Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
αεροπλάνα12 μυστικά που δεν θα σας αποκαλύψουν ποτέ οι αεροπορικές εταιρίες.

12 μυστικά που δεν θα σας αποκαλύψουν ποτέ οι αεροπορικές εταιρίες.

Τα αεροπορικά ταξίδια θεωρούνται πλέον συνηθισμένα όχι μόνο για τους επιχειρηματίες, αλλά και για ανθρώπους που απλά τους αρέσει να ταξιδεύουν. Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν αλλάξει αρκετά από τότε που ξεκίνησαν. Πολλοί κανόνες έχουν τροποποιηθεί με σκοπό να γίνει το ταξίδι των επιβατών πιο άνετο.

Αν και είμαστε ενήμεροι για τους τυποποιημένους κανονισμούς, όπως το ότι πρέπει να είμαστε στο αεροδρόμιο 3 ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση μας ή ότι υπάρχει όριο βάρους στις αποσκευές, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τις αεροπορικές εταιρίες. Κάποια από αυτά περιλαμβάνουν το γιατί είναι τόσο ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια και γιατί είναι τόσο περιορισμένο το φαγητό κατά την διάρκεια των πτήσεων.

Ακόμα και οι αεροπορικές εταιρίες έχουν τα μυστικά τους για να αποφύγουν τις κακοτυχίες ή ακόμα χειρότερα για να μην χάσουν πελάτες. Βέβαια, αυτές οι πληροφορίες θα ήταν καλύτερο να μην έρθουν στην επιφάνεια, όχι επειδή είναι επιβλαβείς, αλλά επειδή επηρεάζουν σοβαρά την φήμη και το εισόδημα των αεροπορικών εταιριών.

#1 Απολυμάνετε τα πάντα.

1

Πριν αγγίξετε το οτιδήποτε μέσα στο αεροπλάνο, καλό θα ήταν να το απολυμάνετε πρώτα, γιατί το πιθανότερο είναι το αεροπλάνο να μην έχει καθαριστεί καλά πριν επιβιβαστείτε. Αν σας πέσει φαγητό στον δίσκο, είναι καλύτερο να το πετάξετε από το να το φάτε.

#2 Η σύγκριση τιμών έχει επιπλέον χρέωση.

2

Η αλήθεια είναι, ότι στην πραγματικότητα δεν μπορείτε να πάρετε την φθηνότερη τιμή, γιατί οι αεροπορικές εταιρίες πληρώνουν κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την σύγκριση τιμών. Την στιγμή που θα κλείσετε την πτήση σας, η εταιρία σας χρεώνει για την χρήση της ιστοσελίδας. Επίσης, υπάρχουν μερικές αεροπορικές εταιρίες που δεν απελευθερώνουν τις τιμές των εισιτηρίων σε τρίτους.

#3 Καλέστε την εξυπηρέτηση πελατών, όταν ακυρώνετε η πτήση σας.

3

Η αρχική αντίδρασή μας, όταν ακυρώνετε η πτήση μας είναι να δούμε, αν μπορούμε να μπούμε στην σειρά για την επόμενη πτήση. Θα ήταν πιο εύκολο να επιλυθεί η κατάσταση, αν καλούσατε έναν αντιπρόσωπο επιλύατε τις λεπτομέρειες στο τηλέφωνο.

#4 Να γνωρίζετε πότε πρέπει να αλλάξετε θέσεις.

4

Αν σας έχει δοθεί μια θέση νωρίτερα και θέλετε να την αλλάξετε, κάντε το τέσσερις μέρες πριν την απογείωση, γιατί τότε είναι που οι αεροπορικές εταιρίες αναβαθμίζουν τους επιβάτες από την οικονομική στην πρώτη θέση.

#5 Ρωτήστε για τα μη επιστρεφόμενα τέλη.

5

Αν έχετε κλείσει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή χρημάτων, το πιθανότερο είναι η αεροπορική εταιρία να σας βάλει στην επόμενη διαθέσιμη πτήση. Ωστόσο, θα πρέπει να ρωτήσετε, αν μπορούν να σας επιστρέψουν τα χρήματά σας.

#6 Τα εισιτήρια δεν αποτελούν εγγυήσεις.

6

Το εισιτήριο δεν είναι εγγύηση, ότι θα βρείτε θέση. Υπάρχουν πολλές αεροπορικές εταιρίες που κάνουν υπερκρατήσεις στις πτήσεις τους για εγγυημένο εισόδημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν εμφανιστούν όλοι οι επιβάτες, η αεροπορική εταιρία βάζει κάποιον επιβάτη σε άλλη πτήση, ενώ του προσφέρει δωρεάν διαμονή στο ξενοδοχείο ή γεύματα.

#7 Αγοράστε τα εισιτήρια ξεχωριστά.

7

Αν ταξιδεύετε σε ομάδες, ακούγεται λογικά να αγοράσετε όλοι μαζί τα εισιτήρια, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να αποδειχθεί πιο ακριβό. Αν ένα από τα εισιτήρια είναι πιο ακριβό, τότε όλα τα εισιτήρια θα μετακινηθούν προς την υψηλότερη τιμή.

#8 Αναφέρετε αμέσως τις χαμένες αποσκευές.

8

Είναι σημαντικό να αναφέρετε τις χαμένες αποσκευές σας πολύ σύντομα, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ξαναδείτε τις αποσκευές σας, αν λήξει η προθεσμία για τις χαμένες αποσκευές.

#9 Δώστε προσοχή στους αεροσυνοδούς.

I love the Emirates female flight attendants' hats! So I asked this female flight attendant if I could take her picture. She blushed and then asked her male coworker to come over and be in the picture with her. I wondered if it was because she didn't want to be in the picture alone?

Κάνουν τις σημαντικές ανακοινώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ασφαλείας κατά την διάρκεια της πτήσης, οπότε καλό είναι να τους δίνετε σημασία.

#10 Συνήθως, τα καύσιμα είναι χαμηλά.

10

Για να εξοικονομήσουν χρήματα οι αεροπορικές εταιρίες κρατούν τα επίπεδα των καυσίμων χαμηλά. Γεμίζοντας ένα αεροπλάνο με καύσιμα, το καθιστά βαρύτερο και πιο δυσκίνητο στους ελιγμούς. Η παγίδα με τα χαμηλά επίπεδα καυσίμων είναι, ότι αν υπάρχει κακοκαιρία ή καθυστέρηση, ο πιλότος θα πρέπει να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

#11 Οι πιλότοι δεν επιτρέπεται να φάνε την ίδια στιγμή.

11

Υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που δεν επιτρέπουν στους πιλότους τους να τρώνε την ίδια στιγμή ή ακόμα και στο ίδιο εστιατόριο ως προληπτικό μέτρο ασφάλειας.

#12 Ποτέ μην δέχεστε το πρώτο κουπόνι που σας προσφέρουν.

12

Οι αεροπορικές εταιρίες σίγουρα θα ανεβάσουν την αξία των κουπονιών τους μέχρι να σιγουρευτούν, ότι άφησαν τις θέσεις τους αρκετοί επιβάτες. Ωστόσο, αν η αεροπορική εταιρία σας βγάλει από την πτήση χωρίς την έγκρισή σας, ζητήστε χρηματική ανταμοιβή.

Τα πιο σημαντικά