Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
διάφορα13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους...

13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Όταν αρρωσταίνει ένα ζωάκι η πιο εύκολη λύση είναι να πούμε “Δεν τρέχει τίποτα, δεν είναι και άνθρωπος”. Αν όμως αναλογιστούμε πόσες φορές τα ζώα μας κάνουν να χαμογελάμε και πόση χαρά μας δίνουν με την αγάπη τους, τότε θα καταλάβουμε ότι αξίζει να τους παρέχουμε το 100% των δυνατοτήτων τους για να κάνουμε τη σύντομη ζωούλα τους καλύτερη.

Παρακάτω θα δείτε τα παραδείγματα ζώων που έχασαν κάποιο μέλος τους κι όμως, χάρη στη φροντίδα των διασωστών και των γιατρών τους μπορούν σήμερα να χαίρονται τη ζωή τους με ένα τεχνητό μέλος! Μας δίνουν μάλιστα όμορφα μαθήματα ζωής!

1.) Motala το ελεφαντάκι

tilestwra.gr : desktop 1414013673 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Το 1999, το ελεφαντάκι που βλέπετε έχασε το πόδι του πατώντας σε μια νάρκη που είχε ξεμείνει στο δάσος από τον πόλεμο Burmese-Thai war in the forest. Πήρε 10 χρόνια μέχρι να γίνει η κατάλληλη επέμβαση που θα έκανε καλύτερη τη ζωή του μικρού ζώου και σήμερα πια στα 50 του μπορεί να περπατάει δίχως κανένα πρόβλημα!

2.) Yu Chan η χελώνα

tilestwra.gr : desktop 1414013674 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Δεν έφταιγε το δίχτυ των ψαράδων αλλά το πιθανότερο είναι η μικρή χελώνα να έχασε το πόδι της από κάποια επίθεση καρχαρία. Της πρόσθεσαν ένα γιλέκο με προσαρτημένα πόδια και πλέον είναι μόνιμη κάτοικος και δεινή κολυμβήτρια του Suma Aqualife Park της Ιαπωνίας.

3.) Oscar η γάτα

tilestwra.gr : desktop 1414013669 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Αυτή η γατούλα έχασε τα δυο πίσω πόδια της μετά από ένα ατύχημα με τη μηχανή θερισμού στη φάρμα που ζούσε. Ο γιατρός Noel Fitzpatrick και η ομάδα του από το University College London έδωσαν δυο τεχνητά μέλη στο γατάκι, τα οποία έχουν καλυτερεύσει τη ζωή του!

4.) Chris P. Bacon το Γουρουνάκι

tilestwra.gr : desktop 1414013688 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Αυτός ο μικρούλης, εξαιτίας μιας γενετικής δυσμορφίας γεννήθηκε χωρίς τα δυο πίσω πόδια του. Οι ιδιοκτήτες του όμως του προσάρτησαν στο σημείο εκείνο τα τροχάκια που βλέπετε κι έτσι σήμερα ο μικρός Chris εμψυχώνει άρρωστα παιδιά σε νοσοκομεία παίδων που επισκέπτεται!

5.) Bunker ο γερανός των αμμόλοφων

tilestwra.gr : desktop 1414013670 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Μια αδέσποτη μπαλιά κάποιου που έπαιζε γκολφ ακρωτηρίασε αυτό τον όμορφο γερανό, αλλά οι ορθοπεδικοί και κτηνίατροι του Denver έκαναν τα πάντα για να τον βοηθήσουν με ένα τεχνητό μέλος. Σε λίγο καιρό θα αφεθεί ελεύθερος, μέχρι να συνηθίσει και το πόδι του!

6.) Macho το Αλογάκι

tilestwra.gr : desktop 14140136881 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Ο Macho, όπως ονομάστηκε από τους διασώστες του, βρέθηκε άσχημα τραυματισμένος σε ένα δρόμο στην Ινδία. Το πόδι του έπρεπε να ακρωτηριαστεί, αλλά η ζωή του έχει γίνει ήδη καλύτερη χάρη στο τεχνητό μέλος που του χάρισαν οι γιατροί!

7.) Ο Τρίποδος το Λάμα

tilestwra.gr : desktop 1414013676 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Οι εκτροφείς λάμα και άλπακα Sherry Hughes και Marc Field ανακάλυψαν αυτό το μικρό λάμα στη γη τους. Κούτσαινε πονεμένο και το πόδι του έπρεπε να αφαιρεθεί. Οι δυο αγρότες συγκέντρωσαν λεφτά και κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα τεχνητό μέλος για το μικρό λάμα.

8.) Fuji το δελφίνι.

tilestwra.gr : desktop 1414013678 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Στα 34 χρόνια του, μια παράξενη και άγνωστη αρρώστια πρόσβαλλε το δελφινάκι που βλέπετε. Η ασθένεια αυτή του κόστισε ένα μεγάλο μέρος της ουράς του και παρότι η Fuji μπορεί να κολυμπήσει και χωρίς την ουρά, το πρόσθετο μέλος που της εξασφάλισαν οι άνθρωποί της την κάνει πιο χαρούμενη και περήφανη!

9.) Septimus η χελώνα

tilestwra.gr : desktop 14140136911 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Ενώ ήταν σε χειμερία νάρκη, αρουραίοι έφαγαν τα μπροστινά πόδια της τα οποία μολύνθηκαν ανεπανόρθωτα. Ανακαλύφθηκε από τον Darren Strand και την κόρη του που την πήραν στον κτηνίατρο. Ο γιατρός χρησιμοποίησε τις ρόδες από ένα αεροπλάνο μοντελιστών και τώρα ο Septimus, όπως ονομάστηκε η χελώνα, μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε λαγό στο τρέξιμο!

10.) Meadow το Μοσχαράκι

tilestwra.gr : desktop 1414013682 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Ο Meadow ανακαλύφθηκε από την Nancy Dickenson στην αυλή ενός γείτονα. Τα κρυοπαγήματα είχαν καταστρέψει τα αυτιά του και τα πίσω πόδια του. Το ζωάκι κανονικά δεν θα γλίτωνε το σφαγείο ή την ευθανασία αλλά η Nancy επένδυσε σε ένα ζευγάρι τεχνητά πόδια για το μοσχαράκι, το οποίο σήμερα είναι σχεδόν σαν μέλος της οικογένειάς της!

11.) Emma το μικρό γαϊδουράκι

tilestwra.gr : desktop 1414013685 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Γεννήθηκε με μια δυσπλασία που εμποδίζει τα άκρα της να αναπτυχθούν. Ένα από τα δυο πίσω πόδια της μάλιστα δεν αναπτύχθηκε ποτέ όσο τα υπόλοιπα αλλά χάρη στο προσθετικό μέλος το ζωάκι μπορεί να περπατήσει και να τρέξει ευτυχισμένο!

12.) Nakio το κουτάβι

tilestwra.gr : desktop 1414013686 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Ανακαλύφθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Τ πόδια του και η ουρά του είχαν ξεπαγιάσει και η κατάστασή του γενικότερα δεν ήταν καλή. Τμήμα της μύτης του, της ουράς καθώς και τα 4 πόδια του χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν. Οι διασώστες και πλέον ιδιοκτήτες του κατάφεραν να κινητοποιήσουν τόσο κόσμο που μάζεψαν αρκετά χρήματα για τα πίσω τεχνητά πόδια του κουταβιού, αλλά το σκυλάκι δεν μπορούσε να τα καταφέρει. Έτσι οι γιατροί κάλυψαν τα υπόλοιπα χρήματα για να του εξασφαλίσουν και τα 2 μπροστινά πόδια και σήμερα είναι τρισευτυχισμένο και ζωηρό!

13.) Beauty ο αετός

tilestwra.gr : desktop 1414013681 13 αξιολάτρευτα ζώα που απολαμβάνουν ξανά τη ζωή με τα νέα τους προσθετικά μέλη…

Θύμα λαθροκυνηγών, αυτός ο όμορφος αετός έχασε μεγάλο τμήμα του ράμφους του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιει ή να φάει. Με τη βοήθεια της ομάδας Kinetic Engineering Group, ο όμορφος φτερωτός φίλος που βλέπετε μπορεί να ξαναπετάξει και να ζήσει περήφανα χάρη στο ομοίωμα ράμφους που του έφτιαξαν.

διαφορετικό

Τα πιο σημαντικά