13 κόλπα επιβίωσης από ταινίες που θα στείλουν κατευθείαν στον τάφο

28 Σεπτεμβρίου, 2017 1:10 ΠΜ
More videos

Οι πρωταγωνιστές στις ταινίες περιπέτειας καταφέρνουν να επιβιώνουν σε κάθε περίσταση: θανάσιμες πληγές, καιρικές συνθήκες και έλλειψη ζωτικών ικανοτήτων.

Δείτε παρακάτω τα 13 πιο κοινότυπα κόλπα επιβίωσης που δεν λειτουργούν στην πραγματική ζωή.

13. Βαμβακερά ρούχα

© High Lane/gaumont

Αιτία θανάτου: υποθερμία.

Γιατί: αν θέλετε να παραμείνετε ζωντανοί, μην φορέσετε σε καμία περίπτωση βαμβακερά ρούχα. Το βαμβάκι απορροφάει 27 φορές το βάρος του σε νερό. Επίσης, χρειάζεται πολύ ώρα για να στεγνώσει και τα βρεγμένα ρούχα απομακρύνουν 25 φορές πιο γρήγορα την θερμότητα.

Τι πρέπει να κάνετε: αν πρόκειται να πάτε για πεζοπορία, πάρτε μαζί σας ρούχα από πολυεστέρα, νάιλον ή μαλλί.

12. Πετάξτε το κινητό σας, αν δεν πιάνει σήμα

© Swiss Army Man/Cold Iron Pictures

Αιτία θανάτου: τα πάντα από άγρια ζώα μέχρι δίψα, πείνα και υποθερμία.

Γιατί: ας υποθέσουμε ότι έχετε χαθεί και δεν έχετε σήμα στο κινητό για να τηλεφωνήσετε κάπου. Ο πρωταγωνιστής μιας ταινίας θα πετάξει το κινητό του και μάλιστα με δραματικό τρόπο. Το κινητό σας δεν είναι άχρηστο ακόμα και αν δεν έχει σήμα: εξακολουθεί να εκπέμπει στους κοντινούς πύργους των τηλεφωνικών δικτύων και να σχεδιάζει έναν ψηφιακό χάρτη της διαδρομής σας, ώστε να εντοπίσουν οι διασώστες την τοποθεσία σας.

Τι πρέπει να κάνετε: μην πετάξετε το κινητό σας σε καμία περίπτωση. Για να εξοικονομήσετε μπαταρία, να το κλείνετε κάθε μισή ώρα.

11. Πέστε κάτω σε περίπτωση καταιγίδας

© Take Shelter/Sony Pictures Entertainment

Αιτία θανάτου: αστραπή.

Γιατί: το βρεγμένο χώμα είναι εξαιρετικός αγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, οπότε αυξάνετε τις πιθανότητες να σας χτυπήσει αστραπή. Για να παραμείνετε ζωντανοί, θα πρέπει να ελαχιστοποιήσετε την επαφή σας με το έδαφος.

Τι πρέπει να κάνετε: το πιο ασφαλές καταφύγιο είναι μέσα σε ένα κτίριο.

10. Πήδημα από ένα κινούμενο αυτοκίνητο

© Parker/Incentive Filmed

Αιτία θανάτου: τραύματα.

Γιατί: φανταστείτε ότι σας έχουν απαγάγει και σας πηγαίνουν με το αυτοκίνητο σε μια κρυψώνα. Κάποια στιγμή στην διαδρομή βρίσκετε έναν τρόπο και πηδάτε από το εν κινήσει αυτοκίνητο. Αν το κάνετε αυτό στην πραγματικότητα ή θα πεθάνετε ή θα μείνετε παράλυτοι και οι απαγωγείς θα σας πάνε στον προορισμό τους χωρίς κανέναν δισταγμό.

Τι πρέπει να κάνετε: αν εξακολουθείτε να θέλετε να το κάνετε, ανοίξτε την πόρτα όσο περισσότερο μπορείτε και σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στον δρόμο. Επίσης, πηδήξτε σε μια γωνία κάθετη με την κίνηση του αυτοκινήτου και κουλουριαστείτε για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να σπάσετε κάποιο από τα άκρα σας.

Μην προσπαθήσετε να επαναλάβετε κανένα από τα παραπάνω, αν δεν είστε επαγγελματίας κασκαντέρ.

9. Βρίσκετε την κατεύθυνσή σας, χρησιμοποιώντας τα βρύα των δέντρων

© The Lobster

Αιτία θανάτου: τα πάντα.

Γιατί: η εμπειρία λέει ότι τα βρύα φυτρώνουν στην βόρεια πλευρά του δέντρου. Αυτός ο κανόνας ισχύει μόνο στο βόρειο ημισφαίριο, αλλά και εκεί δεν λειτουργεί πάντα. Στα βρύα και τις λειχήνες αρέσουν η σκιά και η υγρασία. Πολλοί παράγοντες στη φύση μπορούν να δημιουργήσουν σκιά και υγρασία, ώστε να αναπτυχθούν τα βρύα και οι λειχήνες.

Τι πρέπει να κάνετε: αν δεν έχετε πυξίδα, χρησιμοποιήστε ένα ρολόι. Βάλτε το χέρι που έχετε το ρολόι μπροστά σας με κατεύθυνση προς τον ήλιο. Κόψτε στην μέση την γωνία από το χέρι που βρίσκεται το ρολόι και τις 12 ώρα. Αυτός ο δρόμος είναι ο νότος και ακριβώς απέναντι ο βορράς.

8. Φάτε χιόνι για να ξεδιψάσετε

© The Revenant/Regency Enterprises

Αιτία θανάτου: αφυδάτωση.

Γιατί: το χιόνι έχει χαμηλή πυκνότητα. Θα πρέπει να φάτε πολύ για να συμπληρώσετε ένα ποτήρι νερού. Ο λαιμός και τα δόντια σας δεν θα το αντέξουν αυτό και θα πεθάνετε.

Τι πρέπει να κάνετε: αν δεν έχετε άλλη επιλογή, θα πρέπει να λιώσετε χιόνι ή πάγο και μετά να τα πιείτε.

7. Μπορείτε να τρέξετε πιο γρήγορα από ένα άγριο ζώο

© The Canyon/JPierce

Αιτία θανάτου: το ζώο.

Γιατί: οποιοδήποτε άγριο ζώο είναι πιο γρήγορο και δυνατό από τον άνθρωπο. Αν δεν έχετε κάποιο όπλο μαζί σας, το ζώο θα νικήσει. Θα πρέπει να γνωρίζετε τις συνήθειες των άγριων ζώων των περιοχών που επισκέπτεστε.

Τι πρέπει να κάνετε: αν συναντήσετε μια αρκούδα, προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και προσπαθήστε να φωνάξετε βοήθεια. Μην προσπαθήσετε να χτυπήσετε την αρκούδα, γιατί θα την εξαγριώσετε. Αν συναντήσετε μια αγέλη λύκων, μην φωνάξετε, γυρίστε την πλάτη σας και περπατήστε ήρεμα προς την αντίθετη κατεύθυνση μέχρι να βρείτε ένα δέντρο να ανεβείτε.

6. Το ωμό κρέας θα κάνει καλό το μελανιασμένο μάτι

© Gangs of New York/Miramax Films

Αιτία θανάτου: μόλυνση.

Γιατί: το ωμό κρέας θα προκαλέσει μόλυνση στο μελανιασμένο μάτι σας και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο, αν είστε σε κάποια ερημική περιοχή.

Τι πρέπει να κάνετε: βάλτε παγοκύστες για 15- 20 λεπτά κάθε μια ώρα το πρώτο 24ωρο μετά τον τραυματισμό.

5. Μπορείτε να ανάψετε φωτιά μέσα σε σπηλιά

© In the Heart of the Sea/Village Roadshow Pictures

Αιτία θανάτου: θα θαφτείτε κάτω από την σπηλιά που θα καταρρεύσει.

Γιατί: η θερμότητα θα προκαλέσει διαστολή των βράχων και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση της σπηλιάς.

Τι πρέπει να κάνετε: να ανάψετε φωτιά έξω.

4. Μην αφήσετε κάποιον με τραύμα στο κεφάλι να κοιμηθεί

© Crash Site/ NGN Productions

Αιτία θανάτου: η έλλειψη ύπνου σίγουρα θα αποδυναμώσει τον ασθενή.

Γιατί: η πεποίθηση ότι αν κάποιος άνθρωπος με διάσειση κοιμηθεί, δεν θα ξαναξυπνήσει δεν είναι σωστή. Μάλιστα, αν η διάσειση είναι ελαφριά, ο ύπνος θα τον βοηθήσει να επανέλθει. Αν υπάρχουν πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως ναυτία ή έλλειψη προσανατολισμού, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα νοσοκομείο.

Τι πρέπει να κάνετε: αν ο ασθενής θέλει να κοιμηθεί, αφήστε τον.

3. Αν χαθείτε, πρέπει να αρχίσετε να μετακινήστε αμέσως

© The Grey/Liddell Entertainment

Αιτία θανάτου: τα πάντα.

Γιατί: οι διασώστες θα σας ψάξουν στο μέρος που υπάρχουν τα τελευταία ίχνη σας. Αν απομακρυνθείτε από αυτό το σημείο, το πιθανότερο είναι να χαθείτε περισσότερο και να μην σας βρίσκουν οι διασώστες.

Τι πρέπει να κάνετε: μην απομακρυνθείτε και περιμένετε τους διασώστες.

2. Μπορείτε να ξεφύγετε από έναν ανεμοστρόβιλο

© Into the Storm/New Line Cinema

Αιτία θανάτου: αν όχι ο ίδιος ο ανεμοστρόβιλος, τότε τα συντρίμμια που θα πετάγονται από αυτόν.

Γιατί: στις ταινίες οι πρωταγωνιστές παρακολουθούν αυτό το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο με την ησυχία τους. Στην πραγματικότητα, όμως θα είχαν σκοτωθεί από κάποια ιπτάμενη οροφή.

Τι πρέπει να κάνετε: κλείστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Πάρτε τα απολύτως απαραίτητα και κατεβείτε στο υπόγειο ή σε κάποιο δωμάτιο στο ισόγειο με όσο γίνεται περισσότερες πόρτες ανάμεσα σε εσάς και το εξωτερικό περιβάλλον.

1.Οι προειδοποιητικές πινακίδες περνάνε πάντα απαρατήρητες

© The Forest/AI-Film

Αιτία θανάτου: υπάρχουν πολλές επιλογές

Γιατί: Αν δείτε μια απαγορευτική πινακίδα στο δάσος, να ξέρετε ότι υπάρχει εκεί για έναν λόγο, τον οποίο δεν χρειάζεται να εξερευνήσετε. Τα περισσότερα θρίλερ ξεκινάνε με κάποιον που αγνοεί μια προειδοποιητική πινακίδα.

Τι πρέπει να κάνετε: να παραμείνετε ένας νομοταγής πολίτης.