12 συναρπαστικά πράγματα για τα ζώα που δε θα πιστεύετε ότι είναι αληθινά

9 Μαΐου, 20173:16 ΜΜ
More videos

Στον πλανήτη μας δεν υπάρχουν μόνο άνθρωποι. Εδώ ζουν και περίεργα, όμορφα, θαυμαστά ζώα, που ίσως δεν γνωρίζουμε αρκετά καλά.

Επειδή είναι ωραίο να αποκτούμε μικρές γνώσεις πάνω σε διάφορα θέματα, παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε μερικά ασυνήθιστα γεγονότα για τα ζώα σε όλο τον κόσμο.

#1 Οι κατσίκες έχουν διάφορες προφορές

© Pixabay

Έρευνες έδειξαν ότι όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι κατσίκες έχουν φωνητικούς τόνους. Μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το περιβάλλον και τον χρόνο που περνούν με τους συνομηλίκους τους.

#2 Οι λύκοι ζευγαρώνουν για μια ζωή

© flickr

Μια αγέλη λύκων, συχνά αποτελείται από τον αρσενικό, τον θηλυκό αρχηγό και τους απογόνους τους. Τα μεγαλύτερα μωρά-λύκοι, συχνά βοηθούν στη φροντίδα των νεότερων.

#3 Υπάρχει ένας τύπος μέδουσας, που είναι αθάνατος

© Pexels

Αυτό το υποβρύχιο πλάσμα μπορεί να αναπαράγει τους ιστούς του σώματός του χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, ουσιαστικά μετενσαρκώνοντας τον εαυτό του.

#4 Τα σκυλιά ράτσας παγκ έχουν το καλύτερο συλλογικό ουσιαστικό

© Pixabay

Υπάρχουν αρκετές λέξεις για να περιγράψει κάποιος μια ομάδα ζώων. Για παράδειγμα: ένα σμήνος πουλιών, μια αγέλη λύκων και άλλα. Ωστόσο, όταν κάποιος θέλει να αναφερθεί σε μια ομάδα σκυλιών ράτσας παγκ στα αγγλικά, χρησιμοποιεί το: γκρινιάρικα παγκ.

#5 Οι πιγκουίνοι κάνουν πρόταση γάμου στις συντρόφους τους

© Pixabay

Οι πιγκουίνοι ζευγαρώνουν μια φορά και για πάντα. Όταν επιλέξουν σύντροφο, ο αρσενικός πιγκουίνος παρουσιάζει ένα βότσαλο στον θηλυκό, ως σύμβολο της αγάπης του.

#6 Οι ελέφαντες έχουν απίστευτες κοινωνικές συνήθειες

© Pixabay

Οι ελέφαντες μπορούν να γελάσουν και να κλάψουν. Έχουν τελετές χαιρετισμού για να καλωσορίσουν ένα μέλος της οικογένειας που ήταν μακριά για κάποιο διάστημα και κάνουν «κηδείες» για τα μέλη που πεθαίνουν.

#7 Οι αγελάδες έχουν κολλητούς φίλους

© Pixabay

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αγελάδες είναι πολύ κοινωνικές και μπορούν να έχουν έναν αγαπημένο φίλο ανάμεσα στο κοπάδι τους. Εάν διαχωριστούν από αυτόν τον φίλο, τότε μπορεί να νιώσουν πιεσμένες και αγχωμένες.

#8 Οι μανάτοι ενέπνευσαν τη δημιουργία μύθων για γοργόνες

© Pixabay

Όταν τρώνε στην επιφάνεια του ωκεανού, οι μανάτοι μερικές φορές έχουν φύκια κολλημένα γύρω από τα κεφάλια τους, που μοιάζουν με μακριά μαλλιά. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ουρές τους, οδήγησε πολλούς ναυτικούς να πιστέψουν ότι είδαν μια γοργόνα.

#9 Τα τραγούδια των φαλαινών εξαπλώνονται σαν την ανθρώπινη μουσική

© pixabay

Σε περιοχές που υπάρχουν πολλές φάλαινες, θα τραγουδήσουν όλες το ίδιο τραγούδι που θα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Αν το τραγούδι είναι αρκετά καλό, θα ταξιδέψει σε άλλες ομάδες φαλαινών, για να το μάθουν και να συμμετέχουν.

#10 Τα στρείδια μπορούν να αλλάξουν φύλο

© pinstake

Ανάλογα με το ποιο είναι το πιο χρήσιμο για την τρέχουσα περίοδο ζευγαρώματος, τα στρείδια μπορούν να αλλάξουν μεταξύ αρσενικών και θηλυκών.

#11 Τα θηλυκά λιοντάρια μένουν μαζί για πάντα

© pexels

Οι αδερφές θα μείνουν μαζί όλη τους τη ζωή. Όταν κάνουν μικρά, τα θηλυκά θα μείνουν με τις μητέρες και τις θείες τους για πάντα. Τα αρσενικά θα απομακρυνθούν.

#12 Οι αρσενικοί ιππόκαμποι κυοφορούν

© sciencedaily

Οι ιππόκαμποι είναι μονογαμικοί. Όταν πρόκειται για το ζευγάρωμα, τα αρσενικά μεταφέρουν γονιμοποιημένα αβγά σε μια σακούλα, μέχρι να είναι έτοιμα να γεννηθούν. Οι ιππόκαμποι κρατούν επίσης τις ουρές του ζεύγους τους όταν κολυμπούν, με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι κρατούν τα χέρια.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News