12 συμβουλές για το σώμα που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη.

14 Μαΐου, 2016 6:10 ΜΜ
More videos

1. Αν πονάει ο λαιμός σας, τρίψτε το αυτί σας.

anigif_enhanced-buzz-17795-1382630342-19

Όταν τα νεύρα στο αυτί διεγείρονται, δημιουργούν ένα αντανακλαστικό στον λαιμό, που προκαλεί έναν μυικό σπασμό, ο οποίος μπορεί να θεραπεύσει τον πόνο.

2. Όταν δεν μπορείτε να ακούσετε κάποιον σε ένα πάρτι ή όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, χρησιμοποιήστε το δεξί αυτί σας.

2

Το δεξί αυτί είναι καλύτερο στο να καταλαβαίνει τους γρήγορους διαλόγους, ενώ το αριστερό στο να διακρίνει μουσικούς τόνους.

3. Διαφορετικά, σπρώξτε λίγο το πτερύγιο χόνδρου στο αυτί σας και σκύψτε να ακούσετε.

finished-ear copy

4. Την επόμενη φορά, που ο γιατρός σας θα σας κάνει μια ένεση, βήξτε την στιγμή που η κορυφή της βελόνας σας τρυπάει.

4

Ο βήχας προκαλεί μια ξαφνική και παροδική αύξηση της πίεσης στον θώρακα, αναστέλλοντας την αντίληψη του πόνου.

5. Καθαρίστε μια μπουκωμένη μύτη, πιέζοντας την γλώσσα στο πάνω μέρος τους στόματός σας και στην συνέχεια πιέζοντας ένα δάχτυλο ανάμεσα στα φρύδια σας.

1

Αυτό προκαλεί πίεση στο κρανίο, το οποίο με την σειρά του χαλαρώνει την συμφόρηση και καθαρίζει η μύτη. Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα η μύτη σας θα καθαρίσει.

6. Αν φάτε και νιώσετε φουσκωμένοι, πριν πάτε να κοιμηθείτε, ξαπλώστε στην αριστερή πλευρά σας.

tumblr_lzv353M4Z71rnb761o3_250

Αυτό θα αποτρέψει μια πιθανή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αφού κρατάει το στομάχι σας κάτω από τον οισοφάγο και αποτρέπει την ολίσθηση του οξέως από το στομάχι στον λαιμό. Μελέτες έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στην αριστερή πλευρά τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Όταν κοιμόμαστε στην δεξιά πλευρά μας, το στομάχι είναι πάνω από τον οισοφάγο και υπάρχει κίνδυνος να πάει το οξύ του στομάχου προς τον λαιμό.

Να θυμάστε, ότι δεν πρέπει να πηγαίνετε για ύπνο αμέσως μόλις φάτε. Πρέπει πρώτα να περάσουν 2-3 ώρες.

7. Αν κάψετε το χέρι σας στον φούρνο, καθαρίστε το δέρμα και πιέστε ελαφρά με τα δάχτυλα του άλλου χεριού.

7

Με αυτόν τον τρόπο, ο πάγος θα απαλύνει τον πόνο πιο γρήγορα.

8. Αν πιείτε πολύ και όλα γύρω σας αρχίζουν να γυρίζουν, ακουμπήστε το χέρι σας πάνω σε κάτι σταθερό.

8

Το αλκοόλ αραιώνει το αίμα στο μέρος του αυτιού, που ονομάζεται κυπέλλιο, το οποίο ρυθμίζει την ισορροπία. Ακουμπώντας με το χέρι σας κάτι σταθερό, δίνει στο μυαλό σας την αίσθηση, ότι υπάρχει ένα σημείο αναφοράς. Η αφή ενός σταθερού αντικειμένου δίνει στο μυαλό μια δεύτερη γνώμη και έτσι έχετε περισσότερη ισορροπία. Τα νεύρα του χεριού είναι αρκετά ευαίσθητα, οπότε αυτό το κόλπο είναι αρκετά αποτελεσματικό.

9. Νιώθετε νευρικότητα; Επιβραδύνετε τους καρδιακούς παλμούς σας, μασώντας τον αντίχειρά σας.

9

Εφόσον, ο αντίχειρας έχει δικό του παλμό, επιβραδύνοντας οι παλμοί του αντίχειρα, θα επιβραδύνουν και οι καρδιακοί παλμοί.

10. Μπορείτε να αποφύγετε το πάγωμα του εγκεφάλου, πιέζοντας ολόκληρη την γλώσσα σας στην κορυφή του στόματος, καλύπτοντας όσο περισσότερο χώρο μπορείτε.

10

Το πάγωμα του εγκεφάλου συμβαίνει, επειδή παγώνουν τα νεύρα στην κορυφή του στόματος και εγκέφαλος νομίζει, ότι αυτό συμβαίνει σε όλο το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο ο εγκέφαλος θα πάρει το μήνυμα, ότι όλα είναι καλά.

11. Αναγκάστε τον εαυτό σας να γυμνάζετε για 5 λεπτά κάθε μέρα.

tumblr_m6lerjKYEt1ry6vowo1_500

Άσχετα από το πόσο άσχημα αισθάνεστε, υποσχεθείτε στον εαυτό σας, ότι θα πάτε γυμναστήριο μόνο για 5 λεπτά. Αν μετά από αυτά τα 5 λεπτά συνεχίσετε να αισθάνεστε άσχημα, φύγετε, αλλά συνήθως, μόλις αρχίσουμε να γυμναζόμαστε, θέλουμε να συνεχίσουμε.

12. Να πίνετε πάντα ένα ποτήρι νερό, πριν φάτε.

12

Είναι εύκολο να μπερδέψουμε την πείνα με την δίψα. Ένα ποτήρι νερό πριν από το γεύμα μπορεί να μας βοηθήσει να μην φάμε περισσότερο από όσο χρειάζεται.