12 μυστικά εργαζομένων σε αεροπορικές εταιρίες που οι επιβάτες δεν έχουν ιδέα

23 Ιανουαρίου, 2017 4:23 ΜΜ
More videos

Κάθε επάγγελμα έχει τα δικά του μυστικά και οι εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρίες δεν αποτελούν εξαίρεση. Κάποιοι από αυτούς μοιράστηκαν με ευχαρίστηση κάποια μυστικά και λεπτομέρειες της δουλειάς τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε παρακάτω 12 μυστικά εργαζομένων σε αεροπορικές εταιρίες που οι επιβάτες δεν γνωρίζουν.

Δεν επισκευάζονται όλες οι μικρές βλάβες αμέσως

© photography33 / @DEPOSITPHOTOS.COM

Σίγουρα, δεν θα αφήσουν να απογειωθεί ένα αεροπλάνο που δεν είναι ασφαλές. Στην πραγματικότητα, ο κατάλογος των πραγμάτων που πρέπει να ελεγχθούν πριν την πτήση είναι τεράστιος. Ωστόσο, υπάρχουν μικρές βλάβες που δεν επηρεάζουν την ασφάλεια του αεροπλάνου και μπορούν να αντιμετωπιστούν αργότερα για να μην καθυστερήσει η πτήση.

Γιατί υπάρχουν χειρολαβές στην πόρτα μέσα στο αεροπλάνο

© transas.com

Προορίζονται για τους αεροσυνοδούς σε περίπτωση πανικού εν ώρα πτήσης. Όταν ένας αεροσυνοδός προετοιμάζει την έξοδο κινδύνου, οι πανικοβλημένοι άνθρωποι μπορεί να τους σπρώξουν και να τους ρίξουν κάτω. Οι χειρολαβές βοηθούν τους αεροσυνοδούς να παραμείνουν όρθιοι.

Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης τρώνε διαφορετικό φαγητό

© SimpleFoto / @DEPOSITPHOTOS.COM

Αν ο ένας από τους δυο δηλητηριαστεί και δεν μπορεί να πετάξει το αεροπλάνο, θα αντικατασταθεί από τον άλλον. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει σε όλες τις αεροπορικές.

Οι κλειδαριές δεν προστατεύουν τις αποσκευές από το να ανοιχτούν

 

Η κλειδαριά στο φερμουάρ της βαλίτσας είναι άχρηστη, γιατί μπορεί να ανοιχθεί εύκολα με ένα μολύβι ή στυλό. Αυτό συμβαίνει περιστασιακά και καταστρέφει το φερμουάρ.

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος απαγόρευσης καπνίσματος εν ώρα πτήσης

© aviationcv.com

Υπάρχει η κοινή πεποίθηση, ότι η απαγόρευση του καπνίσματος συνδέεται με προφανείς λόγους όπως ο κίνδυνος της φωτιάς και το παθητικό κάπνισμα. Βέβαια, αυτό είναι λίγο αμφίβολο, γιατί παλαιότερα επιτρεπόταν το κάπνισμα και δεν υπήρχε καμία πυρκαγιά. Στην πραγματικότητα, ο λόγος πίσω από την απαγόρευση της φωτιάς είναι οικονομικός. Ο αέρας στο αεροσκάφος φιλτράρετε συνεχώς και ο καπνός φθείρει τον εξοπλισμό πιο γρήγορα.

Οι 7 πιο συνηθισμένοι λόγοι που χάνονται οι αποσκευές

 

  • Κρατήθηκε για συμπληρωματικούς ελέγχους και δεν φορτώθηκε στην ώρα του.
  • Κάποιοι εργαζόμενοι, συνήθως οι αρχάριοι, βάζουν τις αποσκευές σε λάθος τρόλεϊ και ταξιδεύουν για αλλού.
  • Ο υπάλληλος έβαλε λάθος αυτοκόλλητο πάνω στην βαλίτσα.
  • Ο επιβάτης δεν έχει βγάλει από την βαλίτσα προηγούμενα αυτοκόλλητα και προκαλείται σύγχυση.
  • Η βαλίτσα κόλλησε στην ζώνη ή πήγε σε λάθος κατεύθυνση κάτι που συμβαίνει στις ανταποκρίσεις πτήσεων.
  • Η βαλίτσα έπεσε από το τρόλεϊ στον δρόμο για το αεροπλάνο και κανείς δεν το πρόσεξε. Βέβαια, συμβαίνει σπάνια.
  • Το σύστημα αναγνώρισης των αποσκευών έκανε κάποιο λάθος ή χάθηκε η ετικέτα. Για αυτό οι υπάλληλοι συμβουλεύουν να αφήνουμε το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας μας σε εμφανές σημείο ή τουλάχιστον μέσα στην βαλίτσα.

Γιατί οι επιβάτες πρέπει να απενεργοποιούν τα κινητά τους

© EAST NEWS

Είναι μύθος, ότι το κινητό μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στο αεροπλάνο. Βέβαια, σίγουρα μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές στο ραδιοφωνικό σήμα κάτι που μπορεί να κάνει τους πιλότους να μην ακούσουν σημαντικές πληροφορίες. Παρόλα αυτά μερικές φορές ακόμα και το πλήρωμα της καμπίνας αγνοεί αυτόν τον κανόνα.

Οι υπάλληλοι των αεροπορικών και οι κοντινοί συγγενείς τους έχουν μειωμένες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια.

© Instagram/East News

Πολλές αεροπορικές παρέχουν στους υπαλλήλους τους πολύ φθηνά ή ακόμα και δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για τους συζύγους και τα παιδιά τους. Γενικά, όταν ένας υπάλληλος αγοράζει εισιτήριο πληρώνει μόνο τους φόρους και τα τέλη, ενώ η πτήση είναι δωρεάν.

Η πόρτα της τουαλέτας μπορεί να ανοίξει εύκολα από έξω

© lifehacker.com

Υπάρχει ένας ειδικός διακόπτης στην πόρτα κρυμμένος κάτω από το “Απαγορεύεται το κάπνισμα” ή την ένδειξη “Τουαλέτα.” Αυτό γίνεται για να μην παραβιάζεται η ιδιωτικότητα των επιβατών, αλλά και για να αποφεύγεται το σπάσιμο της πόρτας σε περίπτωσης ανάγκης.

Τα μπράτσα στα καθίσματα διαδρόμου και παραθύρου μπορούν να σηκωθούν

© golbii.com

Πολλοί επιβάτες εκνευρίζονται με τα μπράτσα στις θέσεις των παραθύρων και του διαδρόμου που είναι στερεωμένα. Δεν είναι έτσι ακριβώς: για να τα σηκώσετε, πατήστε ένα μικρό κουμπί που είναι κρυμμένο κοντά στην βάση του μπράτσου. Ωστόσο, να είστε προετοιμασμένοι να σας πουν οι αεροσυνοδοί να τα βάλετε στην αρχική τους θέση.

Πότε είναι καλύτερα να κλείσουμε εισιτήρια

© EAST NEWS

Υπάρχει η πεποίθηση, ότι όσο πιο νωρίς αγοράσουμε τα εισιτήρια τόσο πιο φθηνά θα τα βρούμε. Αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια, γιατί τα φθηνά εισιτήρια αγοράζονται πρώτα και δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ωστόσο, τις Τρίτες, τις Τετάρτες και τα Σάββατα τα εισιτήρια είναι πραγματικά πιο φθηνά από το συνηθισμένο.

Να είστε ευγενικοί και δεν θα το μετανιώσετε

© SimpleFoto / @DEPOSITPHOTOS.COM

Οι αεροσυνοδοί εξομολογούνται, ότι όσο πιο ευγενικοί είστε μαζί τους τόσο πιο πρόθυμοι θα είναι να κάνουν πράγματα για εσάς. Σας ενοχλεί ο διπλανός σας; Αν εξηγήσετε ήρεμα την κατάσταση, έχετε πάρα πολλές πιθανότητες να σας αλλάξουν την θέση. Από την άλλη μεριά, όσοι προκαλούν φασαρίες με το ζόρι θα λάβουν το ελάχιστο από όσο δικαιούνται.

[elledecor.com] [Reddit]