12 σπίτια καταφύγια που μπορείτε να περιμένετε με άνεση το τέλος του κόσμου

25 Σεπτεμβρίου, 201711:56 ΜΜ

Μια σύγκρουση μετεωρίτη ή κατάληψη του κόσμου από ρομπότ; Χάρη στο The Walking Dead και στο Life After People η ιδέα μιας μελλοντικής αποκάλυψης που μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής.

Δείτε παρακάτω 12 σπίτια- καταφύγια στα οποία μπορείτε να περιμένετε το τέλος του κόσμου με την άνεσή σας.

1.Οπίντιουμ

facebook

facebook

Η πολυτελής κατοικία στην Τσεχία είναι ιδανική για όσους έχουν υψηλά στάνταρ σε κρίσιμες καταστάσεις. Το πιο εξελιγμένο σύστημα ασφαλείας, ένα καταφύγιο με πολλά επίπεδα, τεράστια αποθέματα φαγητού και φαρμάκων καθιστούν δυνατή την επιβίωση σε αυτό το μέρος για παραπάνω από 10 χρόνια.

2. Βίβος Χ πόιντ

facebook

facebook

Το συγκεκριμένο συγκρότημα βρίσκεται στην νότια Ντακότα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5.000 ανθρώπους. Παρέχει 24ωρη ασφάλεια, ξεχωριστούς κοιτώνες και διαρκή πρόσβαση σε καθαρό νερό.

3. Καταφύγιο επιβίωσης στο Κάνσας

facebook

Aυτό το καταφύγιο ήταν κάποτε ένα ορυχείο. Σε αυτό το πολυτελές καταφύγιο μπορεί κάποιος να γλιτώσει από μια πυρηνική καταστροφή χωρίς να θυσιάσει τις ανέσεις του: έχει σινεμά, βιβλιοθήκη και πισίνα. Δυστυχώς, όλα τα διαμερίσματα έχουν ήδη πουληθεί.

4. Γένεσις

facebook

Eίναι ένα από τα 4 φουτουριστικά σπίτια που σχεδιάστηκαν από την F9 Productions και μπορεί να προστατέψει τους ενοίκους του από οποιαδήποτε καταστροφή πάνω στην επιφάνεια της γης, αφού έχει την δυνατότητα να θάβεται μέσα στην γη.

5. Υπόγειο καταφύγιο στο Λας Βέγκας

facebook

facebook

Αυτό το υπόγειο καταφύγιο με τα 2 υπνοδωμάτια και τα 3 μπάνια χτίστηκε το 1970 είναι από τα πιο δημοφιλή σπίτια στο Λας Βέγκας. Έχει γεννήτρια, ασανσέρ, πισίνα, 2 τζακούζι και πίστα χορού. Το σπίτι αρχικά χτίστηκε για να προστατέψει τους ιδιοκτήτες του από την πυρηνική απειλή του Ψυχρού Πολέμου.

6. Το καταφύγιο του Ρόμπερτ Κονιέζκι


Αυτό το σπίτι έχει κινούμενα πάνελ που μετατρέπονται εύκολα σε κύβο τσιμέντου και μπορούν να προστατεύσουν τους ενοίκους από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή. Η είσοδος γίνεται μέσω γέφυρας που οδηγεί στη μοναδική είσοδο στον δεύτερο όροφο. Όταν τα πάνελ είναι ανοιχτά, το σπίτι μοιάζει με μια σύγχρονη κατοικία.

7. Ένα τεράστιο υπόγειο καταφύγιο στην Γεωργία

facebook

facebook

Xτίστηκε το 1969 και ανακαινίστηκε το 2012. Αυτό το καταφύγιο μπορεί να αντέξει πυρηνική έκρηξη. Έχει μπάνια απολύμανσης και σύγχρονο σύστημα εξαερισμού.

8. Βίλα Βαλς


Αυτό το καταφύγιο έχει 4 δωμάτια και βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα σε μια βουνοπλαγιά. Η είσοδος βρίσκεται σε έναν αχυρώνα, όπου ένα τσιμεντένιο πέρασμα οδηγεί στο σπίτι. Η ενέργεια παρέχεται από το δικό του υδροηλεκτρικό σταθμό, που βρίσκεται σε μια κοντινή ζεστή πηγή. Τα καλά νέα είναι ότι εδώ μπορείτε να κάνετε ακόμα και διακοπές.

9. Καταφύγιο Γιέλοου Τζάκετ στο Κολοράντο

facebook

facebook

Αυτό το μικρό εξοχικό σπίτι στο Κολοράντο είναι σχεδόν αόρατο … εκτός από έναν ραδιοφωνικό πύργο 30 μέτρων.  Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό σκυρόδεμα με ενίσχυση χάλυβα. Η κύρια κατοικία είναι υπόγεια με επαρκή προστασία σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Υπάρχουν 4 ανεξάρτητες γεννήτριες ενέργειας, ένα σύστημα καθαρισμού νερού 7 σταδίων και εξαερισμός που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εξωτερική εισαγωγή αέρα.

10. Καταφύγιο επιβίωσης Άτλας

facebook


Σε αυτό το καταφύγιο μπορείτε να προστατευτείτε από πολλές καταστροφές. Έχει υπνοδωμάτιο, κουζίνα, τουαλέτα και μπορεί να υποστηρίξει δεξαμενές για πόσιμο νερό και καύσιμα.

11. Σύγχρονες κρύπτες

© Ferrari Press/East News

Έχει σύστημα πυρόσβεσης, γεννήτρια και μπορεί να προστατέψει τους ενοίκους του από οποιαδήποτε καταστροφή. Έχει κέντρο ελέγχου, κεντρικό καναπέ και σύγχρονη τηλεόραση. Ιδανικό για να προστατευτείτε από μια καταστροφή ή και να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα στην δουλειά.

12. Καμπίνα προστασίας από ζόμπι


Αυτό το καταφύγιο είναι το πρώτο στον κόσμο για την προστασία από τα ζόμπι. Έχει 2 υπνοδωμάτια, μια μονάδα αποθήκευσης οπλοστασίου, γκαράζ και τριγύρω έχει συρματόπλεγμα. Οι σχεδιαστές εξέτασαν όλες τις πιθανές μορφές επιθέσεων ζόμπι και είναι έτοιμοι να δώσουν στους πελάτες τους μια 10ετή εγγύηση κατά των ζόμπι.

Μπόνους: Προστασία κατά της πλημμύρας

© Reuters

Εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ο αριθμός των τυφώνων και άλλων φυσικών καταστροφών έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι χτίζουν τα δικά τους αναχώματα για τα προστατευτούν από το νερό. Αλλά να θυμάστε ότι τα αναχώματα δεν μπορούν να σας προστατέψουν 100%.

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News