13 αρχαίες τεχνικές ομορφιάς που είναι χρήσιμες ακόμη και σήμερα

7 Απριλίου, 2017 5:29 ΠΜ
More videos

Οι γυναίκες, αγωνιζόντουσαν για την ομορφιά τους από πάντα. Σήμερα, θα σας δείξουμε μερικά από τα μυστικά που έχουν αποδείξει την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά τους εδώ και αιώνες.

Ελαιόλαδο

© duskbabe/depositphotos.com

Οι αρχαίοι το αποκαλούσαν «χρυσό» προϊόν και είχαν δίκιο. Το ελαιόλαδο είναι η βάση για πολλά προϊόντα φροντίδας δέρματος και μαλλιών, για κρέμες και σαμπουάν.

Λουτρά

© Origins Explained/youtube.com

Στην Αρχαία Ρώμη, οι γυναίκες περνούσαν πολλές ώρες  στα λουτρά τους. Συζητούσαν και απολάμβαναν το ζεστό και κρύο νερό.

Μασάζ αρωματοθεραπείας

© EAST NEWS

Το μασάζ, είναι κάτι που απολαμβάνουν πολλές γυναίκες. Όταν προστίθενται όμορφα αρώματα και έλαια, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Ανάγλυφο ύφασμα αντί για σφουγγάρι

© EAST NEWS

Πριν εμφανιστούν και εφευρεθούν τα σφουγγάρια, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος απομακρυνόντουσαν με ένα απλό ύφασμα.

Γλυκασμός

© EAST NEWS

Κανείς δεν ξέρει σε ποιον ανήκει η αρχική ιδέα του να χρησιμοποιηθεί η ζάχαρη για αποτρίχωση. Όμως, αυτή η πρακτική υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, με τις γυναίκες να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα μεγάλης διαρκείας.

Κρέμα και μπαλμ αγριοτριανταφυλλιάς

© EAST NEWS

Τα τριαντάφυλλα προσφέρουν άρωμα και όταν υπάρχουν σε μορφή κρέμας, κάνουν το δέρμα πιο απαλό από ποτέ. Αυτή η πρακτική είναι απλή και υπέροχη.

Μάσκες μελιού

© EAST NEWS

Το μέλι έχει εκπληκτικές ιδιότητες που έχουν ανακαλυφθεί εδώ και χιλιετίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μασάζ κατά της κυτταρίτιδας και είναι κάτι εύκολο: Τοποθετήστε λίγο μέλι στην περιοχή της κυτταρίτιδας, τρίψτε δυνατά με την παλάμη σας και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Χέννα και Μπάσμα

© belchonock/depositphotos.com

Οι γυναίκες τα χρησιμοποιούσαν για καιρό σε διάφορες αναλογίες ώστε να κάνουν τα μαλλιά τους δυνατά, υγιή και να αλλάξουν το χρώμα τους.

Μάσκες με αβγά

© YuliyaM/depositphotos.com

Υπάρχουν πολλές συνταγές αλλά η ουσία είναι μία. Οι μάσκες με αβγά, κάνουν τα μαλλιά δυνατά και λαμπερά.

Φύλλα λάχανου

Αυτό το τέχνασμα, έχει χρησιμοποιηθεί από θηλάζουσες μητέρες για εκατοντάδες χρόνια. Τα φύλλα λάχανου, έχουν ιδιότητες κατά του πόνου και των φλεγμονών. Ως αποτέλεσμα, ανακουφίζουν αρκετά τις μητέρες όταν τα τοποθετούν απευθείας στους μαστούς.

Ξινή ρέμα

© EAST NEWS

Αυτό το τέχνασμα, ίσως ανακαλύφθηκε τυχαία από κάποια γυναίκα που έπλυνε ένα πιάτο με ξινή κρέμα και ανακάλυψε πως τα χέρια της έγιναν μαλακά και τρυφερά την επόμενη μέρα. Αν έχετε τέτοια κρέμα, μην διστάσετε να την χρησιμοποιήσετε καθημερινά.

Χυμός λεμονιού

© PHOTOSHOT/REPORTER/East News

Αν η χέννα και το μπάσμα έκανε τα μαλλιά κόκκινα ή σκούρα, ο χυμός λεμονιού τους πρόσθετε λάμψη. Για τα ξανθά μαλλιά, είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις, εδώ και αιώνες.

Άργιλος

© EAST NEWS

Ο άργιλος είναι απαραίτητος για κάθε γυναίκα. Προσφέρει λαμπερή επιδερμίδα, δυνατά μαλλιά και λείες περιοχές χωρίς προβλήματα κυτταρίτιδας. Κάνει θαύματα από τους αρχαίους χρόνους.

Ακολουθήστε μας στο facebook: