12 συνηθισμένα καθημερινά πράγματα που οι χρήσεις τους θα σας εκπλήξουν

18 Οκτωβρίου, 2017 5:42 ΜΜ
More videos

Η καθημερινότητά μας περιβάλλεται από πολλά αντικείμενα που φαίνονται τόσο συνηθισμένα, που δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε γιατί πραγματικά χρειάζονται και πώς εμφανίστηκαν.

Αποφασίσαμε να σας διαφωτίσουμε και να σας πούμε τους εξαιρετικούς σκοπούς των πιο συνηθισμένων πραγμάτων.

12. Αυτοκόλλητα στα φρούτα

© iupackage

Τα αυτοκόλλητα στα φρούτα δείχνουν τη χώρα και τον παραγωγό, αλλά λίγοι γνωρίζουν τι σημαίνουν οι αριθμοί στα αυτοκόλλητα. Εάν υπάρχουν 4 ψηφία και το πρώτο είναι 4, αυτό σημαίνει ότι το φρούτο έχει ψεκαστεί με φυτοφάρμακα. Αν υπάρχουν 5 ψηφία και το πρώτο είναι 9, ο καρπός έχει αναπτυχθεί οργανικά. Εάν υπάρχουν 5 ψηφία και το πρώτο είναι 8, ο καρπός έχει τροποποιηθεί γενετικά.

11. Τρύπα στα ντόνατς

© depositphotos

Αυτό το σνακ που καταναλώνεται τόσο συχνά στις σύγχρονες πόλεις είναι, στην πραγματικότητα, εκατοντάδες ετών. Σήμερα οι ζαχαροπλάστες μπορούν να φτιάξουν νόστιμα γλυκά κάθε μορφής και μεγέθους. Αλλά στο παρελθόν, ήταν δύσκολο να ψήσεις τις άκρες και το μέσον εξίσου καλά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αρτοποιοί επινόησαν αυτό το σχήμα που δεν προκαλούσε κανένα πρόβλημα.

10. Η λωρίδα με τις κουκκίδες στα αυτοκίνητα

© depositphotos

Αυτή η μαύρη λωρίδα βρίσκεται κατά μήκος των άκρων ενός παρμπρίζ. Είναι ουσιαστικά ένα ψημένο κεραμικό χρώμα και έχει πολλές λειτουργίες. Πρώτον, προστατεύει το σφραγιστικό ουρεθάνης που συγκρατεί το γυαλί στη θέση του από τις υπεριώδεις ακτίνες. Δεύτερον, κρύβει τη βρωμιά που συγκεντρώνεται κατά μήκος των άκρων του γυαλιού. Όσο για τις τελείες, παρέχουν μια οπτικά ευχάριστη μετάβαση από τη μαύρη ζώνη στο διαφανές γυαλί. Επίσης, δημιουργούν μια πιο ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας κατά την κατασκευή του παρμπρίζ.

9. Γυαλιά ηλίου

© Pixabay

Φαίνεται ότι το αντικείμενο αυτό έχει μόνο ένα σκοπό, που δηλώνεται από το ίδιο το όνομά του. Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό.
Τα σκοτεινά γυαλιά εφευρέθηκαν από τους Αρκτικούς λαούς ως μέσο προστασίας των ματιών τους από το εκθαμβωτικό χιόνι. Έγιναν ιδιαίτερα διαδεδομένα μεταξύ των δικαστών της Κίνας του 12ου αιώνα, οι οποίοι τα φορούσαν για να κρύψουν τα πραγματικά τους συναισθήματα από τους μάρτυρες.

8. Περιθώρια τετραδίου

© Pixabay

Αρχικά, δεν έγιναν τα περιθώρια για να δοθεί χώρος για τις εξωφρενικές σημειώσεις των εκπαιδευτικών.
Η αλήθεια είναι ότι τα βιβλία στο παρελθόν συχνά έπεφταν θύματα ποντικών και αρουραίων που τους άρεσε να τρώνε το χαρτί. Για να μην αφήσουμε τα τρωκτικά να τρώνε μέρη πληροφοριών μαζί με το χαρτί, οι άνθρωποι άρχισαν να αφήνουν άδειους χώρους στα άκρα, όπου πιθανότατα θα συνέβαινε η ζημιά.

7. Βαθουλώματα στις μπάλες του γκολφ

© Pixabay

Οι πρώτες μπάλες του γκολφ ήταν απολύτως ομαλές. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, οι παίκτες του γκολφ συνειδητοποίησαν με δοκιμές και λάθη ότι οι μπάλες με τις καλύτερες ιδιότητες ήταν παλιές, σπασμένες και ραγισμένες. Έτσι συνέχισαν να χρησιμοποιούν την ίδια παλιά μπάλες για χρόνια.
Οι κατασκευαστές παρατήρησαν αυτή την τάση και άρχισαν να παράγουν τεχνητά παλαιωμένες μπάλες.

6. Μισές ζώνες

© flickr

Αυτό το μικρό κομμάτι από ύφασμα ή δέρμα μπορεί να υπάρχει στην πλάτη πολλών παλτών και σακακιών. Οι μισές ζώνες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε στρατιωτικά ρούχα πριν από αιώνες. Εκείνη την εποχή, τα παλτά ήταν πάρα πολύ φαρδιά και έπρεπε να προσαρμοστούν με κομμάτια υφάσματος. Τη νύχτα, οι μισές ζώνες θα μπορούσαν να είναι λυμένες και τα παλτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως κουβέρτα. Οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά οι μισές ζώνες παραμένουν.

5. Τρύπες στα λουκέτα

© Pixabay

Τα λουκέτα χρησιμοποιούνται συχνά για να κλειδώνουν τις πόρτες και τις εξωτερικές πύλες, οπότε χαλάν γρήγορα εξαιτίας της βροχής.
Όταν συμβαίνει αυτό, κάποιοι απλά αγοράζουν μια νέα κλειδαριά. Λίγοι γνωρίζουν το σκοπό της μικρής τρύπας στο κάτω μέρος: είναι κατασκευασμένη για να ρίχνετε μέσα λάδι μηχανής. Μετά από αυτή την απλή διαδικασία, το κλειδί θα γυρίσει ξανά την κλειδαριά χωρίς καμία δυσκολία.

4. Γραμμές στην υποδοχή των ακουστικών

© depositphotos

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι όλες οι υποδοχές ακουστικών έχουν 2 ή 3 λωρίδες πάνω τους. Δεν είναι κατασκευασμένες μόνο για διακόσμηση: υπάρχουν καλώδια που πηγαίνουν από κάθε λωρίδα και στα δύο ακουστικά και αν δεν ήταν εκεί, θα ακούγατε τον ήχο μόνο από το ένα ακουστικό.

3. Άκρες των νομισμάτων

© Pixabay

Οι αυλακώσεις στις άκρες των κερμάτων εμφανίστηκαν στις αρχές του 16ου αιώνα. Εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι συχνά έκοβαν μικρές ποσότητες από πολύτιμα μέταλλα από νομίσματα για να τα πουλήσουν και στη συνέχεια τα καταστούσαν άχρηστα νομίσματα. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, εισήχθη μια ειδική διαδικασία γνωστή ως “reeding”. Αποτελούσε την εκτύπωση μιας σειράς αυλακώσεων στις άκρες των νομισμάτων, έτσι ώστε να είναι εύκολο να διαπιστωθεί εάν έχει παραποιηθεί ένα νόμισμα. Σήμερα κανένας δεν κάνει κάτι τέτοιο στα νομίσματα, αλλά η διαδικασία παραμένει μια μακρόχρονη παράδοση.

2. Πετσάκια νυχιών

© depositphotos

Αν φροντίζετε καλά τα χέρια σας, ίσως γνωρίζετε ποιο είναι αυτό το σημείο: το σκληρό στρώμα του δέρματος στη βάση ενός νυχιού. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα αφαιρούν κόβοντας τα για να φαίνονται αισθητικά καλύτερα, αλλά αυτό είναι λάθος.

Αυτή η μικροσκοπική περιοχή του δέρματος είναι στην πραγματικότητα εκεί για να προστατεύει τα νύχια από τη μόλυνση. Όταν αφαιρεθεί το δέρμα, το νύχι σας παραμένει εκτεθειμένο με μια μικροσκοπική πληγή. Αυτό επιτρέπει στα βακτηρίδια και τους μύκητες να γλιστρήσουν μέσα. Η αφαίρεση τους μπορεί να φαίνεται σαν ένας τρόπος για να έχετε το άψογο μανικιούρ, αλλά δεν ωφελεί τα νύχια σας με κανέναν τρόπο και μπορεί να είναι πραγματικά επιβλαβές.

1. Σύμβολο R

© Wikipedia

Αν αναρωτιέστε γιατί υπάρχει ένα R με έναν κύκλο δίπλα σε κάποια εμπορικά σήματα, η απάντηση είναι πολύ απλή. Σημαίνει απλώς ότι το προηγούμενο εμπορικό σήμα είναι επίσημα εγγεγραμμένο στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ. Βασικά, αυτή η εγγραφή δίνει στον κάτοχο του εμπορικού σήματος όχι μόνο το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ® για τα προϊόντα του, αλλά και να μηνύσει οποιονδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει το εμπορικό του σήμα.

Μπόνους: Το κοπίδι είναι πιο πολύπλοκο από ό, τι νομίζατε!

© depositphotos

Είναι εύκολο να ακονίσετε ένα κοπίδι: αφαιρέστε το καπάκι του άκρου και σπάστε την λεπίδα με αυτό! Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να φέρετε την αιχμηρή λεπίδα μπροστά.

[wikimedia commons][wikipedia]