13 εξαιρετικές ιδέες για τον κήπο σας που θα τον μεταμορφώσουν σε παράδεισο

Απρ 20, 2017 6:42 ΠΜ
More videos

Ένας μεγάλος λαχανόκηπος, δεν σημαίνει μόνο φρέσκες σαλάτες, αλλά και μεγάλη προσπάθεια. Το να εργάζεστε στον κήπο σας, είναι δύσκολο αλλά τα αποτελέσματα μπορούν να σας κάνουν υπερήφανους.

Παρακάτω θα δείτε μερικές καλές ιδέες για το πώς να δημιουργήσετε έναν καταπληκτικό κήπο και να απολαύσετε την φροντίδα του.

Υπερυψωμένα παρτέρια

© (с) Alison Hancock / shutterstock.com   ©     © Multi-level garden

Αυτά τα δημιουργήματα, μπορούν να σας αποτρέψουν από το να αποκτήσετε πόνους στην πλάτη και τα γόνατα, ενώ αποτελούν και έξυπνη διακόσμηση για τον κήπο σας. Επιπλέον, είναι εύκολο να τα φτιάξετε: τοποθετήστε μαζί τις ξύλινες πλάκες, βάλτε χαρτόνι ή μεταλλικό πλέγμα στο κάτω μέρος και γεμίστε τα με χώμα.

Είναι μια πρωτότυπη ιδέα που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο.

© (с) Sergey Rybin / shutterstock.com

Κήπος- σκάλα

© (с) Hannamariah / shutterstock.com

Αν το σπίτι σας βρίσκεται σε πλαγιά, αυτή η ιδέα θα σας φανεί χρήσιμη.

Κρεμαστός κήπος

© (с) lzf/ shutterstock.com

Είναι μια πολύ καλή ιδέα για όσους δεν θέλουν να σκύβουν. Λειτουργεί ιδανικά με τα λουλούδια και τις φράουλες.

Προστατευτικό στρώμα

© (с) chuyuss / shutterstock.com

Μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια του εδάφους με οργανικό λίπασμα, που δεν επιτρέπει στις ακτίνες του ηλίου να περνούν. Έτσι, μπορείτε να ξεχάσετε τα ζιζάνια γιατί δεν θα μπορέσουν να αναπτυχθούν εκεί.

Αναρριχώμενα φυτά

© (с) ThomBal / shutterstock.com

Με αυτό τον τρόπο, θα εξοικονομήσετε χώρο και θα έχετε μια όμορφη διακόσμηση. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με αναρριχώμενα φυτά και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια όμορφη αψίδα.

Επίσης, θα μπορούσατε να δέσετε τα κλίματα σε μια πέργκολα.

© (с) Alison Hancock / shutterstock.com

Η δημιουργία της πέργκολας, είναι εύκολη: χρειάζεστε ένα συνθετικό σπάγκο και ξύλινες δοκούς.

Κήπος τοίχου

© (с) Akespyker / shutterstock.com

Ένας κάθετος λαχανόκηπος, θα ήταν αρκετά βολικός και πρακτικός. Τα φυτά που αναπτύσσονται σε τοίχους, μπορούν να προστατέψουν το σπίτι σας από την ηλιακή θερμότητα.

Σύστημα άρδευσης

© (с) Africa Studio / shutterstock.com

Φροντίστε τον κήπο σας, εγκαθιστώντας ένα βολικό σύστημα άρδευσης. Θα χρειαστείτε 2 σωλήνες, μια πλευρική δοκό και ψεκαστήρες. Βάλτε τα όλα μαζί, όπως φαίνεται στην εικόνα. Η πλάτη σας θα σας ευχαριστεί!

Αυτοσχέδιο σύστημα στάγδην άρδευσης με πλαστικά μπουκάλια

© finecraftguild.com

Είναι ένας εξαιρετικός και απλός τρόπος να ποτίσετε τα φυτά σας. Πάρτε πλαστικά μπουκάλια των 2 λίτρων, κάντε 2 ή περισσότερες τρύπες σε όλες τις πλευρές τους και 2 τρύπες στη βάση τους. Έπειτα, φυτέψτε τα φυτά σας δίπλα τους. Γεμίστε τα μπουκάλια με νερό και τελειώσατε. Το νερό θα μεταφερθεί αργά στις ρίζες. Με αυτό τον τρόπο ποτίσματος, θα αποφύγετε την εμφάνιση του μύκητα και θα μειώσετε κάποια προβλήματα των φύλλων.

Φράχτης

© (с) ThomBal / shutterstock.com

Η περίφραξη από ανθεκτικά υλικά, μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να προστατέψετε τα παρτέρια σας από τρωκτικά. Σίγουρα θα δυσκολευτούν να τα βγάλουν πέρα με ένα φράχτη από πέτρες ή τούβλα.

Διακόσμηση με λουλούδια

© (с) Jamie Hooper / shutterstock.com

Φυτέψτε μερικά λουλούδια κατά μήκος των παρτεριών. Όχι μόνο θα δείχνουν όμορφα και θα μυρίζουν ωραία, αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την εμφάνιση παρασίτων.

Ένας πλακόστρωτος διάδρομος

© www.diyncrafts.com

Καθαρίστε την περιοχή που θέλετε ώστε να δημιουργήσετε ένα πλακόστρωτο διάδρομο και τοποθετήστε τη φόρμα σχεδίου. Αναμείξτε μια σακούλα τσιμέντο με νερό και ρίξτε το μείγμα στο πλαίσιο. Κάντε ομαλή την επιφάνεια και σηκώστε το προσεκτικά. Έτσι, θα έχετε ένα όμορφο μονοπάτι στον υπαίθριο χώρο σας.

Εναλλακτικά παρτέρια

© (с) HildaWeges Photography  / shutterstock.com

Χρησιμοποιώντας την φαντασία σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε διάφορα υλικά ως αυτοσχέδια παρτέρια. Μερικά από αυτά, είναι τα κουτιά αλουμινίου, τα βυτία, τα πλαστικά κιβώτια και άλλα. Είναι εξαιρετικά και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τον κήπο που θέλετε.

Ακολουθήστε μας στο facebook: