12 πράγματα που υπάρχουν μόνο στη Βόρεια Κορέα

24 Νοεμβρίου, 2017 7:43 ΜΜ
More videos

“Μια από τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο.” “Η καλή διάθεση του προέδρου διαβεβαιώνει ότι δεν θα βρέξει.” Όχι, αυτά δεν είναι τυχαία φράσεις, όλα αντιστοιχούν στην Βόρεια Κορέα.

Παρακάτω θα μάθετε 12 γεγονότα που περιγράφουν αυτή την παράδοξη χώρα, η οποία δεν θα σας περάσει αδιάφορη με κανένα τρόπο.

12. Ξεχωριστό ημερολόγιο

© Roman Harak/wikipedia

Το 1997, η Βόρεια Κορέα αποδέχθηκε τη νέα χρονολογία και τώρα είναι στο έτος 106. Το σημείο εκκίνησης ήταν τα γενέθλια του Κιμ Ιλ-σονγκ το 1912. Όλα τα εκτυπωμένα ημερολόγια έχουν 2 εκδόσεις: ημερομηνίες για τη Βόρεια Κορέα και ημερομηνίες για τον υπόλοιπο κόσμο.
Ο Κιμ Ιλ-σονγκ έχει πολλούς ευγενείς τίτλους (όπως ο “Αιώνιος Πρόεδρος”). Αυτό ισχύει και για το γιο και τον εγγονό του, αλλά ποτέ δεν έγιναν πρόεδροι.

11. Κοινωνικές τάξεις

© depositphotos

Το 1957, οι αρχές της ΛΔΚ χώρισαν τη χώρα σε τρεις κύριες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες είναι η πιστή “βασική τάξη” (ντομάτα), η “τάξη δυσαρέσκειας” (μήλο) και η “εχθρική τάξη” (σταφύλια), διαιρούμενο σε 50 ομάδες.

  • Οι ντομάτες είναι κόκκινες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποδείξει την πίστη τους προς το κόμμα. Είναι πολύ πιθανό να είναι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματικοί.

 

  • Τα μήλα είναι κόκκινα μόνο στο εξωτερικό. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βελτιωθούν και είναι κατά πάσα πιθανότητα απλοί πολίτες.

 

  • Σταφύλια είναι εκείνοι που παραβιάζουν το νόμο. Για παράδειγμα, αυτοί είναι πολίτες που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν τηλεφωνήματα στο εξωτερικό.

Αυτή η κατάσταση (songbun) περιλαμβάνεται στα αρχεία ταυτοποίησης κάθε ατόμου στη χώρα όταν φτάσει την ηλικία των 17 ετών. Επηρεάζει το μέλλον ενός ατόμου σε μεγάλο βαθμό στην επιλογή της εκπαίδευσης, της σταδιοδρομίας κ.ο.κ. Παρεμπιπτόντως, οι αρχές της Βόρειας Κορέας αρνούνται την ύπαρξη του διαχωρισμού των κοινωνικών τάξεων.

10. Δρόμοι

© (stephan)/flickr

Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κατασκευασμένοι δρόμοι στη ΛΔΚ. Μόνο το 8% όλων των δρόμων καλύπτεται με μια στερεή επιφάνεια. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τους τοπικούς πολίτες. Όλες οι μεταφορές εντός της χώρας ελέγχονται από τις αρχές και μόνο οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα αυτοκίνητο. Οι άλλοι συνήθως ταξιδεύουν με ποδήλατο.

9. Κυρίες τροχονόμοι

© Stefan Krasowski/flickr

Σύμφωνα με το παραπάνω, λογικά, υπάρχουν λίγα φανάρια στη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, οι μεγάλες πόλεις εξακολουθούν να χρειάζονται έλεγχο της κυκλοφορίας. Αυτό είναι συχνά μια δουλειά για τα όμορφα κορίτσια. Μια κυρία κυκλοφορίας πρέπει να είναι άγαμη και μικρότερη από 26 ετών. Όταν είναι εκτός αυτών των κανόνων με οποιαδήποτε παράμετρο, πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση της.

8. Οργανισμός NADA

© National Aeronautics and Space Administration/wikipedia   © National Aerospace Development Administration/wikipedia

Η χώρα εργάστηκε στην εξερεύνηση του διαστήματος στη δεκαετία του ’80. Το 2013, η Βόρεια Κορέα άνοιξε την NADA και έδειξε στον κόσμο το λογότυπό της. Αυτό το λογότυπο μοιάζει με αυτό της NASA, και ο τίτλος φαίνεται επίσης οικείος. Κανείς δεν ξέρει αν η πρόθεση είναι να κάνουν φάρσα στις ΗΠΑ ή αν είναι μια καθαρή σύμπτωση.

7. Μεγάλος Κιμ Τζονγκ-ιλ

© Bjørn Christian Tørrissen/wikipedia

Ο πρώην ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν ήταν συνηθισμένος άνθρωπος. Η βιογραφία του (η οποία είναι ένα βιβλίο μαθήματος στο σχολείο) λέει ότι γεννήθηκε στο όρος Πεκτού και η γέννησή του προκάλεσε ένα αστέρι να φωτίσει τον ουρανό και ένα διπλό ουράνιο τόξο εμφανίστηκε αυθόρμητα.

Επίσης, έμαθε να περπατάει και να μιλάει πριν συμπληρώσει το 1 έτος ζωής του. Μετά το θάνατό του, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέφεραν ότι «στρώματα πάγου έσπασαν με μια άνευ προηγουμένου δυναμική ρωγμή στη λίμνη Τσον στο όρος Πεκτού και μια χιονοθύελλα με ισχυρούς ανέμους χτύπησε την περιοχή».

Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο ηγέτης γεννήθηκε στο Βιάτσκογιε (Ρωσία) υπό την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπου ο πατέρας του προσπάθησε να κρυφτεί από τους Ιάπωνες επιβαίνοντες. Φαίνεται ότι εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε τι είναι πραγματικά αλήθεια.

6. Οι Μονόκεροι υπάρχουν.

© depositphotos

Οι επιστήμονες της Βόρειας Κορέας ισχυρίζονται ότι οι μονόκεροι δεν είναι φανταστικά ζώα. Τοπικοί αρχαιολόγοι βρήκαν την αρχαία λίρα αυτού του μυθικού πλάσματος. Ο τόπος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας: Πιονγκγιάνγκ. Μια τέτοια “μαγική” ανακάλυψη σίγουρα αυξάνει την κοινωνική δύναμη και τον πατριωτισμό των πολιτών.

5. Μαγικά φάρμακα

© MikesVerca‏/twitter

Η Βόρεια Κορέα ισχυρίστηκε ότι βρήκε μια «θεραπεία» για τον Κορωναϊό αναπνευστικού συνδρόμου Μέσης Ανατολής, το Aids και τον Έμπολα. Οι μαγικές ενέσεις συμβάλλουν επίσης στη μείωση του καρκίνου, της ναυτίας του πρωινού και του στρες που προκαλείται από την εργασία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτό το φάρμακο περιλαμβάνει το κόκκινο τζίνσενγκ, που καλλιεργείται στην περιοχή του Γκαίσονγκ, μαζί με κάποιο χρυσό και λευκόχρυσο.

4. Φεστιβάλ Arirang

© (stephan)/flickr

Περίπου 100.000 άτομα (εξαιρουμένων των θεατών) συμμετέχουν στην παράσταση του μουσικού χορού σε ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου. Παρουσιάζουν διαφορετικές σκηνές, οι οποίες συνήθως επαινούν τις αρχές της μεγάλης και πανίσχυρης χώρας.

Η κάρτα που σχεδιάζουν είναι η λεγόμενη “ζωντανή οθόνη” (η εικόνα δείχνει την “οθόνη” που δείχνει τη σημαία της χώρας). Χιλιάδες έγχρωμες κάρτες που κρατούνται από τους συμμετέχοντες της παράστασης παράγουν την εικόνα και αλλάζουν τις κάρτες σε ένα ειδικό σήμα. Το Arirang έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο Guinness Book of World Records ως το σόου με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων.

3. Ρούχα και μόδα

© eastnews   © eastnews

Οι γυναίκες στη Βόρεια Κορέα δεν συνηθίζουν να ακολουθούν τις διεθνείς τάσεις της μόδας, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να φαίνονται όμορφες. Καθημερινά, ντύνονται κυρίως με πολύ αυστηρούς συνδυασμούς και οι στολές τους μπορούν να φορεθούν σε καθημερινή βάση. Οι γυναίκες της Βόρειας Κορέας έχουν ένα ιδιαίτερο είδος αγάπης για τα ψηλά τακούνια. Μπορούν να περάσουν όλη την ημέρα φορώντας τέτοια παπούτσια και θα θεωρείται κάτι πολύ φυσιολογικό.

Όσον αφορά το μακιγιάζ, απλά δεν το χρειάζονται, και η καθημερινή ζωή και η δουλειά τους δεν το απαιτούν. Τα πάντα αλλάζουν κατά τις εθνικές αργίες και τις εορταστικές εκδηλώσεις: οι γυναίκες χρησιμοποιούν φωτεινό μακιγιάζ και φορούν λαμπερές εθνικές φορεσιές.

2. Ομάδα αναψυχής

© AFP PHOTO / KCNA VIA KNS

Μαζί με τον κανονικό στρατό που υπηρετούν στρατιώτες, υπάρχει μια ειδική ομάδα αναψυχής στη Βόρεια Κορέα. Αποτελείται μόνο από όμορφα νεαρά κορίτσια και το κύριο έργο τους είναι να συνοδεύουν στρατιωτικούς με υψηλό καθεστώς στον ελεύθερο χρόνο τους.

Ωστόσο, αυτά τα κορίτσια είναι επίσης μέρος του τακτικού στρατού και πρέπει να ακολουθούν όλους τους στρατιωτικούς κανόνες. Επισήμως, είναι μέρος των βορειοκορεατικών στρατιωτικών δυνάμεων.

1. Η Βόρεια Κορέα είναι μια χαρούμενη χώρα.

© depositphotos

Οι Βορειοκορεάτες επιστήμονες διεξήγαγαν έρευνα με το ακόλουθο αποτέλεσμα: η ΛΔΚ είναι μία από τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο. Για να είμαστε ακριβείς, είναι στη δεύτερη θέση μετά την Κίνα. Από την άλλη πλευρά, οι αρχές πραγματικά κάνουν πολλά πράγματα για να ευχαριστήσουν όλους τους πολίτες και να ενισχύσουν το ηθικό τους.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο είναι οι ΗΠΑ, κάτι το οποίο είναι σίγουρα αρκετά υποκειμενικό.