12 τρόποι να μεταμορφώσεις την ζωή σου, όταν νιώθεις ότι δεν έχεις άλλες δυνάμεις

18 Νοεμβρίου, 20156:39 ΜΜ

“Αν κάνεις πάντα το ίδιο πράγμα χωρίς να αλλάζεις, θα έχεις πάντα το ίδιο αποτέλεσμα”

                                                                                                                   Henry Ford

Γνωρίζεις την αίσθηση: είναι 10 το πρωί, έχεις μεγάλη  νευρικότητα από τους 3 καφέδες που έχεις πιει και το μυαλό σου ακόμα δεν λέει να ξεκολλήσει. Νιώθεις, ότι έχεις στεγνώσει σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά. Ό,τι σου προκαλούσε χαρά και ενθουσιασμό τώρα δεν υπάρχει. Δεν βρίσκεις πλέον κίνητρα να συνεχίσεις και παραμελείς την υγεία και την ευημερία σου.

Πολύ συχνά η κούραση και η επιτυχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ωστόσο, η εξουθένωση δεν είναι σύμπτωμα της επιτυχίας: είναι ο τρόπος του σώματός σου να σου πει, ότι πρέπει να κατεβάσεις τους ρυθμούς σου.

Μπορεί οι πολλοί καφέδες να σου δίνουν ενέργεια και το διπλό κονσίλερ κάτω από τα μάτια να σε βοηθάνε να δείχνεις φρέσκια, όμως οι ριζικές αλλαγές χρειάζονται χρόνο. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια επένδυση στον ίδιο σου τον εαυτό και την ευημερία του.

Δείτε παρακάτω 12 τρόπους για να μεταμορφώσετε την ζωή σας και να πάρετε την μοίρα στα χέρια σας.

 • Κοιμηθείτε σαν να μην υπάρχει αύριο.

Το ανθρώπινο σώμα είναι η πιο καλοκουρδισμένη μηχανή στον κόσμο. Ως μηχανή, λοιπόν, χρειάζεται και την κατάλληλη συντήρηση, για να μπορεί να ανταπεξέρχεται επιτυχώς σε όλες τις υποχρεώσεις της. Έρευνες έχουν δείξει, ότι ένας καλός βραδινός ύπνος καθαρίζει τον εγκέφαλο από τις τοξίνες, που συσσωρεύονται καθημερινά. Προσπαθήστε να κοιμάστε περίπου 7 με 8 ώρες καθημερινά.

 • Να έχετε επίγνωση του τι τρώτε.

Η συγκεκριμένη διαδικασία χρειάζεται εξάσκηση, ειδικά αν είστε από τους ανθρώπους, που όταν τρώτε με το ένα χέρι κρατάνε το σάντουιτς και με το άλλο απαντούν σε e-mails. Το να έχετε επίγνωση του τι τρώτε είναι πολύ σημαντικό, γιατί σας βοηθάει να διατηρήσετε την κατάσταση της υγείας σας και της φυσικής σας κατάστασης. Έρευνες έχουν δείξει, ότι όταν έχετε επίγνωση του τι τρώτε, έχετε πιο καλή διάθεση μειώνετε το άγχος και μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα το βάρος σας.

 • Αποφύγετε την καφεΐνη.

Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που επηρεάζει άμεσα το κεντρικό νευρικό σύστημα. Γι’ αυτό και η μεγάλη ποσότητα καφεΐνης προκαλεί υπερδιέγερση και ταχυκαρδία. Αν ήδη νιώθετε αγχωμένοι ή εξουθενωμένοι, αντί για ένα διπλό εσπρέσο, που δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση, προτιμήστε να κάνετε διαλογισμό ή γυμναστική, που θα σας χαλαρώσει. Αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τον καφέ, προτιμήστε ένα αρωματικό καφέ στην αγαπημένη σας κούπα. Με τον καιρό μπορεί να βρείτε το τελετουργικό πιο αναγκαίο από τον ίδιο τον καφέ.

 • Να είστε σε εγρήγορση.

Η εξάσκηση μπορεί να σας φτιάξει την διάθεση και να μειώσει το άγχος σε ελάχιστο χρόνο. Είτε πάτε μια βόλτα με το ποδήλατο, είτε πάτε για τρέξιμο ή κάνετε yoga, θα ανακουφιστείτε και θα χαλαρώσετε. Συνήθως, το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείτε. Δεν είναι τυχαίο, που πολλοί πετυχημένοι επαγγελματίες προτιμούν αυτήν την ώρα για να ασκηθούν. Είναι καλό να γυμνάζεστε περίπου 30 λεπτά καθημερινά.

 • Βρείτε την ηρεμία στην σιωπή.

Το 80% των επισκέψεων στον γιατρό οφείλονται σε προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος. Θα μπορούσατε να αποφύγετε όλη αυτή την ενοχλητική και πολυέξοδη διαδικασία, αν πολύ απλά δοκιμάζατε να κάνετε διαλογισμό. Ο διαλογισμός μειώνει το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τον ύπνο και αυξάνει την αίσθηση της ευτυχίας. Ακόμα και 5 λεπτά διαλογισμού την ημέρα μπορούν να μεταβάλλουν ριζικά την διάθεσή σας.

 • Να φροντίζετε την επιδερμίδα σας.

Προτιμήστε προϊόντα και τρόφιμα που τρέφουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα σας. Ξεκινήστε μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, πρωινή και βραδινή, και πολύ σύντομα θα δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα δείχνετε πιο όμορφοι, αλλά θα αισθάνεστε και πιο όμορφοι και με αυτοπεποίθηση.

 • Ταΐστε την ψυχή σας, όχι τον εγωισμό σας.

Πολύ απλό: κάντε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους. Πολλές φορές μπερδεύουμε την ευτυχία με την επιτυχία. Δεν είναι απαραίτητο, όχι μια επιτυχία είναι συνώνυμο της ευτυχίας. Σίγουρα το να μένουμε μέχρι αργά στην δουλειά είναι παραγωγικό, όμως, το να εξαντλούμε τον εαυτό μας για την δουλειά στο τέλος θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Κάντε μικρά δώρα στον εαυτό σας, που θα σας δώσουν χαρά: αγοράστε εκείνα τα παπούτσια που έχετε βάλει στο μάτι εδώ και καιρό, γευτείτε μια στο τόσο αγαπημένο σας παγωτό χωρίς τύψεις.

 • Ακούστε το ένστικτό σας.

Όταν πρόκειται να πάρετε σοβαρές αποφάσεις να ακούτε μόνο το ένστικτό σας. Το σώμα μας αρκετές φορές ξέρει τι χρειαζόμαστε, πριν το συνειδητοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι. Αν νιώθετε κουρασμένοι, κοιμηθείτε. Αν θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι, κάντε το. Βέβαια, το να ακολουθείς το ένστικτό σου σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται εξάσκηση. Απλά απομακρυνθείτε από πηγή του άγχους, πάρτε βαθιές αναπνοές και να είστε ειλικρινείς με τα συναισθήματά σας. Τις περισσότερες φορές ξέρουμε τι είναι αυτό που χρειαζόμαστε, απλά αργούμε να το συνειδητοποιήσουμε.

 • Σπάστε την ρουτίνα.

Βάλτε ως πρόκληση στον εαυτό σας να κάνετε κάτι τελείως διαφορετικό κάθε βδομάδα. Αυτό το διαφορετικό θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική διαδρομή για να πάτε στην δουλειά σας ή να ξεκινήσετε το δικό σας blog. Οι καινούργιες εμπειρίες διευρύνουν τους ορίζοντές μας και αλλάζουν την οπτική που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα.

 • Επενδύστε στα θετικά που συμβαίνουν γύρω σας.

Η δημιουργία υγειών σχέσεων είναι αυτό, που δίνει νόημα στην ζωή. Το να προσπαθείς να εξυγιάνεις μια τοξική σχέση που υπάρχει στην ζωή σου είναι σίγουρα κουραστικό και μπορεί να αποβεί μάταιο. Επανεκτιμήστε τις σχέσεις σας και να είστε προσεκτικοί σχετικά με την αξία που προσθέτουν στη ζωή σας. Οι άνθρωποι που έχουν επίγνωση των σχέσεών τους τείνουν να είναι πιο σίγουροι για τη δική τους κρίση.

 • Μάθετε κάτι καινούργιο.

Η μάθηση μας κάνει χαρούμενους. Επίσης, μας βοηθάει να ζούμε καλύτερα και ανοίγει τους ορίζοντές μας. Αν επιθυμείτε μια μικρή αλλαγή μπορείτε να ξεκινήσετε το πλέξιμο. Αν θέλετε κάτι μεγαλύτερο, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα τρίμηνο διαδικτυακό μάθημα. Ό,τι και αν κάνετε σημασία έχει να κρατάτε το μυαλό σας σε εγρήγορση.

 • Κρατήστε ημερολόγιο.

Το να κρατάμε ημερολόγιο μπορεί να σας ανακουφίσει από το στρες και να αυξήσει την κατανόηση και την αυτοπεποίθησή σας. Επίσης, σας ενθαρρύνει να κυνηγήσετε πιο συγκεντρωμένοι τους στόχους σας. Μην πιέζετε, όμως, τον εαυτό σας να γράφει κάθε μέρα. Η διαδικασία της συγγραφής από μόνη της είναι πολύ πιο σημαντική από αυτά που θα γράψετε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News