13 αποτελεσματικοί τρόποι να κάνετε τα παλιά πράγματα να μοιάζουν σαν καινούρια

16 Σεπτεμβρίου, 2016 4:29 ΜΜ
More videos

Έχετε νιώσει ποτέ απογοήτευση που δεν μπορείτε να κάνετε τα παλιά και αγαπημένα αντικείμενα να μοιάζουν τόσο καλά όσο τα καινούρια; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι. Το καλό είναι πως υπάρχουν πιθανότητες να ξεπεράσετε αυτά τα προβλήματα.

Παρακάτω θα δείτε 12 απίθανες δοκιμασμένες λύσεις που θα σας φανούν χρήσιμες.

Βάση κοπής

1

© onegoodthingbyjillee

Καθαρίστε την βάση κοπής με ένα σφουγγάρι που θα βρέξετε σε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και αλάτι.

Χάλκινα δοχεία

1

© whatsupfagans

Αυτού του είδους τα σκεύη θεωρούνται τα καλύτερα που υπάρχουν για μαγείρεμα. Για να τα κάνετε να δείχνουν σαν καινούρια χρησιμοποιήστε αλάτι και ξύδι. Ρίξτε αλάτι στην επιφάνεια, μετά λίγο ξύδι και τρίψτε με ένα σκληρό σφουγγάρι.

Πιάτα

1

© thehungryhousewife

Είναι εύκολο να απαλλαγείτε από τις γρατζουνιές στα πιάτα. Απλά χρησιμοποιήστε ένα βερνίκι ειδικά σχεδιασμένο για πορσελάνες.

Ταψιά

1

© pinterest

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα σημάδια ψησίματος απλώνοντας μια κρέμα με απλή σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου. Απλώστε την κρέμα στο ταψί και αφήστε την για 30 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με νερό.

Χαλιά

1

© diyncrafts

Θα χρειαστείτε ένα διάλυμα που θα αποτελείται από μια δόση ξυδιού και δύο δόσεις νερού. Αναμείξτε το νερό και το ξύδι σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, ψεκάστε στο λεκέ και καλύψτε τον με ένα παλιό πανί. Χρησιμοποιήστε το σίδερο των ρούχων βάζοντάς το στην επιλογή του ατμού και καλύψτε το ύφασμα για 30 δευτερόλεπτα.

Μαντεμένια σκεύη

1

© content

Θα χρειαστείτε ένα απολυμαντικό που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα σας, γάντια, σακούλες σκουπιδιών και λευκό ξύδι. Απλώστε ένα παχύ στρώμα απολυμαντικού στο παλιό τηγάνι χυτοσίδηρου. Για να βεβαιωθείτε πως δεν θα στεγνώσει, τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών και δέστε την καλά.

Αφήστε το τηγάνι εκεί για 1-2 ημέρες και μετά ξεπλύνετε το απολυμαντικό. Έπειτα προσθέστε μια νέα στρώση του ίδιου υγρού και κλείστε το σκεύος σε μια σακούλα για 1 ημέρα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τη βρωμιά με ζεστό νερό. Βρέξτε το σκεύος με ένα μείγμα νερού και ξυδιού (σε ίσες ποσότητες) για μια ώρα και τρίψτε την επιφάνειά του ,με ένα σφουγγάρι. Αφήστε το να στεγνώσει. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθετήστε το σκεύος για 1 ώρα.

Έπειτα βγάλτε το από τον φούρνο και απλώστε μια στρώση ελαιόλαδου παντού. Το καυτό μέταλλο θα απορροφήσει την απαιτούμενη ποσότητα λαδιού και τότε θα μπορείτε να σκουπίσετε τα υπολείμματα με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Τοποθετήστε ξανά το σκεύος στον φούρνο αλλά ανάποδα. Μετά από 15 λεπτά, βγάλτε το έξω, σκουπίστε με ένα καθαρό πανί και επανατοποθετήστε το για άλλα 15 λεπτά στον φούρνο. Επαναλάβετε τη διαδικασία ακόμη 2 φορές.

Πλακάκια

1

© cutediyprojects

Καθαρίστε τις επιφάνειες ανάμεσα στα πλακάκια χρησιμοποιώντας χλωρίνη. Αναμείξτε την με νερό σε αναλογία 1:1. Μην ξεχάσετε να αερίσετε τον χώρο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Άσπρα παπούτσια

1

© almosttherealthing

Μπορείτε να κάνετε και πάλι άσπρα τα παπούτσια σας χρησιμοποιώντας το εξής διάλυμα: ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικού πιάτων, 3 κουταλάκια της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου και δύο κουταλιές μαγειρικής σόδας.

  Δερμάτινα έπιπλα

1

© interiordesigninfo

Απομακρύνετε τις γρατσουνιές από τον καναπέ σας χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο ή λαδάκι για μωρά και μια μπατονέτα. Αφήστε το λάδι να στεγνώσει πάνω στο έπιπλο για μια ώρα. Αν η γρατζουνιά είναι ακόμη ορατή, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Έπιπλα με μικροΐνες

1

© sandbox

Αυτό το είδος υφάσματος απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άσπρο σφουγγάρι και οινόπνευμα για να απαλλαγείτε από τυχόν λεκέδες που θα εμφανιστούν με το πέρασμα του χρόνου. Βρέξτε τον λεκέ με ένα σφουγγάρι που θα έχετε εμποτίσει με οινόπνευμα, αφήστε το να στεγνώσει και καθαρίστε απαλά την περιοχή με μια βούρτσα.

Δερμάτινες τσάντες

1

© hellohydrangea

Μπορείτε εύκολα να απομακρύνετε τους λεκέδες από τις δερμάτινες τσάντες με απλά υγρά μαντηλάκια.

Απορροφητικές πετσέτες12

© abc-stickunddruck

Για να κάνετε και πάλι «αφράτες» τις απορροφητικές πετσέτες, ξεπλύνετε με αλμυρό νερό μετά το πλύσιμο. Οι πετσέτες θα δείχνουν περισσότερο καιρό σαν καινούριες αν τις στεγνώνετε σε ένα καλά αεριζόμενο ή εξωτερικό χώρο.

Οδοντόβουρτσες

Εάν θέλετε να κάνετε τις οδοντόβουρτσες σας να μοιάζουν σαν καινούργιες απλά βράστε λίγο νερό και ανακατέψτε το μπροστά μέρος κυκλικά μέσα το βρασμένο νερό. Αμέσως οι πλαστικές ίνες θα ισιώσουν.

Ακολουθήστε μας στο facebook: