13 έξυπνες ιδέες για να καθαρίσετε τις απρόσιτες επιφάνειες.

Αυγ 15, 2016 11:33 ΠΜ
More videos

Ο καθαρισμός ενός σπιτιού είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Αν σκεφτούμε και τα σημεία όπου είναι δύσκολο να έχει κανείς πρόσβαση τότε το ξεσκόνισμά τους γίνεται μια ατελείωτη μάχη.

Ωστόσο, εμείς αρνούμαστε να δεχτούμε την ήττα και έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με τα πιο αποτελεσματικά κόλπα για να σας βοηθήσουν να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό. Πλέον και τα δυσπρόσιτα σημεία θα παραμένουν καθαρά χωρίς επιπλέον κόπο.

#1 Καθαρίζοντας της περσίδες1

© Good Housekeeping

Ένας τρόπος για να καθαρίσετε τις περσίδες, είναι να σταθεροποιήσετε με λαστιχάκια ένα ύφασμα που κρατά την σκόνη σε μια πιάστρα.  Επί της ευκαιρίας, αυτό το κόλπο χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες καθαριστές.

#2 Σκουπίστε τα πλαίσια των παραθύρων2

© Pinterest

Ένας υπέροχος τρόπος για να καθαρίσετε τα πλαίσια των παραθύρων είναι χρησιμοποιώντας το ρολό από το χαρτί κουζίνας ως ακροφύσιο της σκούπας. Φτιάξτε το από μαλακό χαρτόνι ώστε να του δώσετε σχήμα για να έχει πρόσβαση στις γωνίες.

#3 Καθαρίζοντας δυσπρόσιτες περιοχές του αυτοκινήτου3

© Good Housekeeping

Για να κάνετε το εσωτερικό του αμαξιού σας να λάμπει, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα και καθαρίστε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία.

#4 Καθαρίζοντας το πληκτρολόγιο4

© Good Housekeeping

Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο ενώ είστε στο γραφείο. Απλά διπλώστε στη μέση ένα χαρτί με την κολλητική πλευρά προς τα έξω. Τυλίξτε το γύρω από τα κλειδιά σας και περάστε το ανάμεσα στα πλήκτρα για να συλλεχθεί όλη η σκόνη και τα ψίχουλα.

#5 Απομακρύνετε τη σκόνη από το στρώμα σας5

© Realsimple

Ρίξτε μαγειρική σόδα στο στρώμα μέχρι να κάνει μια λεπτή στρώση. Περιμένετε 10 λεπτά και σκουπίστε την.

#6 Απομακρύνετε τα άλατα του σκληρού νερού από τη βρύση σας 6

© Good Housekeeping

Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα και μαγειρική σόδα.

#7 Καθαρίζοντας τη θήκη των μαχαιριών 7

© Funsuslik

Γεμίστε τον νεροχύτη με ζεστό νερό και σαπούνι. Βυθίστε μέσα την θήκη και αφήστε την για 10 λεπτά. Σκουπίστε την με ένα σφουγγάρι.

#8 Καθαρισμός των αμπαζούρ 8

© Funsuslik

Κρατήστε μακριά τη σκόνη από τα υφασμάτινα αμπαζούρ χρησιμοποιώντας το κυλινδρικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση τριχών των κατοικίδιων από τα ρούχα σας.

#9 Καθαρισμός κηλίδων σε δυσπρόσιτα σημεία του ντους9

© Newsbit

Εφαρμόστε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και μαγειρικής σόδας στην βρώμικη περιοχή. Αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά και μετά τρίψτε το με μια σκληρή βούρτσα.

#10 Καθαρισμός του τηλεφώνου του ντους10

© Liveinternet

Αναμίξτε 1/3 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα με 1 φλιτζάνι ξύδι. Γεμίστε μια πλαστική σακούλα με το μείγμα και τυλίξτε το γύρω από το τηλέφωνο του ντους. Για να το κρατήσετε στη θέση του χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι. Αφήστε το εκεί για 2-3 ώρες.

#11 Καθαρισμός αεραγωγού του κλιματισμού11

© Nifty

Τυλίξτε μια πετσέτα με καθαριστικό σε ένα μαχαίρι και μαζέψτε τη σκόνη από τους αεραγωγούς. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

#12 Πλύσιμο κουρτίνας μπάνιου12

© Bedbathandbeyond

Ο καθαρισμός της κουρτίνας του μπάνιου στο πλυντήριο είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να φανεί και πάλι σαν καινούρια. Μην ξεχάσετε να την τυλίξετε με μερικές πετσέτες ώστε να μην υποστεί ζημιά.

#13 Απαλλαγείτε από τα σημάδια στον λινοτάπητα13

© WikiHow

Χρησιμοποιώντας μια κανονική γόμα μολυβιού μπορείτε να απομακρύνεται τα μαύρα σημάδια από τον λινοτάπητά σας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: