12 γεγονότα της ζωής που αποδεικνύουν ότι ο κόσμος μας είναι γεμάτος εκπλήξεις

29 Νοεμβρίου, 20173:40 ΠΜ
More videos

Η επιστήμη δεν σταματάει ποτέ να εξερευνά τον κόσμο και πάντα μας εκπλήσσει με αναπάντεχες ανακαλύψεις της.

Δείτε παρακάτω τα 12 πιο εκπληκτικά γεγονότα από διάφορους τομείς της επιστήμης.

1.Ο ήχος των φαλαινών ακούγεται σαν την τζαζ

© pixabay   © depositphotos   © depositphotos

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Μέρσντ της Καλιφόρνια ανέπτυξαν μια ειδική μέθοδο για την ανάλυση και την σύγκριση διαφορετικών ήχων-από ανθρώπινους ήχους μέχρι τον ήχο των κεραυνών. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η γλώσσα των φαλαινών έχει την ίδια δομή με αυτή την τζαζ μουσικής.

2. Οι επιστήμονες βρήκαν το πιο ελκυστικό μέρος του γυναικείου σώματος.

© depositphotos   © depositphotos

Μια ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων ανακάλυψε ότι οι άντρες δίνουν μεγάλη προσοχή στο πόσο τονίζει μια γυναίκα την μέση της.

Κατά την διάρκεια του πειράματος, οι επιστήμονες έδειξαν τρισδιάστατα μοντέλα γυναικείων σώματος σε άντρες και ακολούθησαν τις αντιδράσεις των ματιών τους. Η καμπύλη της μέσης αναδείχθηκε ως το πιο ελκυστικό σημείο.

3. Τα κόκαλα μπορούν να κατασκευαστούν από πολυαιθυλένιο.

© depositphotos   © depositphotos

Επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ρωσίας δημιούργησαν ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ασφαλών και ανθεκτικών οστών και αρθρώσεων.

Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά το πολυαιθυλένιο συνήθως χρησιμοποιείται για την κατασκευή των πλαστικών σακουλιών.

4. Τα πουλιά λειτουργούν σαν “νταντάδες” και περιμένουν να πάρουν κληρονομιά.

© depositphotos

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι κάποια μονογαμικά πουλιά βοηθούσαν άλλα πουλιά να φροντίσουν τα παιδιά τους αντί να κάνουν δικά τους. Το κάνουν για να πάρουν “κληρονομιά”, όταν φύγουν τα μικρά. Με αυτόν τον τρόπο, η φωλιά που θα αφήσουν τα πουλιά θα πάει στις “νταντάδες” τους.

5. Βρέθηκε ένας γιγαντιαίος πλανήτης που προκαλεί αμφιβολίες σε όλη την σύγχρονη επιστήμη.

© depositphotos   © depositphotos

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο πλανήτη που υπάρχει στο σύμπαν. Αυτός ο τεράστιος πλανήτης με αέρια ονομάζεται NGTS-1b και αμφισβητεί την μέχρι τώρα θεωρία για τον σχηματισμό των πλανητών. Σύμφωνα με αυτή την θεωρία, ο πλανήτης NGTS-1b δεν θα έπρεπε να είχε εμφανιστεί.

6. Στολή που αντέχει στις εκρήξεις.

Ρώσοι επιστήμονες έφτιαξαν μια στολή με την οποία μπορείτε να περάσετε μέσα από ένα ναρκοπέδιο χωρίς να φοβάστε τίποτα. Το test-drive της στολής έγινε από μια μικροσκοπική κοπέλα.

7. Το ανθρώπινο σάλιο μπορεί να θεραπεύσει τραύματα.

© depositphotos   © pixabay

Επιστήμονες από την Χιλή απέδειξαν ότι το πεπτίδιο ιστατίνη-1 στο ανθρώπινο σάλιο βοηθά τα τραύματα να επουλωθούν γρηγορότερα.

8. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστικό της αιώνιας νεότητας.

© depositphotos

Ερευνητές από το κολέγιο Άλμπερτ Άινσταϊν στην Νέα Υόρκη ανακάλυψαν κάτι επαναστατικό. Στη διαδικασία γήρανσης τα εργαστηριακά ποντίκια ανέπτυξαν ένα νέο σχηματισμό στον υποθάλαμο. Αν αφαιρεθεί αυτή η νέα μορφή, η διαδικασία της γήρανσης επιβραδύνεται.

9. Τα φυτά έχουν συναισθήματα.

© depositphotos   © depositphotos

Ευρωπαίοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα δέντρα έχουν συναισθήματα και φοβούνται το σάλιο των ζώων. Αρχίζουν να αντιστέκονται και να παράγουν τανίνες για να αποτρέψουν τα ελάφια. Η παραγωγή αυξητικών ορμονών ενεργοποιείται αργότερα, προκειμένου να αντισταθμιστεί η βλάβη.

10. Τα ψάρια ίσως έχουν συναισθήματα.

© depositphotos

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων απέδειξε ότι τα ψάρια μπορούν να αντιδράσουν συναισθηματικά σε κάποιους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες εξέθεσαν τα ψάρια σε κάποιους παράγοντες στρες και μέτρησαν τα επίπεδα των ορμονών τους.

11. Ιπτάμενα αυτοκίνητα και μηχανές.

Το Scorpion-3 είναι μια ιπτάμενη μηχανή που χρησιμοποιείται ήδη από την αστυνομία του Ντουμπάι. Το επόμενο βήμα είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα.

12. Το μέρος του εγκεφάλου που υπερέχει.

Αυτό το τεστ μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιο ημισφαίριο εγκεφάλου σας οδηγεί το σώμα σας. Ενώστε τα χέρια σας και δείτε ποιο δάχτυλο είναι από πάνω. Αν είναι το αριστερό, υπερέχει το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σας και αν είναι το δεξί, τότε υπερέχει το δεξί ημισφαίριο. Το δεξί ημισφαίριο είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα, τη διαίσθηση, τα όνειρα και τη φαντασία. Το αριστερό ημισφαίριο είναι υπεύθυνο για την αναλυτική και λογική σκέψη και για την απομνημόνευση γεγονότων, ονομάτων και ημερομηνιών.

Ωστόσο, το 1% των ανθρώπων τοποθετούν τα δάχτυλά τους παράλληλα. Αυτοί οι άνθρωποι ονομάζονται αμφιδέξιοι και σε αυτούς λειτουργούν και τα δυο ημισφαίρια το ίδιο. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εκτιμήσουν γρήγορα μια κατάσταση και να βρουν λύση.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News