13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις που δημιουργήθηκαν από την ίδια την φύση.

10 Μαΐου, 2016 3:39 ΜΜ
More videos

Η Μητέρα Φύση είναι ο πιο εκπληκτικός δημιουργός που υπάρχει. Τα αριστουργήματά της είναι τόσο εκπληκτικά και εντυπωσιακά, που πολλές φορές μας κάνουν να αναρωτιόμαστε, αν υπάρχουν πραγματικά στον πλανήτη μας ή είναι φανταστικά.

Δείτε παρακάτω 13 καταπληκτικά μέρη του πλανήτη, που θα σας κάνουν να μην πιστεύετε στα μάτια σας.

Ένας υποθαλάσσιος καταρράκτης

1

2

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση βρίσκεται στις ακτές του Μαυρίκιου και μοιάζει με υποθαλάσσιους καταρράκτες.

Μια απλή εικόνα

3

Δεν πρόκειται για πίνακα κάποιου εξπρεσιονιστή ζωγράφου. Στο πρώτο επίπεδο υπάρχουν νεκρά δέντρα κατά την διάρκεια ενός ηλιοβασιλέματος και πίσω βρίσκονται οι αμμόλοφοι στην Ναμίμπια.

Μια ταραγμένη θάλασσα

4

5

Αυτά τα σύννεφα δημιουργούν την αίσθηση, ότι υπάρχει μια θάλασσα στον ουρανό.  Τα σύννεφα αυτά ονομάζονται Undulatus asperatus και είναι ένα σπάνιο είδος σύννεφων, που μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά δεν είναι καθόλου επικίνδυνα.

Μια μαγική λίμνη

6

7

Η λίμνη Uyuni είναι γνωστή για τις οπτικές διαστρεβλώσεις που προκαλεί, λόγω της παντελούς έλλειψης αντικειμένων στην επιφάνειά της. Κατά τη διάρκεια των βροχών, το αλκαλικό έδαφος της λίμνης μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο καθρέφτη. Η λίμνη καλύπτεται από ένα λεπτό και κρυστάλλινο πάγο, που αντανακλά τον ουρανό και εξαφανίζει τον ορίζοντα.

Στην κόψη του γκρεμού

8

Ο άντρας εδώ φαίνεται σαν να περπατάει στην άκρη του γκρεμού, αλλά στην πραγματικότητα είναι η όχθη ενός ποταμού στο φαράγγι Glen.

Μια άβυσσος

9

Νομίζετε, ότι αυτά τα δυο αγόρια πηδάνε μέσα στην άβυσσο; Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια φωτογραφία του Jacob Well, που έχει τραβηχτεί στο Τέξας. Είναι μια τεράστια πηγή με τόσο καθαρό νερό, που φαίνεται σαν άλμα στο κενό.

Το σχήμα ενός δέντρου

10

Είναι εκβολές ποταμού ή ένα δέντρο; Δεν είναι τίποτα από τα δυο. Είναι σχήματα που δημιουργούνται στην Μπάχα της Καλιφόρνια, λόγω του υψηλού εύρους της παλίρροιας στα ρηχά νερά που εμφανίζονται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Πέτρινα κύματα

11

112

Στα σύνορα μεταξύ Αριζόνας και Γιούτα υπάρχουν αυτοί οι μοναδικοί βραχώδεις σχηματισμοί. Σχηματίζονται εδώ και χιλιάδες χρόνια από αμμόλοφους, που σταδιακά μετατράπηκαν σε βράχους. Η συνεχής επίδραση της βροχής και των ανέμων έχει παίξει μεγάλο ρόλο στον σχηματισμό τους.

Ένας δρόμος στο βουνό

13

14

Με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν ένας δρόμο στο βουνό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο ποταμός Κολοράντο.

Φλεγόμενος ανεμοστρόβιλος

15

16

Αυτό που βλέπετε δεν είναι ένας φλεγόμενος ανεμοστρόβιλος, που δεν υπάρχει καν, αλλά ο ποταμός Rio Tinto στην Ισπανία, που είναι γεμάτος με απόβλητα από τις εξορύξεις που γίνονται στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα των εργασιών εξόρυξης, ο ποταμός έχει γίνει όξινος. Το έντονο κόκκινο χρώμα του νερού προκαλείται από το υψηλό ποσοστό των βαρέων μετάλλων.

Ηλιακά φαντάσματα

17

Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως παρήλιο και συνήθως προκαλείται από τη διάθλαση του ηλιακού φωτός από κρυστάλλους πάγου, που παρασύρονται στην ατμόσφαιρα.

Ένας ιστός αράχνης

18

Αν δείτε προσεχτικά, θα παρατηρήσετε, ότι κάθε σταγόνα ξεχωριστά κρέμεται από έναν ιστό αράχνης.

Δικέφαλη ζέμπρα

19

20

Η εναλλαγή του μαύρου και του λευκού απενεργοποιεί την ικανότητά  για τον εντοπισμό των άκρων των αντικειμένων και γι ‘αυτό βλέπουμε αυτή την ζέβρα δικέφαλη.

Ακολουθήστε μας στο facebook: