12 πανίσχυροι τρόποι να μεταμορφώσετε την ζωή σας όταν νιώθετε ότι όλα έχουν τελειώσει

Φεβρουάριος 21, 2017 11:26 ΠΜ
More videos

“Αν κάνετε πάντα το ίδιο, θα έχετε συνέχεια το ίδιο αποτέλεσμα”, Χένρυ Φορντ

Σας θυμίζει κάτι το συναίσθημα του να είναι 10 το πρωί, να έχετε πιει το τρίτο φλιτζάνι καφέ και το μυαλό σας να είναι ακόμα κολλημένο; Αυτό συμβαίνει, γιατί είστε εξαντλημένοι, σωματικά, ψυχικά και πνευματικά και ό,τι σας προκαλούσε χαρά πριν, πλέον σας αφήνει αδιάφορους.

Πολύ συχνά, η εξάντληση και η επιτυχία πάνε μαζί. Αλλά, η εξουθένωση δεν είναι σύμπτωμα της επιτυχίας. Είναι ο τρόπος που βρίσκει το σώμα σας να σας πει, ότι πρέπει να ρίξετε τους ρυθμούς σας.

Μπορεί ο τρίτος εσπρέσο και οι πολλές στρώσεις κονσίλερ να σας δίνουν μια παροδική ανανέωση, αλλά η βαθιά και ουσιαστική αλλαγή απαιτεί χρόνο. Είναι μια δια βίου επένδυση στον εαυτό σας και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζετε. Δείτε παρακάτω 12 αποτελεσματικούς τρόπους για να μεταμορφώσετε την ζωή σας, όταν νιώθετε εξαντλημένοι.

1.Κοιμηθείτε σαν να μην υπάρχει αύριο

Το σώμα είναι μια μηχανή. Μια όμορφη και εξαιρετικά πολύπλοκη μηχανή που χρειάζεται φροντίδα και ξεκούραση. Όπως σβήνετε τον υπολογιστή σας κάθε βράδυ, το ίδιο πρέπει να κάνετε και με το σώμα σας, για να επαναφορτιστούν το μυαλό και το σώμα σας. Μελέτες έχουν δείξει, ότι κατά την διάρκεια του ύπνου ο εγκέφαλος καθαρίζει ουσιαστικά από τις τοξίνες που δημιουργούνται κατά την διάρκεια της μέρας. Προσπαθήστε να κοιμάστε 8 ώρες κάθε βράδυ, προσθέτοντας απλά 30 λεπτά ύπνου κάθε μέρα.

2.Να σκέφτεστε όσο τρώτε

Αυτή η διαδικασία χρειάζεται πολλή εξάσκηση, ειδικά αν έχετε συνηθίσει να τρώτε στο πόδι, απαντώντας ταυτόχρονα στα e-mail σας. Αυτή η διαδικασία απαιτεί να έχετε επίγνωση του τι τρώτε και βοηθάει στο να αποκτήσετε μια υγιή σχέση με το φαγητό και όχι απλά να ικανοποιείτε το αίσθημα της πείνας. Μελέτες έχουν δείξει, ότι αν έχετε επίγνωση του τι τρώτε, βελτιώνεται η διάθεση, μειώνεται το στρες και υπάρχει καλύτερη διατροφική συμπεριφορά.

3.Αποφύγετε την καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που επηρεάζει άμεσα το κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος που η υπερβολική ποσότητα καφέ κάνει την καρδιά μας να χτυπάει πιο γρήγορα. Αντικαταστήστε τη καφεΐνη με πιο μακροπρόθεσμες λύσεις, όπως ο διαλογισμός και η άσκηση, για να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια.

4.Αρχίστε να γυμνάζεστε

Η κίνηση βελτιώνει την διάθεση, μειώνει το στρες και έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τη μνήμη και τις δεξιότητες σκέψης. Είτε κάνετε ένα τέταρτο τρέξιμο, είτε μισή ώρα γιόγκα, μάθετε να χρησιμοποιείτε την άσκηση ως τρόπο ανακούφισης του στρες. Η πρωινή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε καλύτερα την υπόλοιπη μέρα σας. Μην ξεχνάτε, ότι οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο, γυμνάζονται το πρωί.

5.Νιώστε άνετα στην σιωπή

Πολλά άρθρα μιλάνε για τις θεραπευτικές ιδιότητες του διαλογισμού και αυτό συμβαίνει, γιατί είναι πραγματικά αποτελεσματικός. Το 80% των επισκέψεων στους ψυχολόγους σχετίζεται με προβλήματα άγχους. Ο διαλογισμός μπορεί να μειώσει το στρες, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό, να βελτιώσει τον ύπνο και ενδεχομένως να αυξήσει την ευτυχία. Ακόμα και 5 λεπτά διαλογισμού μπορούν να φτιάξουν την μέρα σας. Οι άνθρωποι που κάνουν διαλογισμό έχουν πιο ορθολογική σκέψη και καλύτερη αντιμετώπιση στα προβλήματα που τους παρουσιάζονται.

6.Ακολουθήστε μια υγιή ρουτίνα φροντίδα δέρματος

Το υγιές δέρμα μας κάνει ευτυχισμένους και όπως όλες οι υγιεινές συνήθειες, χρειάζεται χρόνο. Καθαρίζετε το πρόσωπό σας στο τέλος της ημέρας, για να φύγουν όλες οι τοξίνες. Ψάξτε για προϊόντα που τρέφουν περισσότερο την επιδερμίδα σας. Με την πάροδο του χρόνου θα δείτε, ότι η προσπάθειά σας άξιζε τον κόπο.

7.”Αφήστε τον εγωισμό σας να πεινάσει, ταΐστε την ψυχή σας”

Είναι πολύ απλό: Κάντε πράγματα που σας ευχαριστούν. Επειδή κάτι μπορεί να σας δίνει την αίσθηση της επιτυχίας, δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι σας ευχαριστεί. Αγοράστε εκείνα τα παπούτσια που σας αρέσουν, πάρτε στον εαυτό σας το παγωτό που λαχταράτε ή πηγαίνετε επιτέλους αυτή την εκδρομή που θέλετε. Ό,τι και αν επιλέξετε, κάντε το, επειδή σας κάνει ευτυχισμένους.

8.Ακούστε το ένστικτό σας

Το σώμα μας συχνά μας λέει αυτά που χρειάζεται να ξέρουμε, πριν καταλάβουμε, ότι τα χρειαζόμαστε. Κοιμηθείτε, όταν νιώθετε κουρασμένοι. Πηγαίνετε ένα ταξίδι, αν το έχετε ανάγκη. Αναρωτηθείτε, γιατί δεν αισθάνεστε απόλυτα καλά. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται εξάσκηση, εκτός και αν είστε ένα ιδιαίτερα διαισθητικό άτομο. Απομακρυνθείτε για λίγο απ’ ό,τι σας απασχολεί, πάρτε μια ανάσα και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας. Κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζετε τι είναι αυτό που χρειάζεστε, απλά πρέπει να επιβραδύνετε λίγο για να το ακούσετε.

9.Αναμίξτε τα πράγματα

Η αλλαγή ρουτίνας μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες. Βάλτε ως πρόκληση στον εαυτό σας να κάνει κάτι καινούργιο και διαφορετικό κάθε εβδομάδα. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως το να πάτε για περπάτημα ή να ανοίξετε ένα δικό σας μπλογκ. Οι νέες εμπειρίες θα βοηθήσουν το μυαλό σας να αντιληφθεί καινούργιους τρόπους σκέψης.

10.Επενδύστε στα θετικά πράγματα που υπάρχουν γύρω σας

Η βάση των υγιών σχέσεων είναι να είστε επιλεκτικοί με το τι και ποιον βάζετε στην ζωή σας. Είναι δύσκολο να αλλάξετε τις τοξικές σχέσεις που υπάρχουν ήδη στην ζωή σας, οπότε επανεξετάστε τις σχέσεις σας και την αξία που προσθέτουν στην ζωή σας. Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν επίγνωση των σχέσεών τους τείνουν να είναι πιο σίγουροι για την κρίση τους.

11.Μάθετε κάτι καινούργιο

Η μάθηση μας κάνει χαρούμενους. Επίσης, μας βοηθάει να ζούμε περισσότερο, να έχουμε πιο ανοιχτό μυαλό και πιο ολοκληρωμένη ζωή. Μπορείτε να δείτε κάποιο βίντεο στο διαδίκτυο για το πώς να φτιάξετε κάτι μόνοι σας ή να εγγραφείτε σε κάποιο σεμινάριο. Ό,τι και να επιλέξτε να μάθετε, το μυαλό σας θα σας ευχαριστεί που το κρατάτε σε εγρήγορση.

12.Κρατήστε ημερολόγιο

Η διατήρηση ενός ημερολογίου μειώνει το στρες, αυξάνει την κατανόηση και την δημιουργικότητα και ενισχύει την αυτοπεποίθηση για να ακολουθήσετε τους στόχους σας. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να γράφει καθημερινά, αλλά όποτε το έχετε ανάγκη. Η διαδικασία του γραψίματος είναι από μόνη της πολύ σημαντική. Σκεφτείτε πώς θέλετε να είναι η μέρα σας και γράψτε ό,τι σας έρχεται στο μυαλό.

[huffingtonpost]

Ακολουθήστε μας στο facebook: