13 Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται με ξένη σημαία στους Ολυμπιακούς στο Ριο.

8 Αυγούστου, 2016 12:09 ΠΜ
More videos

Θεώρησαν ότι δεν ήταν φιλόξενη η Ελλάδα μαζί τους.

Συνολικά 13 ελληνικής καταγωγής αθλητές αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου με ξένη σημαία. Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή» αναφέρεται πως κάποιοι από αυτούς μετοίκησαν για προσωπικούς λόγους και άλλοι γεννήθηκαν στις νέες πατρίδες τους.

Ειδικότερα, οι τρίδυμες 18χρονες από το Βόλο, Ειρήνη-Μαρίνα, Άννα-Μαρία και Βασιλική Αλεξανδρή μετακόμισαν στην Αυστρία καθώς όπως υποστηρίζουν η Ομοσπονδία πραγματοποιούσε μεροληπτικές μεροληπτικές κλήσεις στην εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης.

Μία προπονήτρια αναγνώρισε το ταλέντο τους και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Στην Αυστρία μένουν σε αθλητικό κέντρο όπου υπάρχει και σχολείο και προετοιμάστηκαν σε άριστες συνθήκες.

Στην Αυστρία έχουν ήδη χαρίσει ένα ασημένιο μετάλλιο από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Αθλημάτων στο Μπακού το 2015 ενώ στο Ρίο θα βρεθούν αντιμέτωπες και με το ελληνικό ντουέτο. Στην ολυμπιακή πισίνα θα μπουν η Ειρήνη-Μαρίνα και η Αννα-Μαρία (η Βασιλική είναι αναπληρωματική), ενώ οι γονείς τους θα τις παρακολουθούν από την τηλεόραση στον Βόλο.

Οι τρίδυμες Ειρήνη-Μαρίνα, Αννα-Μαρία και Βασιλική Αλεξανδρή αναγκάστηκαν να μετακομίσουν.

kathimerini

Θέση στα μετάλλια διεκδικεί και η  Άρτεμις Γκαβέζου – Κάστρο με την ομάδα ανσάμπλ της Ισπανίας. Η Άρτεμη έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά, στο ατομικό.

ÑÕÈÌÉÊÇ ÃÕÌÍÁÓÔÉÊÇ / GYMNASTICS

Ωστόσο, έυγε από την Ελλάδα με προορισμό τη χώρα καταγωγής της μητέρας της για σπουδές όπου από το 2013 είναι μέλος της ισπανικής ομάδας. αλλά πήγε στη χώρα της μητέρας της για σπουδές και από το 2013 αποτελεί μέλος της «φούριας ρόχας».

Η ιστιοπλόος Αφροδίτη Ζέγκερς είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση γράφει η Καθημερινή. Η ίδια μιλώντας στην εφημερίδα τονίζει ότι αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα και να ταξιδέψει στην Ολλανδία και υπογραμμίζοντας: «Οι συνθήκες ήταν απογοητευτικές.

Εδώ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σε στηρίζουν άριστοι τεχνικοί και επιστήμονες, ενώ ο πρόεδρος, ο οποίος υπήρξε πετυχημένος ιστιοπλόος, βρίσκεται συνεχώς δίπλα από τους αθλητές». Στο Ρίο θα αγωνιστεί στην κατηγορία 470.

Επίσης, ο Σιδέρης Τασιάδης θα αγωνιστεί στο κανό σλάλομ με τη Γερμανία, ο Θανάσης Κοκκινάκης στο τένις με την Αυστραλία, η Λία Γιανίτσας στο πόλο με την Αυστραλία, ο Ζοσέφ Πολοσιφάκης στην ξιφασκία με τον Καναδά, η Ντόνα Νακάλις στο μοντέρνο πένταθλο με τον Καναδά, Κώστας Λουλούδης στην κωπηλασία με τη Μεγάλη Βρετανία, η Ελεν Μαρούλις στην πάλη με τις ΗΠΑ, Δημήτρης Χονδροκούκης στο στίβο με την Κύπρο και ο Αντώνης Μαρτασίδης στην άρση βαρών με την Κύπρο.

Πηγή: kathimerini

Ακολουθήστε μας στο facebook: