13 γελοία και πολύ απλά προϊόντα που έκαναν τους δημιουργούς τους εκατομμυριούχους

6 Μαΐου, 2016 3:19 ΜΜ
More videos

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός απλών εφευρέσεων που μπορεί να φαίνονται προφανείς αλλά κανείς άλλος εκτός από τους δημιουργούς τους δεν τις είχε ποτέ σκεφτεί. Αυτά τα απλά πράγματα έκαναν τους δημιουργούς τους εκατομμυριούχους, καθιστώντας τους  απίστευτα πλούσιους.

Αυτή είναι ακριβώς η περίπτωση με τα ακόλουθα δεκατρία προϊόντα. Σας προτείνουμε να ψάξετε λίγο πιο κοντά στο κόσμο γύρω σας – ίσως , τα εκατομμύρια σας δεν παραμονεύουν τόσο μακριά!

Tο Smiley

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Harvey Ball εφηύρε την εικόνα Smiley το 1963. Πληρώθηκε μόλις $ 45 για τα δικαιώματα σε αυτή. Στη συνέχεια, τα δύο αδέλφια, Bernard και Murray στην Ισπανία, συνειδητοποίησαν ότι το  Smiley περιείχε τεράστιες δυνατότητες μάρκετινγκ. Κατάφεραν να κερδίσουν $ 50 εκατομμύρια με την πώληση της σαν μια εικόνα με δικαιώματα.

Το Rainbow Slinky

Αυτό είναι ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια στον κόσμο. Ο εφευρέτης της, Richard James, είχε την ιδέα αυτή  κατά λάθος, όταν έριξε ένα ελατήριο στο πάτωμα. Χάρη σε αυτό, ο James και η οικογένειά του κέρδισε  περίπου $ 250 εκατομμύρια.

Velcro

Η ιδέα για το βέλκρο ήρθε στον George de Mestral αφού παρατηρούσε τις ακίδες από τους σπόρους του φυτού κολλιτσίδα κάτω από ένα μικροσκόπιο. Εντυπωσιάστηκε από την ικανότητα των μικρών ακίδων του φυτού να προσκολλούνται  πάνω στο απολύτως τίποτα. Σήμερα, η εφεύρεση Mestral πωλείται σε όλον τον κόσμο και η μητρική της εταιρεία κερδίζει περίπου $100 εκατομμύρια ετησίως.

Τρελά Καλαμάκια

Κάποιος είχε την  ιδέα για να κάνει ένα παιδί να επιλέξει χυμό ή γάλα αντί για ανθρακούχα αναψυκτικά. Το αποτέλεσμα ήταν αυτά τα ασυνήθιστα σε σχήμα καλαμάκια. Έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή σε όλο τον κόσμο.

Μαξιλάρι Κατοικίδια

Τα παιδιά αγαπούν τα βελούδινα αρκουδάκια και τα χνουδωτά παιχνίδια. Η Jennifer Telfer κάποτε παρατηρήσει ότι στον γιο της άρεσε να χρησιμοποιεί αυτού του είδους τα παιχνίδια σαν μαξιλάρι. Συνειδητοποίησε ότι υπήρχε μια θέση για κάτι τέτοιο στην αγορά. Το αποτέλεσμα ήταν τα μεγάλα, άνετα, ‘γούνινα’ μαξιλάρια σε σχήμα διαφόρων ζώων. Είναι πλέον τα αγαπημένα ενός παιδιού.

Η Ιστοσελίδα του ενός εκατομμυριού pixel

Ο Alex Tew κατάφερε να κερδίσει σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια από μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα. Σαν φοιτητής, έψαχνε έναν τρόπο για να κερδίσει χρήματα για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών του. Η ιδέα που προέκυψε ήταν να πωλήσει θέσεις για διαφήμιση στην ιστοσελίδα του. Πούλησε μεμονωμένα pixel για μόλις ένα δολάριο το καθένα. Η ιδέα αγκαλιάστηκε από επιχειρηματίες και μεγάλες εταιρείες, που ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν διαφημιστικό χώρο με χαμηλό κόστος.

Beanie Babies

Τα Βελούδινα αρκουδάκια ήταν δημοφιλή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι φανταστικά ασφαλή παιχνίδια για τα παιδιά. Αλλά ο Ty Warner κατάφερε να προσφέρει στην αγορά ένα νέο είδος παιχνιδιού που ήταν γεμάτο με πλαστικά σφαιρίδια, ή ‘φασόλια’. Επειδή δεν πωλήθηκαν από τα δίκτυα λιανικής, θεωρήθηκαν συλλεκτικά αντικείμενα και ο Warner κέρδισε εκατομμύρια δολάρια.

Η κουβέρτα με μανίκια

Η ‘Snuggie’ είναι ένα απίστευτα απλό, και ταυτόχρονα απίστευτα δημοφιλές προϊόν. Χάρη σε μια διασκεδαστική αγγελία αυτή η κουβέρτα έχει γίνει αντικείμενο λατρείας. Δεν είναι γνωστό ακριβώς πόσα έχει κερδίσει από την  Snuggie, ο εφευρέτης του Scott Boilen, αλλά μέσα στον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας της πουλήθηκαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια κομμάτια.

Το Hula Hoop

Ένα άλλο παιχνίδι που έχει αποκτήσει απίστευτη δημοτικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πριν φύγει από την μόδα. Τα τελευταία χρόνια, το χούλα χουπ έχει για άλλη μια φορά προσελκύσει το ενδιαφέρον. 100 εκατομμύρια από αυτά έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο. Η ιδέα αναπτύχθηκε όταν κάποιος είδε μερικά παιδιά να παίζουν με στεφάνια από μπαμπού. Αντικατέστησε το μπαμπού με πλαστικό – και στη συνέχεια, και πολύ ξαφνικά, έγινε πλούσιος.

Το μπουκάλι ανάποδα

Αυτό το μπουκάλι με ένα ειδικό καπάκι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1991. Ο Paul Brown,ο εφευρέτης, κατάφερε να το πουλήσει στους παραγωγούς σαμπουάν, στην NASA και στην  Heinz, η οποία άρχισε να το χρησιμοποιεί με επιτυχία για τα δικά της προϊόντα. Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μπουκάλι έγινε τόσο δημοφιλές ώστε το 1995 ο Brown πούλησε την εταιρεία του, μαζί με τα δικαιώματα του σχεδιασμού για $ 14 εκατομμύρια.

Το λευκοπλάστ

Μπορεί να βρεθεί στο κουτί πρώτων βοηθειών κάθε νοικοκυριού. Είναι ένα από τα απλούστερα μέσα για την παροχή πρώτων βοηθειών, την περιποίηση μιας πληγής για να μην μολυνθεί και βοηθά στην θεραπεία. Το λευκοπλάστ εφευρέθηκε το1920 από έναν ερευνητή που εργαζόταν για την εταιρεία Johnson & Johnson, όταν η σύζυγός του κόπηκε ενώ έφτιαχνε το φαγητό. Σήμερα, αυτό είναι που πωλείται σε αφάνταστα μεγάλες ποσότητες.

Crocs

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα μάλλον σύντομο φαινόμενο, στην εποχή τους αυτά τα παπούτσια ήταν πολύ δημοφιλή. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτές οι πλαστικές παντόφλες θα γίνονταν  αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να ήταν για ινστιτούτα αισθητικής. Αλλά μετά την πρώτη παρτίδα πώλησης, οι δημιουργοί της Crocs είδαν την σημαντικά δυνητική αγορά.Η εταιρεία κέρδισει εκατομμύρια.

Τα χαρτάκια για σημείωση

Παρά το γεγονός ότι είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί με μια λωρίδα κόλλας που μπορεί εύκολα να κολλήσει σε διάφορα αντικείμενα, η δημοτικότητα αυτής της εφεύρεσης δεν έχει ακόμη σταματήσει. Ωστόσο, η ιδέα εμφανίστηκε τυχαία. Ο Spencer Silver έφτιαχνε  ενός νέου τύπου ισχυρή κόλλα, και έτυχε να εφεύρει αυτό που  τόσο εύκολα κολλά σε άλλες επιφάνειες και ταυτόχρονα αποκολλάται εύκολα. Η  εφεύρεση του έδωσε  $ 1 δις.

Με πληροφορίες από την σελίδα: lolwo