12 μυστηριώδη πράγματα που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν

4 Οκτωβρίου, 2017 2:57 ΜΜ
More videos

Aπό την εποχή της αρχαιότητας έχουμε προσπαθήσει να εξηγήσουμε πολλά μυστηριώδη πράγματα που υπάρχουν στον πλανήτη μας. Τα περισσότερα από αυτά τα φαινόμενα έχουν εξηγηθεί επιστημονικά, αλλά υπάρχουν και μερικά που δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν.

Δείτε παρακάτω 12 μυστηριώδη πράγματα που οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εξηγήσουν.

12. Ο δρόμος Μπίμινι

flickr

flickr

Το 1930 το μέντιουμ από την Αμερική, Έντγκαρ Καΐς, ισχυρίστηκε ότι το 1968 ή 1969 θα βρεθούν τα ερείπια της Χαμένης Ατλαντίδας στο Μπίμινι.

Τον Σεπτέμβριο του 1968, βρέθηκαν 700 μέτρα από καλά τοποθετημένες πέτρες στην θάλασσα κοντά στο βόρειο Μπίμινι. Αυτό το πέρασμα των πετρών ονομάστηκε “ο δρόμος του Μπίμινι.”

Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι τα απομεινάρια κάποιου διάσημου πολιτισμού, ενώ κάποιοι άλλοι ότι είναι απλά το αποτέλεσμα της εμβάθυνσης του βυθού.

11. Επιδημία χορού

flickr

Τον Ιούλιο του 1518 η κυρία Τρόφι από το Στρασβούργο άρχισε να χορεύει και δεν σταμάτησε. Μια βδομάδα αργότερα, άλλοι 34 άνθρωποι άρχισαν να χορεύουν μαζί της. Ένα μήνα μετά, ο αριθμός των χορευτών έφτανε τους εκατοντάδες. Χόρευαν χωρίς σταματημό και 400 άνθρωποι πέθαναν από εξάντληση, εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια.

Αυτό το φαινόμενο δεν μπόρεσε ποτέ να εξηγηθεί επιστημονικά.

10. Άντριου Κάρλσιν

flickr

Το 2003, το FBI συνέλαβε έναν άνδρα κατηγορούμενο για απάτη στο χρηματιστήριο. Έχοντας μόλις 800 δολάρια, κέρδισε 350 εκατομμύρια δολάρια μέσω 126 συμφωνιών μεγάλου ρίσκου.

Όταν τον συνέλαβαν, ο Άντριου υποστήριξε ότι είχε πάρει τις πληροφορίες του από το μέλλον. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήρθε από το έτος 2256 με μια μηχανή του χρόνου. Αργότερα, κάποιος πλήρωσε 1 εκατομμύριο δολάρια για να αποφυλακιστεί και από τότε ο Άντριου είναι εξαφανισμένος.

9. Το ποτάμι που βράζει

 

Ο μικρός Αντρέ Ρουζό άκουγε συχνά από τον παππού του για τον θρύλο του ποταμού που κυριολεκτικά “έβραζε” τους εχθρούς του. Όταν μεγάλωσε, έγινε γεωλόγος και αποφάσισε να εξερευνήσει τον ποταμό το 2011.

Η θερμοκρασία του νερού ήταν περίπου 86°C. Το περίεργο είναι ότι το ποτάμι απέχει 700 χιλιόμετρα από το πιο κοντινό ηφαίστειο.

8. Υποβρύχια ερείπια στο νησί Γιοναγκούνι

 

Μερικοί σχηματισμοί βρέθηκαν κοντά στο νησί Γιοναγκούνι στην Ιαπωνία από δύτες το 1986.  Οι υποβρύχιοι σχηματισμοί βρίσκονται σε μεγάλες συστάδες και φτάνουν σε ύψος τους 5 ορόφους. Σε αυτούς του σχηματισμούς βρέθηκαν ανθρώπινα αντικείμενα που μαρτυρούσαν την ύπαρξη ανθρώπινης ζωής σε αυτά τα ερείπια.

7. Η φωτογραφία από το μουσείο Bralorne

© virtualmuseum

Αυτή η φωτογραφία δείχνει τα εγκαίνια της γέφυρας Gold Bridge στον Καναδά το 1941. Ανάμεσα στο πλήθος υπάρχει ένας άντρας που το ντύσιμό του δεν έχει καμία σχέση με το στυλ της δεκαετίας του 1940. Φοράει ένα φούτερ, ένα μπλουζάκι και κρατάει μια φορητή φωτογραφική μηχανή στα χέρια του.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ταξιδιώτης στον χρόνο.

6. Τα γεωγλυφικά σε τροπικός δάσος του Αμαζονίου

© phys.org

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν 450 γεωγλυφικά σε ένα τροπικό δάσος του Αμαζονίου βόρεια της Βραζιλίας. Τα αρχαιότερα γεωγλυφικά είναι 3000-3.500 ετών.

Η κυρίαρχη θεωρία υποστηρίζει ότι σκοπός αυτών των γεωγλυφικών ήταν οι συναντήσεις, οι συζητήσεις και οι τελετουργίες.

5. Φώτα σεισμού

Τα φώτα που συνοδεύουν μερικούς σεισμούς είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη φαινόμενα. Από το 1600, υπάρχουν 65 αποδεδειγμένες περιπτώσεις φώτων μετά από σεισμούς. Ωστόσο, οι πιθανότητες να δει κάποιος αυτά τα φώτα είναι πολύ λίγες.

Αυτό το φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί ακόμα από τους επιστήμονες.

4. Το παγωμένο κορίτσι

Στις 20 Δεκεμβρίου 1980, η Τζιν Χίλιαρντ οδηγούσε για να πάει στους γονείς της στην Μινεσότα. Χιόνιζε και το αυτοκίνητό της σταμάτησε ξαφνικά και η κοπέλα αποφάσισε να περπατήσει μέχρι ένα φιλικό σπίτι που βρισκόταν εκεί κοντά. Έχασε τις αισθήσεις της από το κρύο και την βρήκαν ξαπλωμένη στο χιόνι 6 ώρες αργότερα. Η θερμοκρασία ήταν -22 βαθμούς κελσίου.

Όταν την μετέφεραν στο νοσοκομείο, δεν έδειχνε κανένα σημάδι ζωής και το δέρμα της ήταν τόσο σκληρό που δεν μπορούσαν να της κάνουν ένεση. Οι γιατροί ήταν σίγουροι ότι η κοπέλα ήταν νεκρή. Όταν ξεπάγωσε λίγο, άρχισε να κουνιέται. 3 μέρες αργότερα άρχισε να κουνάει τα πόδια της και 6 εβδομάδες μετά ήταν απόλυτα υγιής.

3. Το πλοίο-φάντασμα Carroll A. Deering

© wikipedia

Το Carroll A. Deering ήταν ένα αμερικανικό εμπορικό πλοίο που έγινε ένα διάσημο πλοίο φάντασμα. Βρέθηκε το 1921 χωρίς κανένα μέλος του πληρώματος. Το μαγειρείο ήταν γεμάτο φαγητό, το ημερολόγιο έλειπε, όπως και η άγκυρα και οι συσκευές πλοήγησης. Ο έλεγχος συστήματος διεύθυνσης ήταν σπασμένος.

Στα τέλη του 1922, η έρευνα σταμάτησε χωρίς κάποιο επίσημο συμπέρασμα.

2. Ο άνθρωπος της βροχής

© pixabay

Ο παππούς του Ντον Ντέκερ πέθανε το 1983 στην Πενσυλβανία. Μετά την κηδεία, ο νεαρός άνδρας ανέβασε πυρετό και έπεσε σε έκσταση. Την ίδια στιγμή, άρχισε να τρέχει νερό από την οροφή και τους τοίχους του καθιστικού. Σε αυτό το σημείο του σπιτιού δεν υπήρχαν σωλήνες νερού.

Οι φίλοι του Ντον κάλεσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί τους είπαν να πάρουν τον Ντον και να τον πάνε σε μια κοντινή πιτσαρία. Όταν τον πήγαν στην πιτσαρία συνέβη ακριβώς το ίδιο περιστατικό. Όταν ο άντρας έφυγε από την πιτσαρία, το νερό σταμάτησε να τρέχει.

1.Υποβρύχιος ωκεανός

© eastnews

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα τεράστιο ρεζερβουάρ νερού 660 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Αυτό το ρεζερβουάρ χρονολογείται 2.7 εκατομμυρίων ετών. Ο όγκος του είναι πολλές φορές μεγαλύτερος από τον όγκο όλων των ωκεανών που γνωρίζουμε.

Χάρη σε αυτή την ανακάλυψη, εμφανίστηκε μια καινούργια θεωρία. Οι ωκεανοί της γης ίσως εμφανίστηκαν, επειδή αυτός ο ωκεανός βγήκε προς τα έξω και όχι το αντίθετο, όπως πίστευαν μέχρι τώρα.