12 εφευρέσεις που δημιουργήθηκαν για να σώσουν τον κόσμο

Νοε 18, 2017 7:04 ΜΜ
More videos

Η επιστήμη και η ανθρωπότητα εξελίσσονται ταχύτατα. Δυστυχώς, οι πόροι της Γης εξαντλούνται πολύ γρήγορα. Αλλά οι πράσινοι εφευρέτες θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούμε να ζήσουμε στον πλανήτη μας και να μην το καταστρέψουμε. Ας φροντίσουμε τον πλανήτη μας!

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις καλύτερες εφευρέσεις που θα βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

12. Πατίνια από εγκαταλελειμμένα αλιευτικά δίχτυα

BureoSkateboards

Η χιλιανή εταιρεία BUREO ιδρύθηκε από 3 φίλους. Κατασκευάζουν “Skateboards for Plastic-Free Oceans” από δευτερογενείς πρώτες ύλες: δίχτυα αλιείας που συλλέγονται κοντά στην ακτή της Χιλής. Παράγουν επίσης γυαλιά ηλίου από δίχτυα αλιείας, βαμβακερά μπλουζάκια και άλλα οικολογικά προϊόντα.

11. Κουρτίνα ντους

© Puff and Flock/Flickr

Αυτός ο “πράσινος πολεμιστής” είναι μια φουσκωτή και βιώσιμη κουρτίνα ντους που ονομάζεται Spiky. Έχετε 4 λεπτά για να κάνετε ντους και στη συνέχεια το Spiky φουσκώνει. Αυτό αποτρέπει τη χρήση μεγάλης ποσότητας νερού.

10. Ηλιακοί συλλέκτες για το μαγείρεμα

© Solar Cookers International/Facebook

Με το Solar Cookers International, μπορείτε να μαγειρέψετε χρησιμοποιώντας μόνο τον ήλιο. Υπάρχουν επίσης παρόμοιες λύσεις χαμηλού κόστος που μπορείτε να δημιουργήσετε. Όχι άλλο προπάνιο!

9. Καθαριστής ωκεανών

Το πρόγραμμα Seabin ιδρύθηκε από 2 αυστραλιανούς σέρφερ και το V5 Seabin σχεδιάστηκε για να καθαρίσει τους ωκεανούς. Το Seabin συλλέγει τα σκουπίδια και λειτουργεί σαν φίλτρο για το νερό. Μπορεί να εγκατασταθεί στο νερό λιμανιών, μαρίνων ή οποιουδήποτε άλλο σημείο με νερό.

8. Οικολογικά έπιπλα

© Marcel Dunger/Behance.net

Η γερμανική εταιρεία MANUFRACT® κατασκευάζει έπιπλα από σπασμένα κομμάτια ξύλου, χρησιμοποιώντας μια οικολογική ρητίνη για να σταθεροποιήσει το τελικό σχήμα.

Τώρα υπάρχουν πολλοί που δημιουργούν παρόμοιες καρέκλες και τραπέζια. Αναδιαμορφώνουν το ξύλο και μας παρουσιάζουν πραγματικά κομψά και ασυνήθιστα αξεσουάρ.

Το Ecocapsule είναι ένα χαμηλής ενέργειας μικρό σπίτι για 2 ενήλικες. Τροφοδοτείται από ανεμογεννήτρια και ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή, επομένως δεν χρειάζεται να επαναφέρετε ή να επαναφορτίσετε.

6. Πλαστικό / όχι πλαστικό

© A-ma-m

Το άγαρ δεν είναι μόνο φαγητό πια. Η πλαστικότητα του αγάρ είναι ένα έργο που διερευνά το άγαρ ως εναλλακτική λύση στα συνθετικά πλαστικά. Αποδεικνύεται ότι το άγαρ μπορεί να είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον ως υλικό συσκευασίας.

5. Συσκευή εξοικονόμησης νερού

© Alteredcompany

Το Altered: Nozzle είναι μια συσκευή που εγκαθίσταται στην υπάρχουσα βρύση σας. Σας βοηθά να καταναλώνετε 98% λιγότερο νερό ενώ πλένετε τα χέρια σας ή βουρτσίζετε τα δόντια σας.

4. Σύστημα ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων

Το Homebiogas είναι ένα σύστημα ανακύκλωσης τροφίμων και άλλων οργανικών αποβλήτων. Επιπλέον, παράγει καθαρή ενέργεια. Το Homebiogas χρειάζεται μόνο ηλιακό φως και απόβλητα τροφίμων για να παράγει 2 ώρες αερίου.

3. Έξυπνη τσάντα

© Paqsule/Indiegogo

Το PaqSule είναι μια έξυπνη σακούλα με ένα αυτο-αναζωογονητικό, αποσμητικό και απολυμαντικό σύστημα. Εντυπωσιακό, σωστά; Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον ειδικό κύκλωμα φρέσκου κύκλου χωρίς χημικά πιέζοντας ένα κουμπί στην τσάντα ή με το smartphone σας. Με το PaqSule, μπορείτε να κρατήσετε την τσάντα σας και τα αθλητικά παπούτσια ή τα ρούχα μέσα σε αυτήν, φρέσκα και απαλλαγμένα από μικρόβια.

2. Νερό που μπορείτε να φάτε

© Skippingrockslab

Το Ooho είναι ένα μπουκάλι νερού που δημιουργήθηκε από φυτά και φύκια 100%. Μπορεί να χρωματιστεί και να αρωματιστεί. Δεν χρειάζεστε πια πλαστικά μπουκάλια νερού!

1. Έξυπνος κάδος απορριμμάτων

© TetraBINreal/ Twitter

Το TetraBIN είναι ένα δοχείο απορριμμάτων με μια διαδραστική επιφάνεια που απονέμει στους χρήστες πόντους για κάθε στοιχείο που ρίχνεται σε αυτό. Η όλη εσωτερική επιφάνεια της δεξαμενής είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες κίνησης. Όταν τα σκουπίδια μπαίνουν στον κάδο, στο εξωτερικό πάνελ εμφανίζεται ένα πόδι κοτόπουλου, το οποίο πετάγεται κατευθείαν στο στόμα ενός πεινασμένου σκύλου. Ο σκοπός της ανάπτυξης είναι να παρακινήσει τους ανθρώπους να ρίξουν σκουπίδια σε κάδους απορριμμάτων.

Ακολουθήστε μας στο facebook: