13 γεγονότα για τις γυναίκες που είναι απολύτως αληθινά

3 Φεβρουαρίου, 2018 5:27 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν πολλά βιβλία σχετικά με το πώς να κατανοήσει κανείς τις γυναίκες, αλλά δεν περιλαμβάνουν βιολογικά ή κοινωνικά στοιχεία. Για παράδειγμα, γιατί σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες ζουν περίπου 2-10 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες; Παρακάτω θα μάθετε μερικά απίστευτα πράγματα που αποδεικνύονται αληθινά.

#13 Οι γυναίκες βλέπουν περισσότερα χρώματα

© pixabay   © pixabay

Έχετε διαφωνήσει ποτέ με κάποια φίλη σας σχετικά με τις λευκές κουρτίνες που ισχυρίστηκε ότι είναι είτε κρεμ, είτε άλλου χρώματος; Λοιπόν, αυτό οφείλεται στο ότι οι γυναίκες βλέπουν κατά μέσο όρο 20% περισσότερες διαφορές στα χρώματα και τα σχήματα.

#12 Το γυναικείο σώμα έχει μικρότερη αντίσταση στο αλκοόλ

© pixabay

Το αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες, καθώς είναι πιο επιρρεπείς σε ηπατικές νόσους όπως η ηπατίτιδα (μια φλεγμονή του ήπατος) και είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από κίρρωση του ήπατος (μια χρόνια ασθένεια). Είναι επίσης πιθανότερο να υποφέρουν από εγκεφαλική βλάβη λόγο του αλκοόλ, από απώλεια διανοητικών λειτουργιών και από μειωμένο μέγεθος εγκεφάλου.

#11 Η ωριμότητα είναι ελκυστική

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι όσο πιο γόνιμη φαίνεται μια γυναίκα, τόσο πιο ελκυστική είναι. Έτσι, οι γυναίκες που έχουν γεννήσει, που έχουν ένα πολύ θηλυκό σώμα ή που δεν χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά, είναι πολύ ελκυστικότερες για τους άνδρες. Οι άνδρες το καταλαβαίνουν στη μυρωδιά μιας γυναίκας και στον τόνο της φωνής της.

#10 Η μέση γυναίκα θα φάει περίπου 2 κιλά κραγιόν κατά τη διάρκεια της ζωής της

© pixabay

Σύμφωνα με υπολογισμούς, με βάση τον μέσο αριθμό των κραγιόν που αγοράζει και φορά μια γυναίκα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, αποδεικνύεται πως γλείφει ή τρώει περίπου 2 κιλά κραγιόν. Αυτό μεταφράζεται σε 533,76 κραγιόν. Φυσικά, για ορισμένες γυναίκες αυτός ο αριθμός είναι υπερβολικά μεγάλος ή μικρός, ανάλογα με τη χώρα και τον πολιτισμό.

#9 Δεν τους αρέσει να παίρνουν ρίσκα

© pixabay

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι οι γυναίκες παίρνουν λιγότερα ρίσκα από τους άνδρες, και υπάρχει πράγματι ένας επιστημονικός λόγος γι ‘αυτό. Ο πρόσθιος φλοιός του εγκεφάλου, το τμήμα που ζυγίζει τις επιλογές κατά τη λήψη απόφασης, είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτός ήταν ο τρόπος εξέλιξης για να γίνουν οι γυναίκες καλύτεροι φροντιστές.

#8 Μπορούν να κάνουν τους άντρες τους να παχύνουν

© pixabay

Παραδόξως, πολλοί άντρες σε μακροχρόνιες σχέσεις γίνονται όλο και πιο ευτραφείς, και αυτό μπορεί να οφείλεται στις συντρόφους τους. Οι γυναίκες δημιουργούν μια κατάσταση «φροντίδας» που οδηγεί σε υπερβολική σίτιση του συντρόφου τους (με την πρόθεση να έχουν έναν ισχυρό άνθρωπο δίπλα τους). Υπάρχει επίσης η ασυνείδητη πρόθεση να γίνει ένας άντρας λιγότερο ελκυστικός σε άλλα θηλυκά.

#7 Βάζουν το στυλ πάνω από την άνεση

© pixabay

Αυτό δεν έχει επιστημονική εξήγηση αλλά μάλλον κοινωνική. Η κοινωνία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πιέζουν τις γυναίκες εδώ και αιώνες να έχουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο. Αυτό οδηγεί την πλειοψηφία των γυναικών να επιλέγουν μια κομψή εμφάνιση παρά την άνεσή τους.

#6 Έχουν αυξημένη όσφρηση

© pixabay

Όπως ακριβώς και στο παρελθόν, η αυξημένη αίσθηση της όσφρησης βοήθησε τους προγόνους μας να επιβιώσουν. Καθώς οι γυναίκες ήταν κυρίως συλλέκτριες, τις βοήθησε να επιλέγουν τα σωστά τρόφιμα για την οικογένειά τους.

#5 Τα κύτταρα του εγκεφάλου είναι πιο πυκνά στον γυναικείο εγκέφαλο

© pixabay

Κατά μέσο όρο, ο θηλυκός εγκέφαλος είναι κατά 9% μικρότερος από τον ανδρικό. Αλλά αυτό δεν έχει καμία επίδραση στις γνωστικές ικανότητες, αφού η μέτρηση των κυττάρων είναι η ίδια και είναι απλά πυκνότερα.

#4 Είναι οι αφανείς ήρωες των εφευρέσεων

© pixabay

Η Μαίρη Άντερσον εφηύρε τους υαλοκαθαριστήρες το 1903. Επιπλέον, οι γυναίκες με την πάροδο των χρόνων έχουν κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για εφευρέσεις όπως: πάνες μιας χρήσης, χάρτινες σακούλες, μη αντανακλαστικό γυαλί, κάδος απορριμμάτων ποδιού, πλυντήριο πιάτων και πολλές άλλες καινοτομίες.

#3 Τα τακούνια ήταν για τους άνδρες

© pixabay

Τη δεκαετία του 1600, τα τακούνια χρησιμοποιήθηκαν στη γυναικεία μόδα για να μιμηθούν τους άνδρες που τα φορούσαν ως ένδειξη της αρρενωπότητας και του κύρους τους.

#2 Ανάγνωση προσώπων

© pixabay

Από την αρχή της ζωής τους, οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να διαβάζουν πρόσωπα, χειρονομίες και ήχους φωνής. Αυτά, τις καθιστούν ανώτερους συνομιλητές και κοινωνικούς ηγέτες. Ακόμη και σε μια ομάδα ανθρώπων, όλες οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις θα καθοδηγούνταν κατά πάσα πιθανότητα από ένα θηλυκό και όχι από ένα αρσενικό.

#1 Ζουν περισσότερο

© pixabay

Μερικές φορές, οι διαφορές διάρκειας ζωής μεταξύ ανδρών και γυναικών μπορεί να είναι περισσότερο από μια δεκαετία, αλλά κατά μέσο όρο είναι τουλάχιστον 2-3 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα ανθρώπινα θηλυκά όντα. Για παράδειγμα, οι γυναίκες ουρακοτάγκοι και χιμπατζήδες ξεπερνούν τους αρσενικούς σε διάρκεια ζωής.

Ακολουθήστε μας στο facebook: