεμίζουν το κεφάλι τους με άσχετες πληροφορίες.

Δεν είναι ανάγκη να ανησυχείτε για αυτές τις διαφορές, αντίθετα θα πρέπει να χαίρεστε που υπάρχουν. Όπως λέγεται, τα αντίθετα έλκονται και αυτό είναι που δημιουργεί και αποτελεί τη μαγεία που γνωρίζουμε ως αγάπης.

Ακολουθήστε μας στο facebook: