12 κόλπα για την παραλία που θα σας σώσουν αυτό το καλοκαίρι

13 Ιουλίου, 2017 2:30 ΜΜ
More videos

Όταν μιλάμε για το καλοκαίρι, συχνά σκεφτόμαστε την καυτή άμμο, το δροσερό νερό της θάλασσας και τις διακοπές. Ωστόσο, ακόμη και στην παραλία μπορεί να συμβούν δυσάρεστες καταστάσεις και να χαλάσουν την εξόρμησή σας.

Παρακάτω θα μάθετε 12 κόλπα για να κάνετε τις διακοπές σας ευχάριστες, ασφαλείς και διασκεδαστικές.

#12 Πώς να μην κολλήσει η άμμος στα πόδια σας

Επειδή η άμμος κολλάει στα πόδια, μπορεί να είναι δύσκολο να φορέσετε παπούτσια στην παραλία. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιήστε παιδικό ταλκ.

Τι πρέπει να κάνετε: Ρίξτε ταλκ σε σκόνη σε ένα κομμάτι υφάσματος και τυλίξτε το σφιχτά. Όταν είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στο σπίτι, τρίψτε λίγο ταλκ στα πόδια σας. Θα απορροφηθεί η υγρασία, πράγμα που σημαίνει πως ακόμη και οι μικρότεροι κόκκοι άμμου θα πέσουν εύκολα. Τα πόδια και οι πατούσες σας θα είναι καθαρά και απαλά.

#11 Πώς να μην χάσετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας

Για να αποφύγετε να πάρετε τα κλειδιά στην παραλία και να διακινδυνεύσετε να εξαφανιστούν, κρύψτε τα πίσω από τη ρόδα του αυτοκινήτου σας.

Τι πρέπει να κάνετε: Πάρτε ένα κλαδί, λίγο γρασίδι ή ένα φυτό και συνδέστε το με το κλειδί του αυτοκινήτου. Τοποθετήστε το στη ρόδα και αφήστε το να κρέμεται στην εσωτερική πλευρά.

#10 Προστατέψτε τα τιμαλφή σας

Όταν βρίσκεστε στην παραλία, συχνά δεν έχετε πουθενά να βάλετε τα τιμαλφή σας και δεν είναι καλή ιδέα να τα αφήσετε στην άμμο χωρίς κανέναν να τα προσέχει.

Τι πρέπει να κάνετε: Τοποθετήστε τα κλειδιά, το τηλέφωνο, τα χρήματα και τα άλλα προσωπικά σας αντικείμενα μέσα στην πάνα ενός παιδιού ή τυλίξτε τα σε μερικά εσώρουχα. Τα αντικείμενα αυτά δεν προσελκύουν τους κλέφτες. Δεν θα τα αγγίξουν και τα πράγματά σας θα είναι ασφαλή.

#9 Πως θα αποφύγετε τον πονοκέφαλο

Η έντονη μεταβολή της πίεσης που εμφανίζεται όταν βυθίζεστε στο νερό, μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος να αποφευχθεί αυτό.

Τι πρέπει να κάνετε: Πριν βουτήξετε στο νερό, πιέστε τη μύτη, κλείστε το στόμα και δημιουργήστε πίεση στο κεφάλι σας για 5-10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αναπνεύστε βαθιά και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2 ακόμη φορές. Το σώμα σας θα προσαρμοστεί στη νέα πίεση και δεν θα καταλήξετε με πονοκέφαλο.

#8 Πώς να κρατήσετε στεγνό το κινητό σας

Για να προστατέψετε το τηλέφωνό σας από την υγρασία και την άμμο, τοποθετήστε το σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς. Στη συνέχεια, με ένα καλαμάκι αφαιρέστε όλο τον αέρα. Θα αποκτήσετε μια εντελώς αδιάβροχη θήκη.

#7 Τι να κάνετε αν βουλώσουν τα αφτιά σας

Αν βγει το νερό από τα αφτιά σας, αλλά είναι ακόμα βουλωμένα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα στην παραλία, θα πρέπει να αποκαταστήσετε τη φυσική πίεση στο εσωτερικό τους. Κάτι τέτοιο είναι εύκολο.

Τι να κάνετε: Πάρτε ένα συνηθισμένο μπαλόνι, πιέστε τη μύτη σας ελαφρά και αρχίστε να το φουσκώνετε. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, θα ακούσετε έναν ήχο, ο οποίος δείχνει ότι η πίεση στα αφτιά σας επανέρχεται κανονικά.

#6 Πώς να έχετε ένα δροσερό χυμό

Πριν πάτε στην παραλία, γεμίστε ένα πλαστικό μπουκάλι με 1/3 νερό και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Όταν χρειαστείτε ένα δροσερό ρόφημα μετά από πολύ ώρα που περάσατε στον ήλιο, μπορείτε να ρίξετε οποιοδήποτε ποτό στο μπουκάλι και θα κρυώσει αμέσως.

#5 Πως θα έχετε μια ξαπλώστρα χωρίς άμμο

Για να αποτρέψετε τον άνεμο να μεταφέρει άμμο στα παπούτσια, τα ρούχα και τις τσάντες σας, τοποθετήστε ένα σεντόνι αντί για μια απλή καρέκλα στην παραλία. Θα μοιάζει σαν πλαίσιο πισίνας αλλά χωρίς νερό, στο οποίο μπορείτε να ξαπλώσετε και να κρατήσετε τα πράγματά σας ασφαλή.

#4 Δροσερά παπούτσια

Για να αποτρέψετε τα παπούτσια σας από το να σας κάψουν τα πόδια αν τα αφήσατε στον ήλιο για ώρες, απλά κρατήστε τα γυρισμένα όταν δεν τα φοράτε.

#3 Αποτρέψτε την άμμο από το να κολλάει παντού

Τοποθετήστε τα μπουκάλια μέσα σε χαρτονένια ποτήρια για να σταματήσει να κολλάει άμμος σε αυτά.

#2 Προστατέψτε το κινητό σας από το νερό και την άμμο

Αυτός είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προστατέψετε το τηλέφωνό σας από το νερό και την άμμο: τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη. Αυτό θα σας επιτρέψει να το πάρετε ακόμη και στο νερό μαζί σας, αν και η οθόνη αφής μπορεί να μην λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

#1 Ο παγωμένος χυμός από αλόη βέρα θα βοηθήσει τα εγκαύματά σας

© depositphotos

Ο χυμός αλόης βέρα περιέχει χημικά που μπορούν να θεραπεύσουν τις πληγές, να μειώσουν το πρήξιμο και να διατηρήσουν την υγρασία. Είναι επίσης  ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε το ηλιακό έγκαυμα.

Τι να κάνετε: Αγοράστε τζελ από αλόη βέρα και παγώστε το σε ένα δίσκο για παγάκια. Στη συνέχεια, μπορείτε να το τοποθετήσετε στο πρόσωπο, τα χέρια, την πλάτη ή οπουδήποτε αλλού έχετε πάθει εγκαύματα. Θα βοηθήσει τόσο στην αποκατάσταση της υγείας του δέρματος, όσο και στη μείωση του πόνου.

Ακολουθήστε μας στο facebook: