12 σημάδια ότι τρώτε πάρα πολλή ζάχαρη

9 Ιουνίου, 2017 3:09 ΠΜ
More videos

Οι περισσότεροι  άνθρωποι πιστεύουν ότι μόνο οι διαβητικοί έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να υποφέρει από αυτό και μπορεί να μην παρατηρήσει τη βλάβη που προκαλείται στα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία και τα όργανα.

Είμαστε σίγουροι πως για να αποφευχθούν οι επιπλοκές είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε έγκαιρα τα ανησυχητικά συμπτώματα και να λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα.

Συνεχής πείνα

© mollicart/depositphotos   © Zhyk1988/depositphotos

Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα εμποδίζει την είσοδο γλυκόζης στα κύτταρα. Ως αποτέλεσμα, το σώμα δεν λαμβάνει ενέργεια και ζητάει φαγητό ξανά και ξανά: είναι ένας φαύλος κύκλος.

Αυξημένη κόπωση

© piotr_marcinski/depositphotos

Σε υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα, το σώμα δεν μπορεί να αποθηκεύσει και να απορροφήσει σωστά τη γλυκόζη. Η ενέργεια χρησιμοποιείται αναποτελεσματικά και τα κύτταρα του σώματος δεν λαμβάνουν όσα χρειάζονται. Όλα αυτά οδηγούν ένα άτομο να αισθάνεται συχνά κουρασμένο χωρίς λόγο.

Συχνοουρία

© Viviamo/depositphotos   © CorDesign/depositphotos

Αν το σάκχαρο στο αίμα είναι πολύ υψηλό, τα νεφρά δεν μπορούν να επαναπορροφήσουν υγρά. Επομένως, το σώμα, προσπαθώντας να εξισορροπήσει τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα και στα κύτταρα, διαλύει αίμα με ενδοκυτταρικό υγρό, ρυθμίζοντας έτσι τη συγκέντρωση της γλυκόζης στο φυσιολογικό. Αυτό οδηγεί σε συχνή ούρηση.

Ξηροστομία, υπερβολική δίψα

© Wavebreakmedia/depositphotos   © chones/depositphotos

Το ξηρό στόμα και η έντονη δίψα είναι αντιδράσεις σε σοβαρή απώλεια υγρών. Ο υποθάλαμος, ο οποίος αξιολογεί το επίπεδο της αφυδάτωσης και προκαλεί δίψα, στέλνει ένα αντίστοιχο σήμα στον εγκέφαλο. Φυσικά, δεν μπορείτε να αρνηθείτε την πόση, αλλά είναι καλύτερα να επιλέξετε νερό ή τσάι χωρίς ζάχαρη.

Απώλεια βάρους

© saje/depositphotos

Με υψηλό επίπεδο γλυκόζης, μπορείτε να χάσετε βάρος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν τα γεύματα είναι συχνά και περιέχουν πολλές θερμίδες. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό:

-Η απώλεια υγρών λόγω της συχνής ούρησης, οδηγεί σε χαμηλή στάθμη υγρών σε ολόκληρο το σώμα και καταλήγει σε απώλεια βάρους.

-Αν το επίπεδο ινσουλίνης είναι ανεπαρκές για τον μεταβολισμό της γλυκόζης, το σώμα θα στραφεί στην καύση του λίπους.

-Μια μεγάλη ποσότητα ούρων σε υψηλό επίπεδο γλυκόζης, κάνει το σώμα να καταναλώνει περισσότερες θερμίδες. Με αυτόν τον τρόπο, ο οργανισμός προσπαθεί να «αποβάλλει» την περίσσεια γλυκόζη.

Μολυσματικές ασθένειες

© pixdesign123/depositphotos

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και του κόλπου, μπορεί να εμφανιστούν σε όλους. Ωστόσο, πολύ συχνότερα βρίσκονται σε γυναίκες με υψηλά επίπεδα σακχάρου και διαβήτη. Η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή των μυκήτων και των βακτηρίων.

Ξηρό δέρμα

© Goodluz/depositphotos

Το ξηρό δέρμα μπορεί να συνδεθεί με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα για διάφορους λόγους:

-Η υπερβολική ούρηση αφυδατώνει το σώμα σε τέτοιο βαθμό που το δέρμα αρχίζει να στεγνώνει.

-Τα προβλήματα του δέρματος των ποδιών, είναι ένα σημάδι της αθηροσκλήρωσης (σκλήρυνση και στένωση των αρτηριών και ταυτόχρονη μείωση της κυκλοφορίας του αίματος), μια ασθένεια που συμβαίνει συχνά στους διαβητικούς.

-Τα χαλασμένα νεύρα μπορούν να διαταράξουν την κανονική λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων και επηρεάζουν την ισορροπία του δέρματος και του νερού.

Δυσκολία στη συγκέντρωση

© 2mmedia/depositphotos

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου εμποδίζουν την είσοδο γλυκόζης στα εγκεφαλικά κύτταρα, οπότε ο εγκέφαλος αντιμετωπίζει δυσκολίες στην απόκτηση ενέργειας. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την ταχύτητα σκέψης και λήψης αποφάσεων.

Θολή όραση

© Bigandt/depositphotos

Η θαμπή όραση είναι επίσης αποτέλεσμα της αφυδάτωσης λόγω του υψηλού σακχάρου στο αίμα. Επίσης, επηρεάζει τα κύτταρα των ματιών. Ως αποτέλεσμα, παραμορφώνονται και τα μάτια χάνουν την ικανότητα να εστιάζουν σωστά.

Αργή επούλωση τραυμάτων και κοψιμάτων

© belchonock/depositphotos

Συμβαίνει λόγω αγγειακής βλάβης ως αποτέλεσμα των υψηλών επιπέδων σακχάρου. Αυτό οδηγεί σε επιδείνωση της κυκλοφορίας του αίματος ειδικά στα άκρα, και στην ανεπαρκή θρέψη των ιστών.

Ανικανότητα

© nd3000/depositphotos

Η δυσκολία διατήρησης της στύσης, μπορεί να συμβεί αν υπάρχει υψηλή γλυκόζη στο αίμα. Μια υγιής στύση απαιτεί υγιή νεύρα, καλή ροή αίματος και σωστή ισορροπία ορμονών. Ωστόσο, μια μεγάλη ποσότητα ζάχαρης στο αίμα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά κάθε ένα από αυτά τα συστήματα.

Ευερεθιστότητα

© Wavebreakmedia/depositphotos

Σύμφωνα με μια έρευνα, τα άτομα με υψηλή περιεκτικότητα γλυκόζης στο αίμα είναι πιο ανήσυχα, ευερέθιστα και τείνουν προς την κατάθλιψη.

Ο εγκέφαλος εξαρτάται από την ίση παροχή γλυκόζης και οι απότομες αλλαγές του επιπέδου της, επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία του. Ως αποτέλεσμα, η διάθεση ξαφνικά χειροτερεύει.

Η ζάχαρη επηρεάζει επίσης την απορρόφηση ενός άλλου θρεπτικού συστατικού, υπεύθυνου για τη διάθεση: του χρωμίου. Αυτό το μέταλλο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση ενός σταθερού επιπέδου σακχάρου, επειδή η ινσουλίνη η οποία καθαρίζει τη γλυκόζη από το αίμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτό.

Ακολουθήστε μας στο facebook: